Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu tip ‘yeni stat açılış’ günlerinde stadyum sahibi baskı altında oluyor. Ev sahibi ‘yardırırken’ misafir takım sakin kalırsa oyun üstünlüğünü alıyor.

        Bir de G.Saray’ın bir duruşu vardır ki ben o duruşun hastasıyım; isterse ligde 15. olsun rakibin G.Saray ise hep ciddi olacaksın. Beşiktaş’ın yaşadığı buydu. İlk kornerde golü buldular ve o andan itibaren oyun hakimiyeti tamamen Sarı-Kırmızı oldu. Beşiktaş ise sanki bunun olması imkansızmış gibi darmadağın oldu. İlk yarı temiz temiz 3-0 biterdi. Olcay ve Caner atılabilirdi. Soyunma odasına TECRÜBE’li takım ACEMİ takım karşısında önde girdi. Bu atmosferin de acemisiydiler. