Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ALTAY

        - 7 yıl sonra şampiyon olarak 1. Lig'e dönen Altay'ın başarıya ulaşmasının ana nedenleri sizce nelerdir?

        Şampiyonluklarını kutluyorum... Gerçekten herkesin saygı duyacağı büyük bir başarıya imza attılar. Hem yönetim hem de teknik olarak...

        Başkan Özgür Ekmekçioğlu'nu Altay ile ilgili yazdığım her yazıda onore etmişimdir. Çok genç başkan olmasına rağmen Osman Gençer'in çok güzel ifadesi ile kendisine yazdığı tüm övgüler hak edilen doğrulardır. Türk futbolu önemli bir spor adamı kazanmıştır. Bütünüyle felç olmuş bir kulübü, Türkiye şartlarında 2 senede zirveye taşıması resmen ders niteliğindedir. Başarı öyküsü mutlaka kamuoyuna taşınmalı, spor camiası da feyz almalıdır.

        Gelelim futbolun efendisine ve bunun zarafetini taşıyan Özden Töraydın'a... Olabilecek en zor virajda tereddütsüz görev almış, gözlem ve futbol birikimini minimum sürede oyuncularına yansıtmış, takımını mükemmel motive ederek bulunduğu ligde en üst başarıya ulaşmıştır. Büyük görevi şampiyonlukla yerine getirdikten sonra duruşu ve futbol asaleti ile kısa bir mesaj vermiş, eski görevine döndüğünü beyan etmiştir. Ona da büyük alkış...

        Oyuncular da giydikleri formanın sorumluluğunu her daim taşımışlardır. Kısa süre gel git yaşasalar da Altay'lılıklarını ve inançlarını kaybetmemişler, efor ve kazanma hırsları ile hedefe ulaşmışlar, hizmet ettikleri camiayı mutluluğa boğmuşlardır.

        Diğer bir alkış da koşulsuz verdikleri destek ile taraftaradır. Sürekli takımlarının yanında olmuşlardır. Onlar da, 2 senedir kimselere nasip olmayan haklı bir gurur ve hazzı yaşamışlardır.

        Şampiyonluklarının bitmemesi dileği ile...

        GÖZTEPE

        - Göztepe, Malatyaspor beraberliği ile Avrupa Kupaları'na katılma yolunda yara aldı, yorumunuz?

        Göztepe kayıp maçtan 1 puan çıkardı. Sarı kırmızıların ilk defa bu kadar zorlandıkları bir müsabaka izledim. Tamamen oyun şansları sayesinde yenilmekten kurtuldular. Eksik eforla ve birbirlerinden kopuk oynadılar. Pres güçleri bu maçta yok gibiydi. Enerjilerini topu ve rakiplerini takip ederek tükettiler. Halbuki kazanmaları durumunda güneş yeniden doğacaktı ve Göztepe Avrupa yolunda 5. sıraya yükselme şansını yakalayacaktı. Futbolda fırsatı lehine çeviremezsen figüranlığa soyunursun. Göztepe'nin şu andaki başarısı tabi ki aşikar ancak 6'ıncılıkla 15'incilik arasında bir fark yok.

        AKHİSAR

        - Akhisar ligde düşme korkusu yaşarken, Türkiye Kupası'nda final oynayacak, şaşırtıcı değil mi?

        Kupada final oynarken ligde tutunmaya çalışmak oldukça ilginç. Bir yerde büyük küçük demeden önüne geleni devirip finale çıkıyorsun. Başka bir kulvarda elinde kalem kağıt, hesap kitap yapıyorsun. Akhisarspor'un kupada final oynaması son derece doğal. Sürpriz olan ligdeki durumu... Dile kolay 8 haftadır kazanamıyorlar...

        Galatasaray maçında istekli oynamaları yetmedi. Erken yedikleri goller skor açığı yarattı. Rakiplerini zorlamalarına rağmen puan alamayarak ateşin içine düştüler. Şimdi kafa ikiye bölünecek. Neyin, neyi etkilediğini hep beraber göreceğiz. İnşallah kupada tarihi başarıya imza atarlar, ligde de rahat bir nefes alırlar.

        BUCASPOR

        - Bucaspor'un 3. Lig'e düşmesi yıllardır süren hatalardan mı kaynaklanıyor, neden böyle oldu?

        Bucaspor düştü. Tıpkı KSK gibi balık tutmasını öğrenemedikleri için... Süper Lig'e kadar çıkmış bir takımın hiç ders almadan yaptığı yanlışlıklar ve körlük içerisinde hareket etmesinin futboldaki karşılığı maalesef bu oluyor. Bucaspor'dan Mehmet Özkan'ın ayrılması kırılma noktasıdır. Temeli boşalmış bir binanın ayakta duramamasıdır.

        Yeni bir sayfa açmakta fayda var...

        Diğer Yazılar