Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbol dışı zırvaların bolca konuşulduğu El Kalasiko’larımızdan sonuncusu Fenerbahçe- Beşiktaş derbisinden bakış açımla arta kalanlar:

        EMENİKE: (Alves’ten sonra Emenike’nin de gönderilmesi-satılması gündemde. Çünkü oyunculara değer katan da değersizleştiren de teknik direktörlerdir. İsmail Kartal kaldıkça takımın değeri gün be gün aşağı düşecek. Diego-Alves-Emenike... Değer kaybedenlerin artacağını göreceğiz.)

        Yukarıdaki yazıyı 26 Aralık 2014’te yazmışım. Ekleyecek bir şeyim yok.

        İSMAİL KARTAL: Antrenör. Yukarıdaki yazıyı tekrar okuyunuz.

        AZİZ YILDIRIM: Lafa gelince “Kimse Fenerbahçe’den büyük değildir” diyen; tarihin en büyük efsanelerinden Alex’i; diğer efsane Aykut Kocaman’a kurban veren; sonra o Kocaman’ı da yollayan Aziz Bey; Emenike’yi formayı çıkartmasına; taraftarı ırkçılıkla suçlamasına; ‘Spartak Moskova’ya dönmek istiyorum’ tweetleri atmasına rağmen gönde- re-mi-yor... Hey iktidar egosu sen nelere kadirsin. Emenike’nin atma ihtimali bulunan 2-3 gol uğruna ne güneşler batıyor.

        DİEGO DEĞİŞİKLİĞİ: İsmail Kartal döndü; Bekir’e ‘otur’ dedi; oyuna Diego girdi. Kartal, “Değişikliği ben yaptım. Emre ile orta sahanın durumunu konuştum” diyor. Doğrudur. Ama takımı Aziz Yıldırım-Mahmut Uslu-Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel’in yönettiği; Kartal’ın 5. adam olduğu imajı oturmuş bir kere. Gerçek değilse de algı bu.

        TARAFTAR KİMİ YUHALIYOR: Fenerbahçe taraftarı aptal değildir. Kuvvetsiz hiç değildir. Bu camianın en büyük gücü 3 Temmuz’dan sonra onlardır. Onlardır, başkanlarını hapisten kurtaran, onlardır takımlarını tarihin en büyük sıkıntısından döndüren; 3 Temmuz’da Fenerium’a ciro patlaması yaptıran; Silivri’de, Metris’te, kendi stadında biber gazı yiyen onlardır. Bu saatten sonra ‘höt -zöt’ ile; ‘ben yaptım oldu’lar ile ‘Alex’i yollarım; Emenike’yi tutarım’ çelişkileri ile ikna edemezsiniz. Passolig nedeniyle stada gitmeseler G.Saray ve Beşiktaş maçlarına da gelmezlerdi. Bir kere almışlar Passolig’lerini. Diğer maçlara neden gelmiyorlar? 1907 neden gelmiyor? Maraton neden gelmiyor? Localar neden dolmuyor? Çünkü taraftar başkanına kırgın. “Artık yönetemiyor” diyor. Aykut’a kızıp kan kusup kızılcık şerbeti içtik dediler. Şikeci denildi öfkeyle geri teptiler; Ersun Yanal’ın gönderilmesine; ses kaydının sızdırılmasına kızdılar, içlerine attılar; İsmail Kartal’a kredi açtılar ama çabucak takımı aslında başkanın yönettiğine ikna oldular; Emenike’yi Kartal’ın değil başkanın oynattığına kanaat getirdiler ‘sabır’ dediler. En sonunda sabır taşını çatlattılar. Artık Fenerium cirosunu uçurmazlar; 3’ü bir araya gelip Sow gibi bir oyuncu almazlar; tahvil ihracında rekor kırmazlar, Emreleri, Volkanları, Kuytları, Emenikeleri, Kartalları artık sineye çekmezler. Şimdilik başkanlarına ‘kırgın’ kalmaya devam ederler. Onlara ikna edici, mantıklı çözümler sunmazsanız seneye de tribüne gelmezler.

        BİLİC: Teknik adam hamlelerinde hep sınıfta kalıyor. Maç bitiremiyor. Ama anladık ki teknik adamlık dışında başka stratejiler de bilmiyor. Emenike sahayı terk ediyor. Tribünler dahil rakip birbirine girmiş; Bilic akılsızca bir hareketle öfkeyi kendi üzerine çekiyor. Fenerbahçe’yi tekrar birlik yapıyor. Emenike’ye ve Kartal’a yönelecek şiddeti takımının üstüne alıyor.

        EMRE: Kendi kendine delirmediği; Bilic’in küfürlerine karşılık verdiği ortaya çıktı. Ama ‘Hep mi sen haklısın’ diyenler de haklı...

        FIRAT AYDINUS: Bir daha kendisiyle ilgili “Çok yetenekli hakem” lafını kullanmayacağıma söz veriyorum.

        YUSUF NAMOĞLU: Hakem yorumcularına göre Namoğlu iyi, çevresi kötü. Atamaları yapan, hakemleri hazırlayan kurulun başı nasıl iyi olur?

        BEŞİKTAŞ: Derbileri sadece hocalar kazanmaz. Futbolcular, yönetim, taraftar birlikte kazanır. Beşiktaş bu anlamda da kendi özeleştirisini yapmalı.

        FENERBAHÇE: Lige ortak oldular. Ama yıllardır sorunları derbilerde değil özellikle deplasmandaki Anadolu takımlarına verilen puanlardı. Bu sene ne olur göreceğiz.

        Diğer Yazılar