Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARŞIYAKA

        Karşıyaka, iki haftada aldığı galibiyetlerle bir sezona bedel bir ödül aldı. Ne dersiniz?

        Karşıyaka’nın iki haftalık performansı hem kendisinin hem de ligin rengini değiştirdi. Alınan 6 puan Play-Off ile ilgili camianın inancını pekiştirdi. Futbol ne kadar ilginç bir oyun! Adana Demirspor karşısında 3-0 mağlupken havlu atmış olsaydı belki de şu an ligi kafasında bitirmiş olacaktı, kalan süreci figüranlıkla geçirecekti.

        Halbuki şimdi süper lig umudu hepimizin içini ısıtıyor. Baştan beri KSK’nin takım ağırlığının olduğunu söylüyorum, skoru değiştirebilecek özellikte oyuncular var. Kazanması ne kadar istediği ile orantılı... İyi mücadele, etkili konsantrasyon, kilit oyuncularının iştahı maçta her şeyi değiştirebiliyor.

        KSK’nin en büyük silahı orta sahası... Takımı ateşleyen, yön veren güç burada. Küçük boylu adamlar, piranalar gibi istediklerinde karşı tarafı yiyip, bitiriyorlar.

        Ayrıca bu aralar oyun şansı da Karşıyaka’dan yana. Son iki maçta bunu çok net gördük. Bir işaret var, “Yürü ya kulum” diyen...

        KSK tüm bu olumlu gelişmeleri önüne katarak Play-Off bariyerini geçmeli, kendisini bu alanın içine atmalıdır.

        KSK, her ne kadar final maçlarında başarılı olamasa da bu sefer madalyonun yüzünün değişeceğini düşünüyorum.

        Üstüne basarak tekrar ediyorum her şey futbolcuların ne kadar istediğiyle orantılı. Karşıyaka futbolcusu içindeki ateşi camianın yıllardır büyüttüğü özlemle örtüştürdüğü an, bu iş biter...

        BUCASPOR

        Bucaspor için çanlar çalıyor” derken, Manisa’nın sahasında yenilmesi ne değiştirdi?

        Bir takımın yükselişini de çöküş dönemini de yaşayarak görüyoruz. Ekonomik disiplinle idare edilmeyen, kısacası ayağını yorganına göre uzatmayan bir kulübün kaçınılmaz sonunu görür gibi oluyoruz. Gerçekten üzücü... Bucaspor bu ligin renkli, sürprizi olan, zaman zaman da futbol olarak ders veren takımı olmuştur.

        Uzun zamandan beri ilk kez Şimşekleri bu kadar dirençsiz ve çaresiz buldum. Kafalar, ayaklara hükmedemedi. Çırpınışlardaki o mutsuzluk, lige tutunamayacak olmanın tehlikeli işaretiydi. Ne değişir bilemem ancak kurtuluş inanılmaz bir sürprizin öyküsü olur.

        GÖZTEPE

        Bundan sonra kaybetmez” dedik Göztepe için. Berabere kalınca, çok şey kaybetti mi?

        Şampiyonluk Göztepe’ye gülümsüyor ancak sarı kırmızılılar miyopçasına bunu göremiyor.

        Liderliği sürdürebilmenin hep zor olduğunu yazmıştım. Haftalardır bu köşede Bandırmaspor’un arkasına bakmaktan yorulacağını ve mutlak tekleyeceğini dile getirmiştim. Dediğim oldu ama ne işe yaradı ki? Göztepe bu ağırlığı bir hafta dahi taşıyamadı. Telaş ve korku yüzünden daha ilk haftada koltuğunu kaybetti.

        Peki bu iş nasıl olacak? Son haftada alacağı şans sonucuyla mı?

        Böyle ip göğüslenmez. Şampiyon olmak istiyorsan oturduğun koltuktan kalkmayacaksın. Göztepe gibi bir tecrübenin böylesi bir avantajı sonuna kadar kullanması gerekirdi.

        ALTAY

        Haftalardır kazanamayan bir Altay var önümüzde. Bir de sonu belli. Yorumunuz nedir?

        Hey gidi büyük Altay! Geçmişteki tüm büyüklüklerini inkar edercesine bir dönem yaşıyor. 101 yıllık tarihi bir çınarın yaprak dökümü gerçekten hazin oluyor.

        Ne olursan ol, futbolcuysan ve o sahaya bu kimlikle çıkıyor üstüne üstlük bir de “İşim budur” diyorsan, kırıntı dahi olsa bir şeyleri başarırdın.

        Hepinize yazıklar olsun. Ölüm döşeğindeki bir insanın bile iyilik dönemi olur.

        22 haftadır maç kazanamayan bir takımın oyuncusu asla olmak istemezdim. Çünkü kendime yakıştıracak bir şey bulamaz o formanın mahcubiyeti altında ezilirdim.

        Diğer Yazılar