Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bazen böyle olur, rakip sizden iyi başlar; çekinmeden hücum eder; sizin belli oyuncularınız iyi başlamaz, rakip analizini doğru yapamamışsınızdır v.s v.s.. Böyle durumlarda dünkü ilk yarıdaki G.Saray gibi strese girip gerim gerim gerilmemelisiniz. Skor tabelasında 1 yazsa da ev sahibinin kaleyi bulan şutu yoktu. Organize tek bir atağı da. 2 kez duran toptan skor değiştirme imkanı buldular o kadar. Mersin 2 gol atmış 3 de iyi pozisyon bulmuştu. O an için felaket senaryosu, bir kişinin eksilmesi olurdu. Sneijder-Sabri ve Melo atılmak için uğraştılar. Çünkü Fırat Aydınus, “Büyükler evlerinde kimseye yenilemez. Biz hakemler de elimizden geleni yaparız” adlı yazılı olmayan Türk Hakemliği Kuralı’nı uygulamadı! Çünkü G.Saraylı oyuncular da tıpkı diğer büyük takım meslektaşları gibi rakip mücadelesine alışkın değiller. İstiyorlar ki gelen Anadolu takımı kuzu gibi boynunu uzatsın gitsin. İşte bu kimya bozukluğu ilk 45’i teslim aldı.

        Hamza Hoca’yı takımına sakinlik aşıladığı için; kendi tarzını yansıtabildiği için kutlarım en başta...

        2. yarıda Hamza takımını nasıl sahaya çıkaracaktı? Maçın anahtarı buradaydı. Hamzaoğlu’nun takımı sakin ve kendinden emin bir şekilde döndü çime. İlk etkili atakta penaltı gelince rahatladılar ve saçma sapan, tribün geren itirazları bırakıp işlerine baktılar. Bu arada Mersin maçın en iyi pozisyonunu buldu ama tipik Anadolu takımı ‘nakıs’lığı ortaya çıktı ve 3 kişiyle Hakan’ı geçemediler. Bu kader anından sonra G.Saray’ın kazanacağı belli olmuştu ve günün en kötüsü Umut işi bitirdi. Hamza Hoca’yı, Emre yerine Hamit’i alıp orta alan üstünlüğünü aldığı için değil; Sabri’yi açığa gönderip kanat akını tehdidini en azından bir kanada indirdiği için değil, takımına sakinlik aşıladığı için; kendi tarzını yansıtabildiği için kutlarım en başta. Sakin Güç’ün zaferiydi dün geceki..

        Mersin ve Rıza Çalımbay’ı tebrik ederim. Bir dönem Ziya Doğan ile birlikte “Teknik Adam ve 7 ön liberolar” ekolünden olan Çalımbay, son 4-5 yıldır hücum eden takımlar yaratıyor. Bu dönüşüm için tebrik ederim. Aydınus iyi maç yönetti. Servet ile Chedjou’nun pozisyonundaki elle müdahaleyi arka hakem görmeliydi. Diğer tüm kritik kararları bence doğruydu. En önemlisi deplasman takımını ezdirmedi ve tempolu oyuna müsade etti. F.Bahçe maçları hakemlerine örnek olsun.

        MÜKEMMEL BURAK

        Bu senenin en çok çalışan ismi. Her şeyi yapmaya çalıştı, müthiş oynadı. Her zaman iyi mücadele etmeye çalışıyordu ama artık iyi de oynuyor, bravo Burak’a.

        GÜVEN İLE NAKOULMA

        Yıllar önce “Yeni Tuncay Şanlı” diye lanse edildi. Bir adım ilerleyemedi. Dün G.Saray’a 3 golü de o hediye etti. ‘Yerli oyuncuya şans tanınmıyor’ yalanı çökmüştür. Yabancı serbestliği geldiğinde Güven gibi kendini geliştiremeyen Türkler, yerine Nakoulma gibi ucuza bulunan yabancılar fark yaratacak takımlarımızda.

        Diğer Yazılar