Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şükrü Saracoğlu’ndaki müsabakada dakika 41. Fenerbahçe 3-2 mağlup durumda.

        Yönetim destekli tribün grubu Anadolu GFB tezahürata başlıyor: “Bizler inandııık, siz de inanıııın; bizim için bu maçı alıııınn...”

        bizim için bu maçı alıııınn...” Fenerbahçe taraftarının ‘inandığı’ ve futbolcusuna ‘inanma çağrısı’ yaptığı rakip Barcelona-Bayern Münih falan değil. Ligden haftalar önce düşmüş. Süper Lig seviyesinin çok altında kalitesi olan ve en çok gol yiyen 2 takımdan biri olan Balıkesirspor’du... Şimdi bu ironi falan değil, komedi de değil. Bunların hepsi dün gece yaşandı. Ligin en zayıf takımına karşı 2 kez yenik duruma düşülmesinin sebebi kadro tercihi-oyuncu yapısı falan diye açıklanamaz.

        Bu durumun temel sebebi dün ilk 45’te “3 puanlık bir maç oynandığının” farkında olan 2 oyuncunun olmasıydı. Caner ve Diego dışında Fenerli yoktu sahada.

        Topal bile kötüydü siz hesap edin. 11 kişilik zayıf kadroya karşı 2.5 kişiyle oynayan Fener, 3 gol yedi; 2 yüzde yüz gol pozisyonu verdi. Ama Diego-Caner işbirliği ile 2 gol buldu; sonra yine Diego’nun ortasına Sow’un harika kafa vuruşuyla ilk yarıyı mağlup bitirmekten kurtuldu. 2. yarıda Balıkesir’e rahat top yapma imkanı veren orta alanına Selçuk Şahin yaması yapan İsmail Kartal, Emenike’yi de artık 11 başlamaması gereken Kuyt’ın yerine sokup hem ribaund almayı hem de çabucak gole ulaşmayı hesapladı

        Ama bu hamleleri yapmasaydı da Fenerbahçe hiç oyuncu değiştirmeseydi de dün kazanırdı. Çünkü 2. yarıya ‘ciddiyetin öneminin farkında’ oyuncular çıkmıştı ve ilk yarıda 5 pozisyon verip 3 gol yiyen takım 2. yarıda kalesinde şut görmedi.

        Nitekim hem ciddiyet yüklemesi hem de Emenike katkısı sonucu Sow’un dokunuşuyla 4. gol geldi. 70’e kadar Fener oyunu domine etti. Sonra yoruldu ama misafir ekibin yorgun ve dağılmış Fener’i zorlayacak oyuncusu yoktu. Olması gerektiği gibi ama olması gerekenden daha zor alınan 3 puanla bitti dünkü maç. Bu maçtan sarılacivertliler açısından çıkarılacak 2 sonuç var: 1- En ufak ciddiyetsizlikte bundan sonraki rakipler Balıkesir kadar cömert olmaz. 2- Bu takımın en kalite ismi Diego’nun bugüne kadar kullanılamamış olması başlı başına İsmail Kartal’ın eksi hanesine yazılacak olgulardan biridir.

        DİEGO’YU ANLADINIZ MI?

        Adam topu alıyor; ceza alanının içinde Webo-Sow- Kuyt sabit duruyor. Kime pas vereceğine bakıyor 1 kişi bile hareketlenmiyor.

        Baktı ki olmuyor sadece Caner ve Topal’la paslaşarak ilk yarının yıldızı oldu.

        Bu zamana kadar bu adama pas opsiyonu yaratamayan ama ‘pas oyunu sevdiğini’ iddia eden bir hocası var Fener’in.

        Şimdi anlayabildiniz mi Diego’nun verimsizliğini?

        EYYAMIN BATSIN BÜLENT

        Zaten hali olmyan Balıkesir’e tüm kuralları çaat diye uyguladın. Diego düdükten sonra topa vurdu; gülerek şirinlik yaparak faulün sebebini anlattın.

        Maçı izleyen 78 yaşındaki annem, “Bu hareketi beyazlılar yapsa sarı kart verirdi” dedi.

        Eyyamının herkes farkında. İşte senin nezdinde Türk hakemliğinin hali Bülent Yıldırım.

        İLKLERIN GECESİ

        F.BAHÇE İLK KEZ 3 GOL YEDİ

        Fenerbahçe, Balıkesirspor maçında kalesinde 3 gol gördü. Böylece Sarı-Lacivertliler bu sezon ilk kez bir maçta kalesinde 2‘den fazla gol gördü. Kanarya en son geçen sezonun 32. haftasında deplasmanda Akhisar Belediyespor karşısında 3-1 kaybetmişti. Kendi sahasında ise en son geçen sezonun 12. haftasında Beşiktaş karşısında 3 gol yemişti.

        BAL KES İLK KEZ DEPLASMANDA 3 ATTI

        Balıkesirspor ilk kez bir deplasman maçında 3 gol attı. Daha önceki deplasman maçlarında en fazla 2 gol atan Bal Kes mücadeleyi Fenerbahçe karşısında 4-3 kaybetti ve puan alamadı.

        İLK KEZ İLK YARI 3-3 BİTTİ

        Fenerbahçe ile Balıkesirspor arasında oynanan maçın ilk yarısı 3-3 berabere bitti. Böylece bu sezon ilk kez bir maçta ilk yarıda 6 gol atıldı. Süper Lig’de en son 6 Nisan 2014’te Bursaspor- Sivasspor karşılaşmasının ilk yarısında tam 6 gol (3-3) olmuş, Timsahlar maçı 4-3 kazanmıştı.

        Diğer Yazılar