Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öncelikle, çok daha renkli, detaylarla bezeli smokinler ve tabir-i caizse biraz daha fancy damatlar göreceğiz bu sene. Smokin klasiği siyahın dışında göreceğimiz renkler lacivert, kobalt mavi, bebek mavisi, krem, bordo ve pastel tonlar olacak. Lacivert-krem ve lacivert-beyaz ikilisi siyahtan sonra tasarımcıların en çok kullandığı renk oldu. Renk seçeneklerinden bahsederken gri ve tonlarını es geçmek istemem. Çünkü bu renkte oldukça trend olacak. Smokinlerin daha vücuda oturduğunu, daha fit kesimlerin hakim olduğunu izleyeceğiz. 1920’lerin Amerika’sının havasını yansıtan kruvaze yelek ve ceketler de, 2014 damatlarının seçenekleri arasında olacak.

        Metalik çizgi ve desenler, smokin takımların ceketlerinde göreceğimiz başka bir detay ve bu trend ise daha cesur damatlar için elbette. Yelekler geçen yıl da sıkça gördüğümüz trendlerden biriydi. Bu yıl da öyle kalacaklar. Smokinler de bu yıl öne çıkan diğer bir detay ise şal yaka olacak. Özellikle krem ve kırık beyaz smokinleri siyah renk şal yakalar süsleyecek. Kontrast renk geçişlerinin sahne olacağı 2014 sezonunda lacivert renkli smokinlerin yakalarında saten detaylara rastlayacağız. Klasik yakalı smokin gömleklerinin yanı sıra pileli, desenli gömlekler de var bu senenin modasında.

        Kravat veya papyon kravatlar, renkli desenli papyonlar ve mendiller smokininizi tamamlayan en şık aksesuarlar olacak.

        Deri ve rugan ayakkabıların yanında, geçen seneden beri sıkça gördüğümüz beyaz tabanlı sneaker’lar modern damatların vazgeçilmezleri arasındaki yerini alacak. Eskilerden gelen ama bu sene yine çok popüler olacak yaka çiçeklerini de unutmayın derim. Tabii 2014 gelinlerindeki casual yansımaları damatlarda da göreceğiz. Daha sade kesim ve modeller var bu sezon ve bu modeller yine aksesuarlarla zenginleşecek. Papyon yerine kravat, ceketsiz kullanılan yelek takımlar, hatta düğün konsepti uygunsa şık bir gömlekle de “evet” diyebilirsiniz. Kol düğmeleri must-have’lerin başında geliyor yine. Trend objelerin hareketlendirdiği renkli kol düğmelerini deneyebilirsiniz. Kravat veya papyonunuzun desenininde bir çorap tercih edin derim. Çünkü bu sene bu trend çok moda. Klasik formda ama daha modern bir düğün ayakkabısı kullanabilirsiniz. Ya da sözünü ettiğim ve benim de çok tuttuğum sneaker trendini uygulayabilirsiniz beyler.

        Diğer Yazılar