Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bahar aylarının en güzel tarafı, buram buram çiçek kokan sofralarda kurulan dost meclisleri. Ancak bu sofraları hazırlamanın incelikleri var. Ben de işi bilenine sormak istedim ve Ziyade Fasıl’ ın sahibi, köşe yazarı, eğitmen Özlem Mekik’ in kapısını çaldım. Özlem Hanım, bizi bahar renkleri ile donatılmış sofrasında ağırladı ve şık sofralar için tüyolar verdi. İşte ürün önerileri ile 2014 ilkbahar-yazının sofra trendleri...

        Yıllardır başarılı sofralarda imzası bulunan Özlem Hanım’a ilk olarak, albenili ve şık bir sofranın sırrını sordum. Kendisi, her şeyden önce, özen ve samimiyetinizin sofranıza yansımış olması gerekliliğinden bahsetti ve bunun en az sunacağınız lezzetler kadar önemli olduğunun altını çizdi.

        Hazırlayacağınız sofranın, konuklarınıza ve konsepte uygun olmasının da önemli olduğunu belirtirken, konsepti bütünleyen ürünlerle masanıza renk katabileceğinizi söylüyor.

        Özlem Mekik’e göre, evinizde hali hazırda bulunan malzemeler ile yaratıcılığınızı bir araya getirerek de, sofralarınıza renk katabilirsiniz. Örneğin, renkli veya desenli bir peçeteyi farklı katlayarak, sunumunuzu hareketlendirebilir, servis için kullanacağınız parçaları değişik renklerde seçerek, masanızın havasını değiştirebilirsiniz. Şık bir sofranın olmazsa olmazının çiçekler olduğunu söyleyen Mekik, kendisinin her sunumda taze veya kuru çiçekler kullandığından söz etti. Mesela, evinizdeki küçük su bardaklarının içine taze çiçekleri yerleştirerek masanızı süsleyebilirsiniz.

        Servisinizde, canlı renk ve desenlerin hakim olduğu supla veya Amerikan servisler kullanarak masanıza baharı taşıyabilirsiniz. Özlem Hanım, bir diğer önemli tüyoyu daha paylaşıyor bizimle ve “sofranızda kullanacağınız renkler, mönünüzle uyumlu olmalı” diyor. Örneğin, taze sebze ve meyvelerin ağırlıklı olacağı bir mönünüz varsa, servisinizi bu renkleri tamamlayacak tonlarda hazırlamalısınız. Eski ve yeni dokuları bir arada kullanmayı sevdiğini belirten Mekik, sade ama sıcak konseptli ürünlerin, 2014 trendleri arasında olduğunu belirtiyor.

        Renklere gelirsek, bu senenin rengi parlak orkide moru sofralarımızda da yer vereceğimiz bir renk olacak. Mavi, yeşil ve tonlarının da diğer renk alternatifleri olduğunu belirten Özlem Mekik, bu senenin masa düzenlerinin, diğer senelere oranla çok daha renkli ve enerjik olacağını vurguluyor. Marine temalı ürünler ve marine konsepti, yaz sofralarının diğer bir trendi olacak.

        Çizgili desenler, özellikle renkli olanlar Özlem Hanım’ın bu yaz için önerileri arasında....

        Görüldüğü üzere bu yaz sofralarda çiçek açacak. Keyifli sohbeti için sevgili Özlem Mekik’e, güzel kareler için Uba Fotoğrafçılık'a teşekkür ediyor, sofralarınızdan bahar coşkusunun eksik olmamasını diliyorum.

        Diğer Yazılar