Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARŞIYAKA

        Karşıyaka’nın G.Antep’te kaybettiği maç Play-Off umutlarına ne kadar zarar vermiştir?

        Karşıyaka kendisini yukarılara taşıyacak hiçbir kritik maçı kazanamadı.9 sezondur yenemediği Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a bu maçta da yenildi. Bunu anlamak mümkün değil.100 seyircinin olduğu bir ortamda bunu deplasman olarak adlandırabilir miyiz?

        Bu nasıl bir fobidir?

        Karşındaki Real Madrid midir?

        Şansım tutmuyor diyerek daha baştan kaderine boyun eğmen doğru mudur?

        Maçın geneline baktığımızda Karşıyaka’nın sahada olmadığını görüyoruz. Çift santrforlu düzende ofansif anlamda hiçbir veri yok. Hele 2.yarı tek bir pozisyon bile yok. Umarım Ayhan Akman’ın uzaktan kumanda yönetimi hafta sonu itibariyle bitmiştir. Yoksa böyle bir düzen olmaz, telefonla hocalık yapılmaz.

        KSK deplasmanda maç kazanmak mecburiyetinde. İçerideki maçları lehine çevirse bile bu kazanç Play-Off’a kalmasını sağlamaz.

        AKHİSAR

        Bir takım için 2-0 yenilgiden maçı toparlamak kolay değildir. Akhisar’ın farkı nedir?

        Akhisarspor’un lig inancına hep hayran olmuşumdur. Skora bakmadan işlerini yaparlar, futbollarını oynarlar. Başka bir takım olsaydı 2-0 skordan sonra sahaya havlu atar, maçı kendi kafasında bitirirdi.

        Akigolar ne yaptı, sanki maç 0-0 devam ediyormuş gibi maça direncini koydu. Topunu oynamaya çalıştı. 2 güzel golle de olmazı gerçekleştirerek puanını alıp döndü.

        Roberto Carlos’un oyun mantalitesini sahada görmek mümkün .Kısa isabetli paslar, çok adamla hücum, kenarları kullanma gayreti bu mantalitenin içinde yer alıyor. Akhisarspor’un attığı 2. gol alkışlanacak güzellikteydi. Bilal yine şeflik yaptı. Diğer oyuncular da uyum gösterdi. Ortaya keyif veren bir Akhisarspor çıktı...

        BALIKESİR

        Balıkesirspor yakaladığı fırsatı değerlendiremeyerek, büyük bir avantaj kaybetti mi?

        Balıkesirspor inanılmaz bir fırsatı tepti. Resmen kendi ayağına kurşun sıktı. Oksijensiz ortama girdi.

        Bu maçla ilgili bundan daha iyi bir kurgu oluşamazdı. Kırmızı Beyazlılar maçın başında bir gol bularak rakibini erken demoralize ettiler. İlk devreyi de bu sonuçla kapayarak Rizespor’u 2.yarıya hapsettiler. Bence dilekleri tuttu. Balıkesirspor ikinci yarının başında da gol bularak skoru 2-0 ‘a taşıdı. Bundan daha iyi ne olabilirdi ki... Resmen kaymaklı kadayıf... Kurtuluş mücadelesi veren bir takım için büyük avantajdı. Peki Bal-Kes’ler ne yaptı?

        Skor körlüğüne tutuldu. Elindeki puanın değerini bilmeyerek cebindekini verdi. İşini Allah’a bıraktı. Yazık ...gerçekten çok yazık oldu.

        ALTINORDU

        Altınordu’da son haftalarda gerileme görülüyor. Bu düşüş tehlike sinyalleri veriyor mu?

        Genel form durumunda bir düşüş var. Takımlar bunu mutlaka yaşarlar.

        Ancak Altınordu düşüşü riskli bir dönemde yaşıyor. Aldığı her olumsuz sonuç kendisi için tehdit unsuru oluyor. 3 hafta evvel şeytanlar çubuğunu yaktı derken toplam 8 puan kaybı şimdi onlara ince hesaplar yaptırıyor. Oyuncular neden rahatlığı seçmezler, diken üstünde olmayı yeğlerler bir türlü anlamış değilim. Her gece kabus görmek, sahaya çıktığında ayaklarının titremesi hoş bir şey midir? Bulunduğun yeri daha iyiye taşıyacağına, karanlığın içine girmeyi tercih etmek Altınordu futbolcusu için ciddi bir miyopluk.

        Umarım bu girdaptan en kısa sürede çıkarlar.

        MANİSA

        Manisaspor için ölüm-kalım maçıydı Elazığ. Tarzan, 3 puandan başka neler kazanmıştır?

        İyi bir sıçrama yaptı. Ben daha farklı bir sonuç bekliyordum. Son haftalarda yükselen direnci böyle bir galibiyetin işaretiydi.

        Attı yattı gibi görünmesine rağmen psikolojik açıdan zor bir maçtı ve Tarzanlar kurtuluş mücadelesinden üç altın puanla çıktılar.

        Golü çok erken bulmaları avantaj gibi görünse de bence dezavantajdı. Kalan 89 dakikayı kafada kurgulamak zorlaştı.

        Önde olma gerçeği, koruma psikolojisini de ister istemez sahaya yansıttı.

        Ortaya daha kontrollü bir futbol çıktı. Bu tedbircilik maç sonuna kadar devam etti.

        Sonuç önemliydi ve Tarzanlar istediğini elde etmiş oldu.

        Tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

        Diğer Yazılar