Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gelin ve gelinliklerden bahsetmişken, hemen devamında damatlar için de önerilerde bulunmak istedim. 2015 damat adayları, en az gelinleri kadar iddialı olacaklar diyebilirim. Klasik siyah, lacivert ve gri smokinler yerini çok daha farklı renklere bırakacak. Hatta birçok değişik varyasyonla karşılaşacağız.

        2015 damatlık trendlerinde en çok göze çarpan, uyumsuzluğun uyumu olacak. Yani farklı renklerin başarılı şekilde bir araya getirildiği smokinler de göreceğiz. Yılın Pantone renkleri ve daha erkeksi renk paletleri, geleneksel siyah ve gri tonların ötesine geçerek, donanma mavisi, orman yeşili, çelik ve funda grisi ve marsala tonlarında da seçimler yapılabileceğini gösteriyor. Renk konusunda, görünen o ki; bu yıl palet daha zengin olacak.

        Bununla birlikte, siyah ve lacivertin hemen ardından gelen en belirgin renk mavi ve tonları. Farklılığınızı ortaya koymak istiyorsanız, mavinin tonlarını, stil duygunuzu ifade etmek için ise laciverti tercih edebilirsiniz.

        Özetle damat adayları çok fazla renk seçeneğine sahip olsalar da, sezonun rengi mavi olacak. Mavinin en trend tonu ise, hiç şüphesiz elektrik mavisi. Hemen ikinci sırada ise, donanma mavisi geliyor. Elektrik mavisi smokin için fazla iddialı geliyorsa, bu rengi aksesuarlarınızda kullanabilirsiniz.

        Gece mavisi ise, elektrik mavisine yakın bir ton olduğundan, tercih nedeni olabilecek alternatif renklerden bir diğeri. Metalik yansımalı renk ve kumaşlar da yine sezonun başta gelen trendleri arasında yer alıyor.

        Her ne kadar beyaz smokin takımlar artık popülaritesini eskisi kadar koruyamıyor olsa da, bu sezon beyazdan vazgeçemeyen damat adayları, lacivert, beyaz ve kırmızıyı bir arada kullanabilecekleri ve nautical çizgilerin hakim olduğu smokin ve takımları tercih edebilecekler.

        Bu sene, klasik smokin takımların yanı sıra, üç parçalı takımları göreceğiz. Şal yakalar, smokinlerin değişmez detayı olarak yerlerini koruyacaklar.

        Yine, bu sezon smokin takımların daha slim - fit formlu olduğuna şahit olacağız. Ceketler vücuda oturacak, pantolonların kesimleri daralacak ve paçaları daha kısa olacak.

        Modern çizgilerden hoşlanan damat adayları, daha casual takımlar tercih edebilecekler. Aksesuarlarda, papyon popülerliğini koruyor. Kravatların ise, biraz daha inceldiğini görüyoruz. Kol düğmeleri, her zaman olduğu gibi olmaz olmazlar arasında. Smokinleri tamamlayan en önemli aksesuar olan ayakkabılarda ise, daha cesur tercihler söz konusu olacak. Son yıllarda, smokin altına giyilen sneaker ve slip on formlu ayakkabı trendi devam edecek. Klasik ayakkabılarda, daha modern alternatiflere sahip olunacak.

        2015 damat adayları, tercihlerinde daha cesur olabilecek, renk konusunda ise siyah veya lacivert gibi klasik renklere bağlı kalmak zorunda kalmayacaklar. Kısaca bu senenin damatları her şekilde çok daha havalı ve tarz olacağa benziyor.

        Diğer Yazılar