Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1- Akhisar’da son haftalarda yaşanan durum, birşeylerin ters gittiğinin işareti değil mi? Yorumunuz.

        Akhisar Beldiyespor, pek görmediğimiz bir durum yaşıyor. Akigolar yenilirdi ama bir şekilde kazanmasını da bilirlerdi. 5 haftadır galip gelmeyi unuttular. Hoş bir durum değil. Amaçtan saptıklarını gösterir. Nitekim puan cetveline baktığımızda orta sıraların takımı oldular. Boş geçen bu haftaların en azından ikisini kazanmış olsalardı tabelanın içinde olacaklardı. Yapılan mücadeleye herhangi bir eleştirim yok. Eskişehirspor karşısında da arzulu bir futbol vardı. Kazanmak için oynadılar ancak golle sonuçlanmadı. Ne olursa olsun, kim ne derse desin Akhisar’ın bu seneki başarısına gölge düşüremez. Çok daha iyi yerlerde olmayı becerebilirlerdi. Üst seviyede sürdürebilirlik sağlanamadı. Demek ki güç bu kadar...

        2- Karşıyaka, istikrarsız sonuçlar alıyor. Ne yapacağı belli o olmayan bir takım. Bunun nedeni sizce nedir?

        Karşıyaka da ilginç bir takım oldu. Bu benzetmeyi geçen haftalarda da dile getirmiştim. Maçı ciddiye aldıklarında puan alıyorlar. Puan alınca yayılıyorlar, doğal olarak kaybediyorlar, kaybedince tekrardan kendilerine gelip, rakip kim olursa olsun puanla dönüyorlar. Bunun adı istikrarsızlık. Nedeni ise belli... Aşağıya baktığınızda risk yok, yukarısıyla da ilgili umut yok. Amaç olmayınca iş idareye dönüşüyor. KSK bence zamana oynuyor. Lig bitsin diye de gün sayıyor. Bu da ister istemez sahaya yansıyor. Yeşil-kırmızılılar, bu sene ligde kalarak amacına ulaşmıştır. Sürpriz yapar mı diye düşünenler bu beklentisini bir kez daha ötelemiştir. Yusuf Hoca ile maya tutmuştur. Önümüzdeki senenin plan ve programı şimdiden kendisiyle yapılmalıdır. Ancak ekonomik durum bu plan ve programı realize eder mi bilemem. Gerçek sorun ve çözülmesi gerekende bu...

        3- Göztepe rotasına yeni girdi gibi gözüküyor. Haftalardır beklenen sonuçları ilk kez aldı. Bundan sonrası?

        Göztepe’den keskin bir U dönüşü izledik. Olması gerekeni, daha doğrusu kendine yakışanı yaptı ancak çok geç kalarak.... 2 hafta üst üste kazandı ve bir anda kendisini potanın içinde buldu. Oyuncular puan cetveline bakıp dertleniyorlardır. Öyle ya o kadar ucuza puanlar kaybettiler ki hayıflanmamak mümkün değil. Eee ne ekersen onu biçersin. Suat hocanın takıma olan etkisini görmeye başladık. Futbol olarak henüz daha istenilen noktada olmasalar da en azından sahada bir şeyler yapmaya çalışan futbolcular var. Diğerleri de onları örnek alırlarsa iş bir anda toptana dönüşebilir. Bu da Göztepe’nin yol almasını sağlar. Yarışın son düzlüğünde takılanlar olur mu? Mutlaka olur. Göztepe sürekli kazanmak koşuluyla ancak bu durumu avantaja dönüştürebilir.

        4- Altınordu, yolun büyük bir bölümünü geçti. Bundan sonra büyük bir darbe yemezse, şampiyon olur. Sizce?..

        Şeytanlar dolu dizgin yol alıyorlar. Zorlu rakiplere karşı 4 haftadır kazanmak kolay değil. Kendi işini görmek diye buna denir. Futbolun doğruları Altınordu’yu şampiyonluğa doğru taşıyor. Bu bir yönetim başarısıdır. Bugüne kadar Altınordu’da bir çatlak ses, sorun, şikayet duydunuz mu ?

        Samim Süloş gibi hayatının her anını Altınordu için yaşayan yöneticiler olduğu sürece Şeytan’ın sırtı asla yere gelmez, onlar hep zirvede kalırlar.

        Rakiplerinin aldığı sonuçlar kırmızı-lacivertliler için moral oldu. Onlar da bu kararlılık karşısında bocalamaya, erimeye başladılar. Göreceksiniz ara daha da açılacak. Şeytanlar uzak ara ipi göğüsleyecek.

        5- Manisaspor, geç kalmışları oynuyor. Bundan sonra kazandıkları maçtan sonra buruk sevinç yaşayacaklar. Değil mi?

        Tarzan’a gerçekten yazık oldu. Kendi kendilerini imha ettiler. 2. yarıda o kadar kötü sonuçlar aldılar ki eldeki avuçtakini yok ettiler. İlk devredeki elde ettikleri başarının gölgesinde kaldılar. Bu takımın Play-Off’a kalamaması gerçekten üzücü. Ucuza kaybedilen puanlar Manisaspor’a belki de kayıp bir yıl yaşatacak. Bu hafta kazanarak umut yeşerttiler. Tutar mı tutmaz mı bilemem. Bence zor görünüyor. Yine de yaşayarak görelim belki bir sürpriz olabilir.

        Diğer Yazılar