Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe, maçın 5. dakikasından itibaren oyuna ağırlığını koydu ve kalan 40 dakika boyunca oyun üstünlüğünü elde tuttu. Emre zorunluluktan çıkmasına rağmen, İsmail Kartal’ın Alper ve Kuyt kenarlı 5’li orta sahası, rakibine üstünlük kurdu. Rahat olan, hakimiyet kuran F.Bahçe bu tabloya rağmen pozisyon üretmekte zorlandı. Ancak devre sonunda net bir pozisyon bulabildi, çünkü Kartal, oyun hakimiyetini skor hakimiyetine çevirecek olan oyuncuları kenarda bırakmıştı.

        Kartal da tıpkı Kocaman gibi oyun üstünlüğünü skor üstünlüğüne tercih ediyor. Yine de Emenike biraz topu bilen oyuncu olsa öne geçebilirlerdi. İlk yarıda G.Saray rakip kaleye isabetliyi bırakın isabetsiz bir şut dahi atamadı. Oyunda yoklardı. Bu negatif görüntüye rağmen soyunma odasına 0-0 ile girmeyi başaracak kadar mücadeleciydiler.

        2. yarı G.Saray’ın şok atağı ile başladı ve kaleyi bulan ilk şutta Volkan, Wesley’e geçit vermedi.

        Misafir ekip hemen dengeyi sağladı, tekrar hakimiyeti ele aldılar ama o esnada Alves tam anlamıyla aptalca bir kartla tüm rüzgarı çevirdi. G.Saray sazı eline aldı ama yine pozisyonlar gelmiyordu. Kartal, Emenike’yi dışarı alıp Hasan Ali ile 0-0’a yatmaya karar verdiği dakikalarda Kadlec zor olanı yapıp topu kale ağzından dışarı attı. Sonra F.Bahçe’nin kapanışı; G.Saray’ın bu savunmayı yan pas ile bir türlü açamayışı ile geçen dakikalar başladı. 85’te Umut’un kafası dışında ceza sahasına top indiremediler

        G.Saraylılar adına “Pozisyon dahi bulamıyoruz, belki bir karambol ile ancak” diye düşünme zamanları başladığında Wesley Sneijder “YILDIZ FUTBOLCU NEDİR, NE DEĞİLDİR” başlıklı dersi, özellikle parasını diline dolayan nakıs Türk futbolculara gösterdi. Aldığı paranın da LÜKS DEĞİL, İHTİYAÇ olduğunu gösterdi. O ana dek kaleyi bulan 3. şut; Wes klasiği idi. Zaten ev sahibinin başka türlü gol bulması mümkün değildi. Bitime 6-7 dakika kala gelen gol, eksik F.Bahçe’nin işi bırakmasına neden oldu ve Wes, bir kez daha “Bu sahanın en klas ismi benim” mesajını verme ihtiyacı hissetti. 2. füzesi de fileyi sarstı. Prandelli bu maç için kendisine pek pay çıkarmamalı. Önce ilk yarı için Allah’a; 2. yarı için önce Alves’e sonra da Wesley’e dua etmeli. Sonuçta bu galibiyet G.Saray için bir rüzgar olacaktır. Ama Sarı-Kırmızılılar’ın kadrosunun kalite sorunu olduğu gerçeği ortada. Sneijder’ın serbest oynaması ve Pandev’in takıma dahli şart.

        MANTALİTE SORUNU

        İlk yarıdaki oyun hakimiyeti dolayısıyla Kartal tebrik edilecek ve fatura Alves’e yüklenecektir. Ama mantalite sorunu var. Kartal belli ki kendine Kocaman Tarzı’nı seçmiş. Topa sahip olmayı; oyun üstünlüğünü, istatistik artıları önemsiyor. Ama sonuç alma noktasına Süper Kupa’da, Trabzon’da, Akhisar’da ve dün Telekom’da yeterli pozisyon bulunamamasının nedeni de bu zihniyet.

        YABANCIYI YASAKLAYIN

        5+3 yetmez. Şimdi tamamen yabancıyı yasaklayalım da Wes gibiler gelmesin, Olcan’a 4.5 milyon Euro verelim. Aferin bize!!

        Diğer Yazılar