Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karşıyaka’da yaşananları uzun süredir objektif bir gözle izliyorum. Büyük bir borç var, çaresizlik had safhada ve çözüm üretilemiyor. Çünkü bilinen klasik ve kolaycı yöntemler kullanılıyor. Direkt atış yapılıyor. Yönetim camiadan maddi destek bekliyor, herkesin elini cebine atmasını istiyor.

        Camia da, para vermeyeceksen, kaynak bulamayacaksan oraya ne yapmaya geldin diyor.

        Artık Karşıyaka kulübünde oluşmuş bir realite var.

        İnsanlar para vermekten bıkmışlar... Çünkü her gelenin bu yönde talebi olmuş. Yüz kişi şunu versin, bin kişi şunu yapsın, sağdan sola sayıları belli olanlar da bunu üstlensin gibi...

        Geçenlerde benzer denemeyi tüm iyi niyetiyle Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar yaptı. Profesyonelce hazırlanmış bir toplantı düzenlendi ve kulüp ile ilgili yardım kampanyasının öncülüğünü de kendisi yaptı. Ne oldu?

        Kampanya 3- 4 kişi ile sınırlı kaldı. Birliktelik yaratılamadığı için söndü ve küllendi.

        Böylesi kampanyalarda etkin duyguları ön plana çıkararak odaklanmayı yaratman gerekir. Amaç, çoğulu yakalamak ve ateşi büyütmek olmalıdır.

        Başkan Mutlu Altuğ tartışmasız sıkı bir KSK’lidir. Sonradan olma değil, doğma büyümedir ve içerisinde kulüp aşkı hep olmuştur. Şu anda da zor bir göreve taliptir.

        Mutlu Altuğ’un iyi bir KSK’li olması bazı şeylere yetmeyebilir.

        Mutlu kardeşimiz meşale oluşturamaz, tutuşturamaz. Çünkü bu bambaşka bir şeydir. Özel bir kişiliktir.

        Bu ateşi yakacak olan ismin illa ki kulüp başkanı olması da gerekmez.

        Simge Anka kuşu

        Aklıma şöyle bir fikir geliyor. Uçuk kaçık mı bilemem... Yine de sizinle paylaşmak istedim... Parantezi öyle veya böyle bir şekilde büyütmemiz gerekiyor.

        Günümüzün ekonomik koşulları belli. Kimse büyük paralar vermek istemiyor. Bundan kaçınıyor. Kapısının çalınmasından rahatsızlık duyuyor. Somut bir şey görmeden de yardım etmek istemiyor. Sanırım hepimiz bunda mutabıkız. Zaten yaşanan örnekler de doğruluyor.

        O zaman tabana dayalı geniş, öğrencilere ve çocuklara kadar dayanacak bir organizasyon yapmak durumundayız. Heyecanlı ancak profesyonel düzeyde...

        Önce yaratılacak olan seferberliğin ismi olmalı. Bunu belirlememiz gerekiyor. Mesela, aklıma gelen “Yeniden Diriliş” ya da “Diriliş” Anka kuşunu bir simge olarak kullanabiliriz.

        Yine aklıma gelen, üç ürün üzerinde tabana yoğunlaşabiliriz.

        Birincisi, bileklik olabilir. Yeşil kırmızı, iyi dizayn edilmiş, diriliş logosuyla, en az 3 çeşit, 150 TL’den satacaksın. Hedef 10.000 adet. İkincisi ise saat. Bayanlar için 2 çeşit, erkekler için yine 2 çeşit. Ancak şık... Herkesin zevkle koluna takacağı cinsten, amacını da üzerinde taşıyan... 350 TL’den satacaksın. Hedef 5000-6000 adet.

        Üçüncüsü de daha geniş kitleye hitap edecek. Fiyatı herkesin kolayca alabileceği düzeyde olacak. Dirilişi temsil eden bir rozet veya aksesuar olacak. Arabada, odasında, bürosunda bulundurabilecek. Bunun da fiyatı 50 TL olsun. Hedef 15.000 adet.

        Bakın, bugün birisinden 1000 TL – 2000 TL – 5000 TL yardım istediğinizde karşılık bulamıyorsunuz. Ancak böyle bir ürün sunar ve bunun anlamını da çok net verir, Karşıyaka’yı ve kulübünü seven insanların koluna zevk ve heyecanla taktırabilirseniz, evine arabasına koydurabilirseniz bu iş düşündüğünüzden çok daha fazla alev alır, büyür ve anlam bulur.

        Kendi adıma konuşuyorum. Ben saati kendime, oğluma da, kızıma da, eşime de alırım. Bileklikleri de kuzen ve yeğenlerime...

        Zevkle de takarız. Kampanya yerini bulana kadar ve sonrasında da...

        Kampanya büyümeli

        Bunun için Yeniden Diriliş Komitesi kuracaksınız. 10-12 kişilik bir komite olacak. KSK’nin ciddi derneklerinin başkan ya da önemli temsilcileri ve camianın kabul gören, heyecan duyacak kişilerinden oluşacak. Mutlaka camianın büyükleri de bu komitede görev alacak. KSK belediye başkanı buna öncülük yapabilir ve başkanlığı da çok yerinde olur.

        Emin olun sayacağımız onlarca isim var. Böylesi bir komite, düşündüğümüz her türlü organizasyonu mükemmel düzeyde yapabilir ve bir çok yere de ulaşabilir.

        Basını da kurtuluşun içinde tutacağız. Kampanyaya destek vermelerini rica edeceğiz. Karşıyaka Belediyesi, Hüseyin Başkanın çabaları ile bu kampanyayı pankartlara taşıyacak. Billboard’lar ile de Karşıyaka’nın içerisinde sıcak tutacaklardır. Diriliş komitesinin altında gönüllü gençlerden oluşan, diriliş neferleri olacak. Oluşturulmuş statü ve prensipler doğrultusunda aktif pazarlama yapacaklar. Herkes ne şekilde hareket edeceğini bilecek.

        Belediye başkanımız belli bir sayı ile meşaleyi yakacak, bunu yönetim izleyecek, emin olun sonrası ise çorap söküğü gibi gelecek. Bu aksesuarlar kullanıldıkça taban büyüyecek, ortaya mükemmel bir iş çıkacak.

        Bu benim kafamdan geçen kurtuluş reçetem. Belki bazılarına hayali gelebilir. Ancak doğru olan düşündükçe bir şeylerin ortaya çıkacağıdır.

        Balık tutmasını öğrenemediğimiz için ben böyle düşündüm. Kapı çalmanın kabul görmediği gerçeği ile lütfen sizler de düşünün.

        Diğer Yazılar