Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Denizli’deki o meşhur maç; Appiah’ın atamadığı, ya da Rüştü’nün tutamadığı o 1 gol!

        Kadıköy’de Burak’ın tarak kemiğine çarpıp giren o 1 gol, ya da 10 pozisyonda içeri atılamayan o 1 top!

        Sezonda 74 maç kazanıp 75. maçta, yanı o son 1’de kaybedilen Voleybol Avrupa Kupası!

        Bayan baskette her sene yendiği G.Saray’ı en önemli maçta, son 1 kez yenemeyip Avrupa Şampiyonluğu’nun kaybedilmesi!

        Euroleague finalinde, atılamayan 1 serbest atış; son 20 saniyedeyken 83-81 öndeyken yapılmayan 1 faul, son 4 saniyeye kadar yapılan savunmaya karşın alınamayan 1 ribaund, kalan 1.9 saniye içinde oynanamayan son oyun.. Hep 1 ile kaçan erkek basketbolda tarihi şampiyonluk!

        Geçen sene Emenike’nin performansı ortadayken alınmayan 1 forvetin sonucu! Bu yıl RvP ile Şişmandao’nun hatta Diego’nun hali belli iken yine devre arasında alınmayan 1 hücumcunun maliyeti!

        Osmanlı maçında kaleciyi de geçen topun RvP tarafından içeri atılamaması ile, G.Saray maçında yine RvP’nin, Fernandao’nun, Nani’nin özellikle Volkan Şen’in o 1 topu içeri atamaması ile kaybedilen puanlar ile el sallanan şampiyonluk!

        ***

        Hep 1 ile kaçan büyük ve tarihi başarılar. Biliyorum hiçbir rasyonelliği yok söylediklerimin. Ama sizce de Fenerbahçe’nin ‘Uğursuz 1’i var değil mi?

        3 ADET 74 PUANLA YAPILAN ALGI OPERASYONU

        Başkanın çok sevdiği muhabir ve yazarlar başkanın hiç sevmediği Ersun Yanal’ın şampiyonluğunu ‘küçültmek’ için hep şunu söylüyorlar: “İsmail Kartal da Pereira da Yanal gibi 74 puan aldı ama onlar olamadılar. Çünkü birinde G.Saray, diğerinde Beşiktaş daha iyiydi..” Şimdi bu Yanal dönemi başarısını küçültmek için bunu söyleyenlere şunları soracağım:

        1- Yanal’ın F.Bahçe’si Eskişehir mağlubiyeti ile G.Saray ile puan farkını 4’e düşürmüşken “Bu sene de şampiyonluk kaçtı” diye düşünen bir tek Fenerli var mıydı? İsmail Kartal’ın Feneri ile Pereira’nın liderlik dönemlerinde bile gönül rahatlığı ile “Bu sene bizim yılımız” diyen kaç tane Fenerli vardı.

        2- Resmen nisanda şampiyon olunsa da mart başındaki Trabzon maçı hükmen kazanıldığı andan itibaren “Fener şampiyon oldu” demeyen kaç kişi vardı?

        3- Takım erken şampiyon olmasa Fener evinde Rize’yle berabere kalır mıydı? Akhisar’a yenilir miydi? O takım bu takımları yenemez miydi ki 74 puan hesabı yapıyorsunuz?

        4- En önemli soru. Bunu daha önce de yazdım. Şampiyonluğun geleceği 1-1’lik Beşiktaş maçından sonra belli olduğunda Yanal oyuncularına “Puan ve gol rekoruna oynayalım” dediğinde futbolcular “Hoca, perşembe-cuma idman, pazar maç, yeterli artık” dedi mi demedi mi?

        F.Bahçe’nin Daum’lu şampiyonluklarından bu yana; hele hele son 10 yıldaki 3 şampiyonluğunun tek rahat zirve yürüyüşü 2013-14 sezonudur. Kimse puan üzerinden algı operasyonu yapmasın. Yemezler..

        BECERİKSİZ FENERASYON!

        Bu federasyon da beceremedi. Zaten o kadar çok beceriksiz federasyonlar gördük ki Fener’i ancak 10 yılda 3 kez şampiyon yapabiliyorlar! Ama özellikle Demirören Federasyonu son derece beceriksiz. Çünkü geçen sene Süleyman Seba yılı diye Beşiktaş’ı şampiyon yapacaklardı!!! Beceremediler. Bu sene Beşiktaş’ı istemiyorlardı, o yüzden Fener’i şampiyon yapacaklardı!!! Onu da beceremediler!!! Ey vatandaş.. Yıllardır futboldan han hamam dikip futbolu kötüleyen, yediği ekmeğe ihanet eden bu komplo teorisyenlerini dinleme artık. Bundan daha başarısız istatistik olur mu? Her yıl “Federasyon X takımı şampiyon yapacak” diyenlerden; olmayınca susanlardan; Lig TV’nin piero’sunun karar verdiğini sanıp Lig TV’yi ligi yönlendirmekle suçlayanlardan hakikaten bıkmadınız mı? Futbol güzeldir ve Türkiye’de bile şampiyon olan genel olarak bakıldığında hep ‘hak eden’ taraf olmuştur. Şimdi Eskişehir gibi Mersin gibi kötü yönetilen takımlar düşmeyecek miydi? Kayseri ve Antep gibi kötü yönetilenler korkulu rüya görmeyecek miydi? 33 haftanın en az 25’inde oyunu domine eden, iyi futbol oynayan Beşiktaş, şampiyon olmayacak mıydı? Topun adaletine güvenelim artık.

        Diğer Yazılar