Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünyadaki en yakın dostumun evlilik kararı aldığını duyar duymaz, yoğun bir hassasiyet ile ben de programımı değiştirip, evlilik hazırlığı yapan bayanlar için önerilerde bulunmaya karar verdim.

        Evlilik, kendisi için doğru insanı bulan çoğu kadının gerçekleştirmeyi çok istediği bir hadise, hatta son dönemlerde benim bile. Haliyle hazırlık aşaması da oldukça heyecan verici.

        Gelinlik, gelin çiçeği, ayakkabılar, aksesuarlar, makyaj ve büyük gün için özen ile seçilecek parfümünüz… Tüm bu gelin hazırlıkları strese yol açabiliyor. Evliliğin simgesi gelinlikler, her zamanki gibi tercih nedeni olurken, pek çok gelin adayı klişe olmaktan çıkıp, açık renk düz elbiseleri de tercih eder oldu. Çoğu gelin ise, nikah esnasında gelinlik giyip, after party için hareket rahatlığı sağlayan bir elbise ve babet formunda ayakkabıları tercih ediyor.

        Modaevlerinden satın alabileceğiniz hazır tasarım gelinliklerin yanı sıra, gelinliğinizi kendiniz de tasarlayabilirsiniz.

        Gelinlik söz konusu olduğunda, o kadar çok fazla, kararsız kalmamak neredeyse imkansız. İşi profesyonel ellere bırakmak ise, en doğru tercih.

        Önereceğim ilk marka, dünyaca ünlü İspanyol Provonias, sizleri, zarif ve çarpıcı tasarımlarının yanı sıra, Elie Saab’ ın Elie by Elie Saab koleksiyonu ile de buluşturuyor. Markanın gelinlik fiyatları, tercih edeceğiniz kumaşa, tarza ve modele göre değişiyor. Ortalama 4000 – 10000 TL. arasında .

        Her zevke hitap eden nefis tasarımlar arasında, itiraf etmeliyim ki, önereceğim modellere karar verirken oldukça zorlandım.

        Diğer bir marka, 40 küsür senedir gelin adaylarının tercihi olan Akay Gelinlik, klasik, modern ya da vintage, sade düz bir tasarım, ışıl ışıl payetler ya da Fransız dantelleriyle süslü farklı bir model, kısaca siz ne hayal ederseniz onu tasarlıyorlar.

        Marka, bunun yanı sıra, seçtiğiniz gelinlikle ilgili tüm aksesuarlar konusunda da, size önerilerde bulunuyor.

        Oscar De La Renta, favorim Vera Wang, Tadashi, La Sposa, Berta gibi dünyaca ünlü seçkin markalara ev sahipliği yapan Vakko Wedding, kendi tasarımlarını da sizlerin beğenisine sunuyor.

        Prenses gibi bir gelin olmak istiyorsanız, Provonias Dreams 2014 koleksiyonundan, tül fantezi, straplez korsajlı, gümüş ve beyaz değerli taş aplikeli, Licia modelini tercih edebilirsiniz.

        Elie by Elie Saab 2014 koleksiyonundan, kristal değerli taş aplikler ve organze çiçekler ile süslenmiş tül prenses etekli, Mensa modeli ile yine bir prenses gibi görüneceksiniz.

        Akay Gelinliğin 2014 koleksiyonundan, güpür detayları ile zenginleştirilmiş bir model de nefis bir seçenek olabilir.

        Ünlü moda markası Berta’nın sırt dekoltesi değerli taşlarla işlenmiş gelinliğini Vakko Wedding’de bulabilirsiniz.

        Vücut hatları ve boy konusunda yaratılış imtiyazına sahip gelin adaylarının, dar kesimli gelinlikleri tercih etmelerini öneriyorum. Çok zarif görünüyorlar.

        Victoria Beckham, Mariah Carrey, Kim Kardashian, Ivanka Trump gibi ünlü isimlerin gelinliklerini tasarlayan Amerikalı tasarımcı Vera Wang bir gelinlikte seçenekleriniz arasında olmalı.

        Naif ve daha feminen bir gelin olmayı tercih ederseniz, Fransızların moda dehalarından Monique Lhuilier tasarımı gelinliklerini es geçmeyin. Diğer bir Lübnan’lı tasarımcı Zuhair Murad’ın gelinlikleri de her daim rağbet gören gelinlikler. Modacının, doğunun gizemini günümüz çizgileri ile başarılı bir

        şekilde harmanladığı modelleri favorilerim arasında.

        Sıradan olmaktan uzak, cesur şehir gelinlerinin markası Cymbeline tasarımları arasında, sizi yansıtacak bir gelinlik bulacağınızı garanti ederim.

        Amerikalı ünlü tasarımcı Carolina Herrera’nın tasarladığı gelinlikler ise cool gelin adayları için birebir.

