Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futboldaki şike operasyonuyla birlikte herkes can derdine düştü. Kimi özgürlüğünün kimisi ise parasının derdinde haliyle. 'Para' kısmının içerisinde Süper LİG'in yayıncı kuruluşu Digitürk baş sırayı çekiyor. Öylesine zor durumda kaldılar ki ne yapacakları konusunda birçok kişi gibi onların da tam fikri yok.

        Federasyon ile yaptıkları görüşmeden dışarıya sızanlar 'zararı' azaltmak için ilk hamleler. Operasyon nedeniyle taraftar yoğunluğu olan takımların Bank Asya Ligi'ne düşürülmesi en çok korktukları konu. Zira Bank Asya Ligi'nin yayıncı kuruluşu TRT. Platformun bu durumda, bir alt ligde olsa bile bu takımın maçını TRT ile birlikte yayınlamak için görüşmeler yaptıkları belirtiliyor. Ancak TRT'nin bu yaklaşımı "Kabul edilemez!' bulduğu gelen bilgiler arasında. Çok özel bazı isimler de konuya ilişkin; "Bu bir ticari risktir, bu riski aldılar. Geçtiğimiz sezon Galatasaray da küme düşebilirdi. O zaman da Galatasaray'ın maçlarını mı yayınlamak isteyeceklerdi" yorumları yapıyor.

        Digitürk zararını aza indirmek için her kapıyı zorlayacak gibi duruyor. Yayın hakkı için ödeyecekleri para için indirim isteyecekleri de kulaktan kulağa dolaşıyor mesela.

        Digital platform bu dış çalışmalarının yanı sıra iç önlemler de almak zorunda kaldı. Yeni sezona daha ses getirecek ve ilgi çekecek yapımlar için düğmeye basmışlardı ki durdurmak zorunda kaldılar. Geçtiğimiz sene ekranda boy gösteren birçok yorumcu ile henüz anlaşma yapılmış değil. Kanalı arayanlar sürekli 'bekliyoruz' cevabı alıyor.

        Anlayacağınız şike operasyonu her tarafı salladığı gibi Digitürk'ün de şimdiden belini büktü. Alınacak karar ne olursa olsun her şeyin eskisi gibi olmayacağı onlar açısından da net. Bakalım sarsıntıyı giderebilecek B planlarını devreye sokup şapkadan tavşan çıkarmayı becerebilecekler mi?

        Çalım ustaları

        Son operasyonla birlikte futbolcu transferleri de hiç konuşulmaz hale geldi neredeyse. Bu transfer çalışmaları durdu ama spor yayıncılığı yapan kanallarda yeni sezon hazırlıkları tam gaz devam ediyor. Hem de ciddi ciddi...

        Mesela geçtiğimiz günlerde Beyaz TV Ahmet Çakar'ı transfer ederek ismini duyurdu. Bu transferin perde arkasını duyunca Ahmet Çakar'ın nasıl bir vücut çalımı ustası olduğunu öğrendim.

        Olay şudur; Spor programları yapan Akdeniz Medya isimli yapım şirketi bu sene TRT ile olan yeni dönem sözleşmesini biraz geç imzaladı. Şirket Ahmet Çakar'la 'sözlü' anlaşmış, Sergen Yalçın ve Ersin Düzen ile program yapması konusunda mutabık kalmıştı. Ama gelin görün ki TRT ile şirket arasında anlaşma gecikince panikleyen Çakar Beyaz TV'nin yolunu tuttu, riske girmedi...

        Diğer yandan, yeşil sahaların şeytanı çalımlarına saha dışında da devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde TRT'ye çalım atan diğer bir isim de gözde yorumcu Rıdvan Dilmen oldu.

        Rıdvan Dilmen'in kendi isteği ile TRT'ye giderek 'Gelmek istiyorum', NTV kısmını ben hallederim' dediğini duydum. Ama daha sonrasında ne olduysa "NTV ile siz görüşün" diyerek işin zor kısmını bir anda TRT'nin üzerinde bıraktı. TRT ise NTV ile anlaşması olan Rıdvan için 'tazminat' ödeyemeyeceğini söyleyerek konuyu kapattı.

        Peki Rıdvan bunu neden yaptı?

        Bu soruya geçtiğimiz seneyi hatırlatarak cevap verelim. Rıdvan Dilmen'in geçen sezon öncesi de LİG TV'ye geçeceği söylentileri geçiyordu her tarafta. Ne hikmetse 5 sene ciddi bir para ile NTV'de kaldı!

        Bu arada diğer 'transfer' haberlerini de paylaşayım...

        TRT'de Stadyum programı yapan Sergen Yalçın ve Ersin Düzen'e Beyaz TV'den teklif yapıldığı ancak ikilinin TRT kaldığını öğrendim... Ancak Hakan Şükür'ün yerine yeni bir isim arayışındalar. Bu koltuk için Erman Toroğlu'nun da adı geçiyor.

        Diğer Yazılar