Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1- Karşıyaka’nın iddiasını kaybettikten sonraki performansı dikkat çekici. Ne değişti takımda?

        Karşıyaka’yı gerçekten tebrik ediyorum. Son haftaların en başarılı takımı... Samsun galibiyeti de son derece değerli. Ununu elemiş eleğini asmış bir takımın tüm ciddiyetle kazanıyor olması, profesyonelliğini gösteriyor. KSK Yusuf Şimşek’le tam anlamıyla değişim yaşadı. Kan uyuşması, ligi ve takımını iyi biliyor olması, oyun anlayışı, takım motivasyonu KSK’yi umduğumuzdan çok daha iyi yerlere taşıdı. Şimdi, eli çok daha rahat. KSK’yi gelecek sezonda kendisi çalıştıracak. Bol bol zamanı var. Kalacakları belirlesin, alınacak oyuncuları alternatifleriyle saptasın. Oyun mantalitesini oluştursun. Yeni sezonun her şeyiyle plan ve programını yapsın. Bizi de şampiyonluğa ulaştırsın. Başkan Fatih Diniz, KSK kulübünü başarılı yönetmiş yalnız kalmasına rağmen kendisine destek veren az bir yönetici grubuyla doğru işler yaparak sorunların üstesinden gelmiş, tüm sıkıntılara rağmen takım kendini iyi idare etmiştir. Gelecek sezonla ilgili düşüncelerini bilemem ancak şimdiden belirlenmiş teknik ekiple bir dönem daha başkanlık yapması, faydalı ve doğru olacaktır...

        2- İnişli çıkışlı sonuçlar almasına rağmen Akhisar bu sezon başarılı oldu mu sizce?

        Süper ligin renkli takımlarından Akhisar son dakikada yediği gol ile 3 puanı hanesine yazamadı. Hamza hoca ile kuşkusuz müthiş bir istikrar yakalayan Akhisar senelerdir koruduğu takım karakteri ve sahaya yansıttığı futbol felsefesi ile kuşkusuz birçok futbolseverin beğenisini topladı ve ligin zorlu takımı oldu. Tüm bunların yanı sıra Akhisar’ın bir şehir takımı olmadığı da göz önüne alındığında takdir daha da büyüyor. Akigolar, Kayseri ve benzeri maçlarda ucuz puan kayıpları yaşamasalardı tarihi başarıyı yakalayabilirlerdi.

        3- Balıkesir’in uzun aradan sonra mücadele ettiği 1.Lig’deki başarısını neye bağlıyorsunuz?

        Karşıyaka mağlubiyeti tam bir şoktu ve Manisa maçını oldukça ilginç bir hale getirdi. Ancak her şey Bal-Kes’ten yanaydı bu hafta... Kazandı, olması gerekeni yaptı... Ancak galibiyeti taçlandıran ise bir başka takım, Bucaspor oldu. Fırtına, Orduspor’u yenerek Balıkesirspor’u zirveye oturttu. Kırmızı-beyazlıların şampiyonluğu hak ettiğine inananlardanım. Sezon başından beri oynadıkları futbol hep pozitif olmuştur. Bundan sonrası kendi ellerinde... Zirveye bu kadar yaklaşan bir takım kısmet tepmez diye düşünüyorum. Uçurum örneğinde olduğu gibi sürekli aşağıya bakarak dengesini kaybetmek yerine yukarıya bakıp zirveye tutunmaya çalışsınlar. O zaman iş biter zaten. Şampiyonluğa giden bir takımı yalnız buldum. Seyirci nerede diye de merak ettim . Oyuncular ne kadar sitem etse yeri ve hakkıdır. Başka bir takım olsa tribünler yıkılır, yer yerinden oynardı...

        4- Bucaspor, nihayet kazandı. Hem de öyle bir galibiyet aldı ki, Balıkesirspor’u sevindirdi..

        Son haftaların başarısız takımı Bucaspor kötü gidişe nihayet dur dedi. Cehennem sıcaklığını hissettiği an güçlü rakibini yenerek rahat bir nefes aldı, Balıkesirspor’a da büyük bir kıyak yapmış oldu. Sarı-lacivertliler bu sene gerçekten ilginç sonuçlar aldı. Zor maçları kazandılar, kolay maçları kaybettiler ve gerçek anlamda bir istikrar oluşturmadılar. Neyse ki bu sene korkulan olmadı ancak Bucaspor her şeyi yeniden gözden geçirerek yeniden yapılanmalı.

        5- Altınordu’nun serüveni muhteşem ilerliyor. Bitime 3 hafta var, iş bitti diyebilir miyiz?

        Kırmızı-lacivertliler konum ve tarif anlamında en zor deplasman diyebileceğimiz bir maçtan galibiyetle ayrıldılar, şampiyonluğa iyice yaklaştılar. Matematiksel olarak şampiyonluklarını ilan edememiş olmalarına rağmen haftalar öncesinden benim gözümde çoktan şampiyon olmuşlardı bile. İlk senede ulaşılmış bu hedef Altınordu camiasına da sürpriz gelmiş olabilir. Ancak yönetim ve futbol adına doğru işler yaptığın zaman sonuçlar alıp seni düşünmesen de bir yerlere taşıyor, hedefin içine sokuyor. Bulunduğu ligde hiçbir takımın yönetim, mantalite ve kalite anlamında kendisine eş değer olabileceğini düşünmüyorum. Altınordu lig üstü bir takım.

        Diğer Yazılar