Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uzun uzadıya maçın analizini yazmaya gerek yok. G.Saray için Avrupa mücadelesinin bitmesi normaldi. G.Saray kalitesi düşük bir takım. Kadro derinliği yok. Kaliteli olduğu iddia edilen isimlerin de hemen hepsi formsuz. Kadro dengesi çok kötü kurulmuş durumda ve en önemlisi takımdaşlık da hak getire. Hoca da olmadığına göre bu takımın 3. cephede yarışması zaten düşünülemezdi.

        Maçla ilgili tek bir dakikaya dikkat çekeceğim ve G.Saray’ın neden bu durumda olduğunu açıklamaya çalışacağım. 77’de Selçuk, maç boyunca ilk ve son kez dikine bir pas attı. Burak da ilk ve son kez ofsaytta değildi ve karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Top direğe vurup çıktı. Bir takımın tek hücum sistemi bu olabilir mi? “Selçuk, fırsatını bulduğunda savunma arkasına koşan Burak’a uzun top at.” Bu kadar. Gerisi spontane bırakılmış, oyun bilgisi oynamaya oynamaya iyice zayıflamış Bruma’nın bireysel çalım yeteneği ve dış şutlara kalmış. Eh, haliyle bu takımın gol bulması çok ama çok zor. Öte yandan aynı takım sürekli her türlü golü yiyor. Ribaund topların yeniden atağa kazandırılmasıyla yiyor; duran toptan yiyor; kontradan yiyor; ikiye birden yiyor... Böylesi bir takımın ileriye gitmesi imkansız. Tespitler bu olduğuna göre kendimizce çözüm önerilerimize gelelim:

        Prandelli ile yolların ayrılacağı aşikar. İster Hikmet Karaman isterse Mustafa Denizli gelsin 2-3 transfer yapılmadan şampiyonluk yarışında bu takımın devam etmesi de mümkün değil. Bu maddi durumla transfer imkanı da olmadığına göre eldekilerin kapasitesi artırılacak.

        Yani Semih misal, tahtaya yüz kere “stoper dediğin ayakta kalacak” yazacak. Hamit misal, kalça ve bel bölgesini eritmek için detoks kampına girecek. Sadece yana; 90 dakikada 1 kez o da Burak’a dikey top atan Selçuk İnan gibi; Yekta gibi; Hamit gibi ‘yatay oyuncular’ın devrinin bittiği anlaşılacak. Ne kadar eksik ve kusurları olursa olsun Melo- Bruma-Telles gibi top taşıyabilen, dripling yapabilen isimler ile Umut’a mecbur olunduğu kafalara kazınacak. Sonra da lige göre daha makul bir hedef olan Türkiye Kupası’na odaklanılacak. Böylece sezonun bir kupayla kapatılma ihtimali hep canlı tutulacak. Ekonomik mucizeler olmazsa bu sezonun böyle geçeceği gerçeği kabul edilmeli.

        MUSLERA YEDEĞE

        Bana göre ligde de kupada da ilerlenmek isteniyorsa G.Saray’ın hücum bölgesinde yabancı oyuncularına ihtiyaç var. Bruma-Telles (Bana göre açıkta oynasa daha başarılı olur) hatta Pandev kadroya dahil olmalı. Sneijder ve Melo’nun da olduğu düşünüldüğünde yabancı kontenjanı için Muslera’nın yedekliği düşünülebilir.

        AVRUPA UÇURUMU KORKUNÇ!

        Anderlecht, UEFA’da 2 tur geçemez. Bu kadar zayıf ve acemi takım, temsilcimizden 4 puan alabiliyor. Avrupa ile aramızdaki uçurum korkunç derecede açılıyor.

        Diğer Yazılar