Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Biz kadınların, teknolojinin en sevdiğimiz yanı, endişe duyduğumuz veya merak ettiğimiz soruların cevaplarını rahatlıkla buluyor olabilmemiz. Arama motorları sayesinde, işimiz elbette daha da kolaylaşıyor. Ne arasak, ne sorsak yüzlerce cevap bulabiliyoruz. Yapılan araştırmalara göre, son bir yıl içerisinde, güzellikle ilgili yapılan aramalar sağlık, moda, yemek gibi popüler konuları açık fark arayla geride bıraktı. Bakın, bakım ve güzellikle ilgili en çok yapılan aramalar hangi konulara ait ve bayanlar en çok hangi soruları sormuşlar?

        BB KREM NEDİR ? Son dönemde çok popüler olan BB krem en çok arananlar listesinde başı çekiyor. Barındırdığı özellikler ile, kullanıldığı andan itibaren ciltte kusursuz bir görüntü sağlayan BB kremler, cildi nemlendiriyor, renk dengesini düzenliyor ve SPF özelliği ile cildi zararlı ışınlardan koruyor. ÇATLAKLARDAN NASIL KURTULURUM? Kadınların çoğunun en büyük sorunlarından biri olan çatlaklar ve çözüm yolları, yine kadınların en çok ilgi duydukları konular arasında yer alıyor. Genellikle, doğum sırasında ve kilo alıp verme esnasında oluşan çatlakları önlemek için, badem ve kakao yağı öneriliyor. Ne yazık ki oluşmuş çatlaklardan tamamen kurtulmanın herhangi bir çaresi yok.

        SAÇLARIMI NE SIKLIKLA YIKAMALIYIM? Sorulması gereken en önemli sorulardan biri olan ve aslında kadın, erkek değişmeksizin, herkesin dikkat etmesini gerektiren saç derisi ile ilgili bu sorunun cevabı da saç tipine göre değişiyor. Kafa derisi yağı üretimi kişiye göre değişiklik arz ettiğinden, cevap herkese göre farklı. Fakat, uzmanlar, ortalama olarak saçların maksimum haftada 2-3 kez yıkanması gerektiğini belirtiyorlar. SİVİLCELERİMDEN NASIL KURTULABİLİRİM? Akne veya sivilceler. Ergenlikten, yetişkinliğe dek kurtulamadığımız büyük sorunlardan biri. Üstelik Kadınların %80 bu gerçek sorundan muzdarip. Sivilce tedavisi, kişinin cilt yapısına ve sorunun ne derece etkili olduğuna göre değişiyor. Ancak, yağlı yiyeceklerin bu sorunu tetiklediğine dikkat çeken uzmanlar sorun için dermo kozmetik ürün kullanılmasını tavsiye ediyorlar.

        FONDÖTENİ NASIL UYGULAMALIYIM? Yanlış fondöten kullanımı, makyajınızı kötü gösterebileceği gibi özen isteyen bir konu. Böyle düşünen özenli bayanlar bu konuda sıkça arama yapmışlar. Fondötenin ten renginize uygun seçilmesi ve kendi ten renginiz üzerinde yamalı bir görüntü vermemesi gerekiyor. Ayrıca cilt tipiniz de, bu seçimde etkili rol oynuyor. GÖZALTI TORBALARIMLA NASIL BAŞA ÇIKABİLİRİM? İlerleyen yaş, yorgunluk, stres, yeterli uykuyu alamama ve birçok neden. Hepsinin neden olduğu ortak sorun gözaltı torbaları. Gözaltı torbaları için uygulanabilecek estetik yöntemler olduğu gibi, kozmetik ve dermo kozmetik ürünlerde bulunuyor. Ancak, gözaltı torbalarına karşı en etkili çözüm, düzenli uykudan geçiyor.

        GÖZENEKLERİMİ NASIL SIKIŞTIRABİLİRİM? Cildin hava almaması ve doğru temizlenmemesi gözeneklerin açılmasına neden oluyor ve bu da kadınların en şikayetçi oldukları cilt sorunlarından biri. Bu minik deliklerden kurtulma yolları adına yapılan aramalardan çıkan sonuç, gözeneklerin uzun süre tıkalı kalmasını gerektiren uygulamaların yapılmaması ve düzenli tonik kullanımı. MAKYAJ FIRÇAMI NASIL TEMİZLEMELİYİM? Hijyen bakımından en önemli noktalardan biri de makyaj fırçalarının temizliği. Böyle düşünen bayanlar, bu konuda ciddi bir araştırma içine girmişler. Cilt temizliğiniz için de, son derece önemli olan bu temizlik işlemi, makyajınızın da daha taze görünümlü olmasını sağlar. Bu temizliği fırçanızı şampuan ile yıkayarak gerçekleştirebilirsiniz.

        ÇİL NEDİR? Güneşe maruz kalmadan dolayı ciltte oluşan lekeler yani çiller. Daha çok, sarışın ve kızıl saçlı kişilerde görünen çilin ayrıntılı tanımı ve neden oluştuğu da kadınların merak konusu olmuş. Melanin pigment birikimi ile oluşan çilin detaylı tanımı ise şöyledir; organizmanın cildi ultraviyole güneş ışınlarından korumak için verdiği doğal tepki sonucu ortaya çıkan lekelerdir. KAŞLARIMA NASIL ŞEKİL VEREBİLİRİM? Eskilerin ”kaş, göz gerisi söz” deyimi oldukça doğru olduğundan mıdır bilinmez, kadınların en çok araştırdıkları konulardan biri de kaşlarını nasıl şekillendirebilecekleri. Cara Delevingne gibi efsane kaşlara sahip olmak için, kaş şeklinizi mutlaka yüzünüze göre seçmeniz gerekiyor. Bunu da işin uzmanı bir kişiye bırakırsanız, etkileyici kaşlara sahip olabilirsiniz.

        Diğer Yazılar