        Sade gelinliklerin doğru adresi, Rosa Clara tasarımları ne istediğini bilen narin gelin adaylarının ilk tercihi olmalı.

        İngilizlerin klasik duruşunu ve geleneksel çizgilerini hissedebileceğiniz gelinlikleri ile Alice Temperley tasarımları size farklı bir hava katacaktır.

        Geçtiğimiz günlerde adından sıkça söz ettiren, 250 bin dolarlık Akay Gelinlik tasarımı, zümrüt ve yakut taşlarla süslenmiş. İddialı olmayı sevenler için değişik bir seçenek olabilir.

        Gelinliğiniz kadar onu bütünleyecek aksesuarlarınız da oldukça önemli. Zarif ve klasik tercihlerden biri küpeler. Günümüzde çoğu gelin çok fazla aksesuar kullanmıyor.

        Klişelerden söz etmişken, pek çok gelin, tamamlayıcı aksesuar olarak zümrüt, safir ve yakut gibi renkli değerli taşları tercih ediyor.

        De Beers Aura Diamond Sleeper küpeler gelinliğinizin asil tamamlayıcıları olabilir. Gelinliğiniz sade ise ve sizin biraz daha gösterişli bir aksesuara ihtiyacınız varsa, Olcayy Mücevher özel tasarım küpelerini tercih edebilirsiniz. Fiyatı 8500 TL.

        Ya da başarılı tasarımlara imza atan Boybeyi Mücevher’den şık bir tasarım ile

        ışıltınıza ışıltı katabilirsiniz.

        Gelin adayı kadar yakın arkadaşları içinde önemli aksesuar ayakkabılara gelecek olursak, yine sınırsız seçeneğe sahipsiniz. Hemen hemen her ayakkabı mağazasında bulabileceğiniz gelin ayakkabılarınız, özel tasarım olsun isterseniz Pınar Arkun’un tasarımlarına mutlaka göz atın derim.

        Çok özel diğer bir tasarım markası ise Studio Rain. Harika handmade tasarımlarını

        şiddetle tavsiye ediyorum.

        Sanemiko by Sanem Sevgen’in değişik ve keyifli tasarımlari da ilginizi çekebilir. Düğün sonrası after party’de rahatça dans edebilmeniz için farklı tasarımlı sneakerları veya babetleri tercih edebilirsiniz.

        Superga Netu lame veya studded sneakerları tercih edin derim. Gelin elbisenizin altında çok şık duracaklardır.

        Pretty Ballerinas’ larda rahat hareket etmenizi sağladıkları gibi, şıklığınızı tamamlayan aksesuarlarınız olacaklardır.

        Gelinin arkadaşlarının hassasiyet duydukları diğer bir aksesuar olan gelin buketine gelirsek, her zaman taze çiçek tavsiye ediyorum.

        Şüphesiz bu anlamda da çok fazla seçeneğe sahipsiniz. Buketinizi mor renkli güllerden ve aralara serpiştirilmiş zambaklardan kombin edebilirsiniz.

        Klasik bir tercihte bulunup kırmızı veya beyaz gülleri tercih edebilirsiniz. Beyaz lalelerden bir buket asil bir seçenek olacaktır ya da renkli kır çiçeklerinden bir arajman da sade bir buket seçeneği olabilir.

        Kış gelini olacaksanız, gelinliğinizi şık bir etolle tamamlayabilirsiniz.

        Makyajınızda, dramatik gelin makyajını tercih edebilir, gözlerinizi vurgulayıp ön plana çıkarabilir, pastel tonlarda parlak bir rujla tamamlayabilirsiniz.

        Ya da kırmızı ya da yakın bir ton ruj tercih edebilir, göz makyajınızda sadece rimel kullanabilirsiniz. Kaşlarınızı vurgulamayı unutmayın.

        Saçlarınız için ise, tercih ettiğiniz gelinlik modeline göre bir tercihte bulunmalısınız. Örneğin, straplez bir model tercih ettiyseniz, saçlarınızı dağınık toplatabilir veya topz yaptırabilirsiniz.

        Dantelli uzun kollu bir model tercih ettiyseniz, uzun bir boyuna sahipseniz, saçlarınızı açık bırakabilirsiniz.

        Eğer sofistike bir gelin adayı iseniz, gelinliğinizi wag bir saç modeli ile kullanabilir, saç aksesuarları ile hareketlendirebilirsiniz.

        Büyük gün, her zaman kullandığınız parfüm veya parfümlerden farklı bir koku seçin güne özel…

        Ben bugüne dek, optimist tavrımı koruyarak söylüyorum; çirkin bir geline rastlamadım. Hepinizin birbirinden birer gelin olmanızı dilerim. Mutlu olun, aşkla kalın…

        Diğer Yazılar