Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Taraftar çivili sopalarla idman basar, futbolculara “akıllı olun” mesajı verir, hocanın kellesi istenir. Krizde olan yönetim yeni bırakıp gitmiştir. Yeni gelen yönetim “Radikal kararlar alabiliriz” deyip; “Buralar çok başıboş bırakılmış” mesajları verir ve taraftarın sevgilisi “Futbol Şubesi Sorumlusu” idman tesislerinde kamp kurup takıma disiplin aşılar. Sorunlu oyuncular kadrodan ayıklanır, daha önce kadro dışı kalmışlar ‘Kurtarıcı’ gibi geri çağrılır. Hoca değiştirilmemişse kendisine ‘gaz’ verilir ve bir sonraki maçın kadrosu birlikte belirlenir. Camia diken üstünde bir sonraki maça çıkar. Takım, maçtan önce sarılır, yürekten oynama sözü verilir.

        Takım canını dişine takar sonunda bir şekilde maç kazanılır. Maçtan sonra bazıları ağlar, kadroya yeniden çağrılan oyuncu “Bu formaya canım feda” der. Bu mutlu tablonun son sahnesi, taraftarın idmana bir tepsi baklava getirmesiyle son bulur.

        “Futbol Şubesi Sorumlusu” son zaferin tek kahramanı ilan edilir. Amma velakin bu arabesk tavrın bir sonraki haftasından itibaren takım çok daha kötü gitmeye başlar.. Yukarıdaki paragrafta anlattıklarım 90’ların F.Bahçe’sinde; 2003 sonrası Beşiktaş’ında sıklıkla yaşanmıştır.

        Bu hafta G.Saray’da da aynı durumlar yaşandı. De Facto Başkan Abdurrahim Albayrak’ın Florya kampı etkili olmuş. Bir kere Prandelli’nin hoca falan olmadığı kesinkes belli oldu. Aysal “Kes” dediği için kestiği Sabri’yi Albayrak “Al” dediği için aldı. Futbolcuların kazan kaldırdığı Sneijder’ı, hiç beğenmediği Olcan’a kurban etti. Sadece bunlar bile İtalyan’ın saygın adam kimliğine büyük darbeydi. Prandelli’nin “Albayrak etkili” ilk yarı kadrosu, Kasımpaşa kadrosundan 2 gömlek daha kalitesizdi. Kasımpaşa etkili olmadığı halde devreyi önde kapadı. 2. yarıda Umut ve Wes hamlesi ile G.Saray’ın kalitesi artarken, değişikliklerle Kasımpaşa’nın kalitesi azalınca işler değişti. Çok ihtiyaç duyulan 3 puan ilaç olur. Ama arabesk düzen sadece 1 hafta iş yapar. G.Saray’ın yeni yönetiminin ilk fırsatta Prandelli’yi göndermesi gerek. Bu takım Wes-Melo-Pandev- Bruma-Umut’a mecbur. Diğerleriyle ilgili kalite-form-tarz sorunları olduğunun farkına varmak lazım. Puan olarak iyi yerde olan G.Saray’ın devre arasına kadar 1-0’a oynamayı öğrenmesi; sonra da kalite takviyesi yapması lazım. Pansumanla tedavi ayrı şeylerdir.

        YABANCI HAKEM ŞART

        Hüseyin Göçek ev sahibi adına yine ‘beklentileri boşa’ çıkarmadı! Bariz ofsaytı, son bölümdeki dağılışını, Chedjou’nun el pozisyonunu geçtim. İlk devre İngiliz hakem olsa Paşa’nın kapılan topları sonrası en az 3 ani akını olurdu. Yabancı hakem; hatta yabancı MHK şart. Eyyamcı hakemlerimiz nedeniyle Avrupalılar ile aramızdaki fark açılıyor.

        ŞOTA TARTIŞILMALI

        Türkiye’de belki de takımına tam anlamıyla sahip olan tek teknik adamken; yediğin önde yemediğin arkandayken; 2. yarıda G.Saray’ın yapacağı tek şey ölümüne saldırmakken pas dahi yapamıyorsan o koltukla ne işin olduğunu iyice düşünmelisin. Şota ciddi bir özeleştiri mektubu yazmalı.

        Diğer Yazılar