Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vitor Pereira, Rize maçında gördü, anladı sandık. Türkiye Ligi’nde Fenerbahçe’nin rakipleri böyledir. Fener’e; G.Saray’a; Beşiktaş’a karşı savunma yaparlar. Çok konsantre oynarlar ve bu takımlara karşı ekstra motive olduklarından istedikleri sonuçları almaları halinde genelde bir sonraki maçta kazanamazlar.

        Bu takımların B planı yoktur ve 2-0 olana kadar bir değişiklik yapmazlar. 1-0 yenilmek bu takımların antrenörlerinin işine geldiğinden 85’e kadar 1-0’a razı olurlar. Vitor Pereira isterse Aykut Kocaman’ı arasın bu konuda beni doğrulayacaktır. İşte bu takımlara karşı yapılacak şey muhakkak ikiyi bulmaktır. 2-0’a kadar rakibe nefes aldırmamaktır. Pereira bu konuda da Ersun Yanal’a danışabilir. Son tahlilde Vitor Pereria yavaş yavaş ligi tanıyor. Deplasmanlarda zorlanacak, evinde de rakipleri ölümüne oynayacak. 2-0’ı bulmadan hiçbir maçı rahat götüremeyeceğini anlamalı. İşte rakip, kaleyi bulduğu ilk ve tek şutta (Öylesine vurulan Serdar Özkan şutunu saymıyorum) golü atar puanlar uçar.

        Bir de hakemleri de tanıma fırsatı buldu bu maçta. Türk hakemlerinde bu yıl Fenerbahçe kompleksi var. Bunun en net örneği dün Bülent Yıldırım’da yaşandı. “Fener’e karşı Anadolu takımını ezdirmedim” dedirtmek için Fener’i ezdirdi. Antalya’da tam 6 oyuncu atak kesmek için yere yattı. Zeki Yıldırım adlı oyuncu 3 kez yere yattı. Tam 6 faul yaptı, 3’ü kesin sarı kartlıktı. Yıldırım, 4. faulden sonra kendisini “Bu son. Bir daha yaparsan kart” diye uyarmasına rağmen aynı oyuncu bu uyarıdan sonra 2 faul daha yaptı. Ama işte hakem uzatmayı gösterdiği dakikalarda Zeki yine yere yatınca o yattığı sürenin eklendiği anlarda frikikten gol geldi. Nani’ye Kvesiç tarafından yapılan hareket penaltı değilse bu oyunun adı judo olmalı o zaman. İşte Pereira, bu F.Bahçe kompleksli hakemleri de yenmeyi öğrenmeli. Yani Portekizli’nin milli maç arasında çalışması gereken konu bunlar. Pereira hem 9 kişi savunma yapan takımları açmayı; ilk golü bulduktan sonra 2’yi bulma zorunluluğunu; kompleksli hakemlerimizi de yenmesi gerektiğini; Fenerbahçeli ve Türk olmadığı için Fenerli yorumcular dahil herkesin kendisini eleştirmek için sıraya girdiğini unutmayacak.

        Bir de artık duran top organizasyonları çalışmalı.

        TAKIM SAVUNMASI İYİ

        Atromitos maçından sonra bu maçta da rakibe pozisyon verilmedi. Golden başka şutu yoktu konuk ekibin. Bireysel hatalara yapacak bir şey yok. Set hücumda rakip kaleye gelemedi.

        STOPERLER CÜBBELİ’YE

        Alves berbat, Kjaer bu maça kadar bomba üstüne bomba yaptı. Ba iyi oynarken sakatlandı. Kadlec formayı buldu o da bombayı patlattı. Hepsini toplayıp Cübbeli Ahmet Hoca’ya falan okutmak lazım galiba.

        Diğer Yazılar