Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe’ye en az 2 kaliteli transfer lazım da hadi biz 1 diyelim. Ama o 1 transfer şart. Teknik direktör çok önemlidir. Bir takımın kimyasını değiştirir. Vitor, önceki 2 takımı gibi Fener’de de soyunma odasını kaybedince gönderildi. Dick Advocaat tecrübesi ile hiçbir şey yapmasa kompleks yapmayacaktır. Mantalitesi Vitor kadar savunmacı da olmayacaktır. Kendisine hayırlı olsun diyelim. Bu dönem Türkiye’sinde; bu dönem dünya futbolunda; bu dönem transfer alanında ideal bir seçim gibi duruyor.

        Dick Advocaat bir Abdullah Avcı gibi; bir Aykut Kocaman gibi bir Ersun Yanal gibi takımına bir oyun karakteri oturtmayla falan uğraşmayacaktır. Takımın ne oynadığı konusuna fazla kafayı takmayacaktır. Misal Grasshoppers’ın bile bir oyun planı var. Misal asla ‘dan dun’ çıkmadılar. Baskıyla dağılsalar bile pasla çıkmaya çalıştılar. Yani Avrupalı her takım ‘bir şey’ oynuyor. Yetenekleri yetse de yetmese de bir planı uygulamaya çalışıyorlar.

        Türkiye’de bu yapıyı Kocaman- Avcı-Yanal ve Güneş takımlarında görüyoruz. İşte Dick Advocaat bu yapı kurma işiyle uğraşmayıp pragmatist davranma yoluna gidip sonuç odaklı oyun oynatacaktır. Bu temel üzerinde savunması belli bir kalitenin üzerinde oyunculardan kurulan F.Bahçe için basın önünde ne kadar ‘gerek de olmayabilir’ dese de iş bitirebilecek bir oyuncu isteyecektir.

        Açıkçası haklıdır da. Açık konuşalım, kimse kusura bakmasın, F.Bahçe’nin orta alan ve hücum oyuncuları toplamında ‘kalite’ isim 1.5 tane. RvP ve Salih. Diğerlerine bakalım: Fernandao kazma; Emenike atlet; Aatıf gole rağmen takımın en kötüsü. Stoch, böyle alan ve şut imkanı bulunca iş yapar. Volkan Şen ve Alper de çok skorer isimler değilken Türkiye Ligi şampyionluğu için orta alan 3’lüsüne SKORER bir orta alan oyuncusu şart. İniesta- Ramsey-Hakan Çalhanoğlu gibi 10 numara değil de 8 numara oynayıp skor da üretebilen bir isim lazım. Kagawa’yı kiralamak ya da Kampl’ı almak önerilebilir. Bu tür bir oyuncu alınırsa iyi savunma oyuncuları ile skor üretebilen en az 3 oyuncu ile RvP-Transfer-Salih (asist olarak) oyun yapısından bağımsız olarak şampiyonluk yolunda yürünebilir.

        Maça gelirsek.. Konuşacak fazla bir şey yok. Fernandao bu haliyle 18’e giremez. Aatıf yedek olur. Emenike deplasmanda iş yapar da içeride kapanan takımlara karşı alan bulamayınca kaybolur. RvP güçlenirse direkt santrfor alır. Salih tamamdır. Yanına biri alınırsa onun da verimi artar.

        STOCH

        Bunca aradan sonra vuruşkalitesinden bir şey kaybetmediğinigösterdi. Volkan Şen’i zorlar.

        OZAN TUFAN

        6 numara mı 8 numara mıkafasında oturtamadı. Kiloda veremiyor mu ne oluyor

        anlayamıyorum artık. Yazık edecekkendine ondan korkuyorum. Maç3-0 diye göze batmadı ama bu oyunpotansiyelinin çok altında.

        Diğer Yazılar