Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TAM 11 yıldır Lucescu ile birlikte üretimini tamamlamış; bir takım Donetsk. Böylesine bir takım karşısında; 700 gündür Avrupa arenasında maça çıkamayan; yepyeni bir kadroyu yeni bir hoca ile oluşturma gayretinde bir takım vardı. Nicedir orta alan merkezini 3 ya da daha fazla oyuncu ile tutmaya alışan bir takım 2 kanat; 2 merkez santrfor ile oynama uğraşında. Henüz üretim aşamasındaki bir takımın hocası için riskli bir tercih. Nitekim Dnipro maçında biri gol olan 2 pozisyonun; Sivas’ta Batuhan’ın kaçırdığı pozisyonun; Olympiakos maçında penaltıya neden olan pozisyonunun aynısı oldu ve deorganize tandemin 2 bireysel hatasından Alex Teixeira önce bir free kick doğurdu sonra net bir fırsatı harcadı. Ardından Kjaer, sonra yerleşik savunmadayken Volkan 2 yüzde yüz golü engelledi. Aslında 35’te skor 0-3 olabilirdi. 35’ten 45’e kadar biraz daha dengeli bir oyun oldu. Bunun sebeplerine kısaca bakalım.

        Nani ve Diego iki kanatta yer alıyorlar ve sürekli değişiyorlar. Ama bu değişim o kadar sık oluyor ki beklerin önü muhakkak açık kalıyor. Hiç yardım görmeyen Caner’in kanadı Srna’nın bindirmelerinde hep tehlike noktası oldu. Çünkü Nani bek kovalamadı; Diego da daha çok iç gibi oynamaya meyilli. Tandemin önündeki Topal gününde olmadığından hava toplarında etkili stoperlerin yer zaaflarında yardımcı olamadı. Bu anlarda, deorganize, dengesiz bir takım savunması görüntüsü veren Fenerbahçe’yi mücadeleci ruhu ayakta tuttu. Hücumda hiç pozisyon üretemediler çünkü top tutması beklenen Fernandao açıkça bu seviyede çok zayıf kaldı. İlk yarının heyecan verici tek anı Nani’nin müthiş ortasına Fernandao’nun kötü kafa vuruşuyla eridi gitti.

        2. yarıda Sow’u sol öne yakın tutan ve 4-1-4-1’e evrilen Fenerbahçe, pas organizasyonlarını geliştirdi ve sadece 1 kontra fırsatı verdi, o da Topal’ın bireysel hatasından. Nani’nin sabit sağ açıklığı; gel gelelim hücumda üretkenlik sorunu devam etti. Caner belki 15 orta yaptı ama isabet sayısı 0’dı. Maçın en kritik pozisyonunda Fernandao, Nani’ye doğru zamanda pas veremediğinden olası bir gol güme gitti. Az şut denemeleri ve Gönül - Şener yokluğunda Hasan Ali’nin hücumdaki yetersizliğinden tek kanatlı oynamaları verimsizlikte etken olabilir. Persie’nin en az 2 haftaya ihtiyacı var. 10 dakika koştu, tükendi. Fenerbahçe açısından bonservisi tartışılan De Souza’yı, Kjaer’i, Diego’yu ve savunma anlamında Hasan Ali’yi beğendim. Takımın coşkusu, oyun planına bağlılığı, disiplini ve hücum presten taviz vermeme çabası da artı puanlardı. Ama gerek fizik gücünün artması, gerek oyunun oturması gerek kadronun şekillenmesi için epeyce zamana ihtiyaç var. Bir de merkez orta alana, driplingle top taşıyabilen bir oyuncu kesin eklenmeli. Turun favorisi elbette hala Shakhtar. Ancak, Lviv’de atılacak ilk gol büyük bir başarının kapısını açabilir.

        Diğer Yazılar