Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu senenin tartışması “Fener 3’lü oynar mı?” sorusu üzerinden yürüyor. Tabii ki oynar. Her takım 3’lü de, 4’lü de, 5’li de oynar. Önemli olan nasıl dizildiğinizden çok hangi mantalite ile oynayacağınızdır. 4-4-2 oynarsınız ama 2 bekiniz tamamen savunmacı olur; bu diziliş sizi hücumcu yapmaz. Aykut Kocaman-İsmail Kartal ve geçen yılın Vitor’unun 4-3- 3’ünün savunma mantaliteli takımlar olması gibi.

        Dolayısıyla benim açımdan sou şuydu: 3-1-4-2 gibi dizilen bu takımın mantalitesi ne olacak? Geçen seneden tanıdığımız Vitor’un temkin hastalığı daha da mı gelişecek, yoksa bu dizilişle daha hücuma yatkın bir takım mı çıkacak? Conte’nin İtalya’sı ve Robson Kanu’nun oynadığı maçlardaki Galler’in mantığı Saracoğlu’ndaydı.

        “3 stoper içinde sadece Roman Neustadter’in ayağı iyi; Josef de defansif oyuncu. Ozan eh işte, potansiyeli olan Salih dışında ileriye kim nasıl top taşıyacak” adlı sorunun yanıtı az çok belli oldu. Geriden Şişmandao’ya şişirilecek, onun indirebildiği toplar Salih-Ozan- Emenike tarafından toplanılacak, sonra akın geliştirilecek. Olur da sete yerleşilebilirse, Wiel ve Hasan Ali zamanında çizgilere yerleşirlerse de enden genişleyen takım top çevirecek ve uygun zamanda savunma arkasına santrfor kaçırılacak. Sistem bu. Mantık bu. Bu mantık ilk 45’te Fener’e çok net 4 gol pozisyonu hazırlattı. Emenike 3 önemli pozisyonun 1’ini attı. Birini De Sanctis çıkardı. Salih’in direği öpen şutu da cabasıydı. Ama Fener, olmayan pozisyonda zorla gol yiyip turu zora soktu. 2. yarıda Monaco hocası Jardim dengeyi sağlattı takımına. Şişman’a top indirtmediler, Emenike’yi de hep kendi yarı alanına ittiler. Fener çıkamaz oldu. Devreye yine Salih girdi. Güzel yerlere kaçtı, top istedi, sorumluluk aldı. Son 2 sezonda 1‘er asist ile oynayan Gönül sonrası gelen yeni sağ bek ilk resmi maçında asisti yaptı. Tur için avantajlı skor da önce Ozan, sonra Aatif ile heba edildi. Sonuçta bu sonuç tur için yetebilir çünkü Monaco da kötü durumda. Ama F.Bahçe ‘oynayan’ bir takım bulunca 3’lü gözüken, aslen 4.5’tan 5’li olan savunması ile Türkiye’de skor üretmede zorlanabilir. Belki de Vitor iç sahada kapanan rakiplere karşı 4-4-2; bu tür maçlarda 3-5-2 gibi bir başlangıç planlıyordu. Bekleyip göreceğiz. Güzel bir galibiyet gecesi için şimdilik tebrik edip önümüzdeki maçlara bakalım biz de. Ama sistem, diziliş bir yana yönetimin 3’e 5’e bakmadan skorer bir oyuncu alması lazım. Ama Ozan’ın dün oynadığı bölgeye ama Şişman’ın yerine.. Her ne kadar dün 2 gol atsa da tüm sezon Emenike-Şişmandao-RvP üçlüsü ile geçmez.

        SALİH UÇAN

        Roma onu çok geliştirmiş. Yeteneği dışında pozisyon bilgisi ve özgüveni çok artmış. Maşallah.

        ERTUĞRUL TAŞKIRAN

        Yani şans daha nasıl verilir bilemiyorum. Türk oyuncuların sorunu bu. Şans istiyorlar, geldi mi değerlendiremiyorlar. Tur belki de onun hediyesi olacak.

        Diğer Yazılar