Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sezona çok ama çok kötü başlayan F.Bahçe’nin, Zorya deplasmanından son saniye ‘bal’ı ile gelen golle dönüldükten sonra ligde bir ‘soruna’ daha tahammülü yoktu. Bu psikolojideki bir takım için bu ligde karşılaşılacak en rahat rakip Kasımpaşa. Maalesef küme düşmenin ilk adayı Kasımpaşa.

        Ligin en zayıf ekiplerinden birine karşı F.Bahçe yüksek konsantre ile maça başladı. Maç da 2 orta alan oyuncusu Josef ve Ozan’ın sürpriz ve olması gereken sızmaları ile bulunan 2 golü ile 20. dakikada bitti. Bu galibiyet Advocaat’a da Fener’e de adeta nefes terapisi gibi gelecektir. Haftaya içeride Antep maçı da galibiyete yakın duruyor. Dolayısıyla F.Bahçe açısından nihayet ‘doğru nefes’ alma zamanı başlamış olabilir. Çok zayıf bir rakibe karşı da olsa galibiyet iyidir.

        Şimdi gelelim gerçeklere:

        F.Bahçe’de geçen sene Alves vardı, bu sene Skrtel. Sağ bekte Gönül vardı, bu sene Wiel. Caner gitti, HAK ilk tercih oldu. Fernandao vardı, şimdi Emenike ve Nani’nin yerine de Lens.

        Topal-Josef ve Ozan’lı 3’lü orta alan dizilimi Vitor için ‘katli vacip’ fermanlarına neden oluyordu. Dick de son 2 maçtır aynı 3’lüyü tercih ediyor.

        Geçen yıl o takım 2. oldu. Bu yıl bu kadro 2. bile zor olur. Zorsert ve mutlak kaliteye ihtiyaç olan ligimizde bu eksiklikler olduğu yerde duruyor. Tahminim budur.

        Tespitlerimse şunlar: Çok eleştirilen ve bu kadar eleştirilmeyi de hak etmeyen Ozan’ın 4 haftada 2 gol bulması sevindirici. Volkan Şen takım liderliğini alma özgüveni ile iyi oynadı. Lens 2 asist ile öne çıktı ama maçın adamı 2 asist yapıp 1 gol atan Emenike oldu. Kendisi beni şaşırttı açıkçası. Josef, çok eleştirilse de pozisyon bilgisi ile yeteneğinin üstünde iş yapmaya çalışıyor. İsmail’in gol bulması da kendisi açısından çok önemli.

        Takım 20’de maçı bitirdiği, ilk 45’te fişi çektiği için çok eleştirmek yersiz olur ama 2. yarıdaki futbola yine nakıstı tespitini yapmamız lazım.

        Olası bir Gaziantep galibiyeti takımın ihtiyacı olan ‘rahatlama’ duygusunu geri getirecektir. Ama tekrar ediyorum: En iyi futbolcusu Volkan Şen olan kadro çok kaliteli bir kadro değildir.

        OZAN TUFAN

        Emenike maçın adamıydı. Lens de faydalıydı. Volkan Şen takım lideri de olmuş. Ama ben genç kardeşim Ozan’ı övmek istedim.

        RVP VE SALİH

        Belli oldu RvP’nin çarşambapazar oynaması mümkün değil. Keşke Çin’den falan bir talibi çıksa. Salih ise Ersun Yanal’ı haklı çıkardı.

        Diğer Yazılar