Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BU sezon ligin en iyi hocası Şenol Güneş. En iyi futbol oynayan takım da onunkisi; yeni dönem futboluna en çabuk geçiş yapan da...

        Sezon başında bugünkü kadro yazılıp otoritelere verilse Bursa’ya bugünkünden en az 10 puan az tahmin yazılır, birisi “Bu takım ligin en golcü takımı olacak; 5 oyuncusu da milli takıma gidecek” dese adama gülerlerdi.

        Bugün 3 büyük takımdaki 3 hocaya da avans verecek olan Şenol Güneş’i ve ekibini baştan kutlarım.

        Elindeki oyuncuların değerini artıran; taktik ve stratejik olarak modern anlayışla oynayan Bursaspor’a karşı İsmail Kartal’ın bir farklılık üretemeyeceğini biliyorduk. Diego niye yok; Kuyt olsa ne olurdu; Emenike mi Sow mu falan demeye gerek yok. Fenerbahçe’de kim oynarsa oynasın takım futbol olarak fark yaratamıyor, stratejik ya da taktik üstünlük sağlayamıyor.

        İşte bu Fenerbahçe’nin Bursa karşısında favori olmasının sadece 2 sebebi vardı. Oyuncuların kalitesi ve tecrübesi ve iç saha avantajı.

        İlk devre tam olarak bu şekilde geçti. Pozisyon üretemeyen; Gökhan ve Caner’i sıfıra indirmeyen Bursa savunmasına karşın üretmesi de mümkün değildi. Buna karşın Bursa’nın Volkan ile harcadığı bir pozisyonu ve yardımcı hakem Orkun Aktaş’ın gadrine uğrayan buz gibi bir golü vardı.

        İkinci yarıya iyi başlayan; iyi oynamaya gayret eden Fenerbahçe’ye karşı 70’e kadar Bursa akın yapamadı. Fener baskındı ama yine pozisyon bulunamıyordu. Kadro kalitesi ve tecrübe dediğimiz bu işte. G.Saray da Beşiktaş da Bursa da bu statta daha çok pozisyon buldular. Fenerbahçe’ye daha az pozisyon verdiler. Her 3 takım da “Kazanırım” demeye başladığı anlarda kaybetti.

        * G.Saray maçında; misafir ekip gol için rakip alana yerleşmişken; kontradan Kuyt attı.

        * Beşiktaş maçında stoper Necip son saniye golü için ileri çıktığında yine kontradan Sow fişi çekti.

        * Dün de Bursa gol için heveslendiğinde bir kontra topta yine bir bireysel hata sonucunda gelen şansı Webo geri çevirmedi. Zaten dünkü Fener de ancak böyle kazanırdı.

        Kale çizgisinden topu çıkarılan da 90’a giden topta Volkan’a takılan da golü atıp sayılmayan da boş kafa vuruşunu dışarı atan da Bursa iken akan oyunda sağ çaprazda Sow ve Alper’in 2 şutu dışında pozisyon bulamayan Fenerbahçe maçı kazandı. İşte hep söylediğimiz “tecrübe”; “şampiyonluk yaşamış oyuncu farkı” bu. 0-0 gittiği müddetçe yapacağınız tek bir hatada cezayı kesen kaliteli kadro ile Fenerbahçe lider oldu.

        Fenerbahçe bundan sonra içeride rahat kazanacağı rakiplerle karşılaşacak. Eskişehir-Sivas ve Başakşehir deplasmanları kaderi çizecektir. Buralarda da istekli, çalışkan oyuncu grubu kenardan taktik farklılık almasa da işi bitirebilir.

        GOL VURUŞU ÇALIŞ ALPER

        Alper’i en çok destekleyen isim benim. Ama seneye 10 gün az tatil yapıp gol çalışmalı. Gol ortalamasını 7-8’e çıkarırsa değerini 3’e katlar.

        AZİZ YILDIRIM MANTIKLI OLSUN

        Aziz Bey muhabirlere “Destek olun, satacağız. Fiyatı düşmesin oynamalı” demiş Emenike için. Millet aptal mı; sezonda 4 gol atan santrfora 13 milyon Euro verir mi? Başkan mantıklı olsun, oynasa ne oynamasa ne?

        Diğer Yazılar