Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İçerideki Karabük, Konya, Mersin; dışarıdaki Balıkesir maçlarında rakip kaleciler; içerideki Gençlerbirliği, Gaziantep; dışarıda Erciyes maçlarında penaltılar; içerideki G.Saray-Beşiktaş- Bursa maçlarında “iyi savunma-tecrübe-seyirci desteği-ev sahibi baskısı” ile alınan 1-0’lık sonuçlar. Tüm bu maçlarda daha fazla pozisyon bulan rakipler, bilhassa Bursa ve Beşiktaş maçlarında çok tartışılan hakemler...

        İsmail Kartal’a sezon başından beri söylüyoruz: BU TAKIM POZİSYON BULAMIYOR... diye...

        İsmail Kartal’a 2. devrenin ortasından beri söylüyoruz: BU TAKIMIN OYUN KİMLİĞİ YOK. YANAL DÖNEMİNDE DİKİNE OYUNLA RAKİPLERİNİ SÜRKLASE EDEN F.BAHÇE YERİNE KOCAMAN’IN NAKIS-YANA PAS SIKICI OYUNUNU TERCİH EDİYORDUN. LİGİN 2. YARISININ ORTASINDAN BERİ ONU DA BIRAKTIN. TAKIM, KİCK&RUN FUTBOLU OYNUYOR. BU DEVRİ GEÇMİŞ SİSTEMLE İLERLEYEMEZSİN... diye...

        İsmail Kartal’a söylemekten dilimizde tüy bitti: HÜCUM OYUNUNU BECEREMİYORSUN BARİ PAS İLE OYUN TUTMASINI BECEREBİL... diye...

        Ama o Antep’e; Rize’ye 5’er gol atınca “Zaten pozisyona giriyor ama atamıyorduk bu maçlarda atabildik” demeyi; “En iyi futbol oynayan takım biziz aksini söyleyen art niyetlidir” demeci vermeyi tercih etti.

        Bursa maçında takım mağlubiyetten kurtuldu. Sanki o maçta iyi oynanmış gibi Eskişehir karşısına da aynı kadroyla çıktı Kartal. Fenerbahçe’nin ileri 3’lüsü Webo-Sow ve Caner’di. Bu 3 oyuncunun kaleyi bulan şutu yoktu dün. Webo’nun kaleyi bulmayan da şutu yoktu. Caner’in tek şutu frikiktendi. Sow’un 3 şut denemesinden 2’si hedefe doğruydu ve o da auta gitti. Emre-Alper ve Topal’ın kale denemesi 0’dı; ha keza beklerin de şutu yoktu; stoperlerin de. Sow; Gönül’ün çıkardığı topta yerden seken topa iyi vuramadı; 2. yarının başında Emre’nin çapraz pasında topu çekip vurdu üstten auta gitti. Hasan Ali ilk ve son kez 0’a indi yerden kesti, Sezgin-Yumlu kaosunda top ağlara gitti. İşte 90 dakikada tüm F.Bahçe buydu.

        Kartal; 1-0’a yatayım dedi; yeterli kalitede futbolcusu olmayan Eskişehir’in en fazla duran topla etkili olabileceğini hesap edip uykuya yatırıp 3 puanı alırım diye düşündü. Ama bireysel beceriyi hesap etmedi. Allah’ın yardımı da bir yere kadar. Böylece liderlik 1 hafta sürdü.

        Fenerbahçe içerideki 3 maçını da kazanır. Şimdiden “69 puanım” var diye hesap etmeli. Ama bu takım bu kafayla; bu oyunla Mersin’den Sivas’tan; Başakşehir’den puan kayıplarıyla döner. Bir daha da puan kaybetmeye tahammülü olmayabilir.

        EMRE GÜRAL

        İlginç bir forvet. İyi şut atıyor, boş koşularda doğru yerlere gidiyor. Büyük maçlarda sonradan oyuna girdiğinde hep verimli oldu. Dün de etkili oldu. Daha fazla süre almalı.

        EMENİKE-DİEGO OLMAZ

        “Oynasınlar satalım” diye çağdışı mantıkla kadroya alınıyorlar. Bu saatten sonra ikisi de Fener için tırnağını uzatmaz. Böyle isimlerle de şampiyonluğa gidilmez.

        Diğer Yazılar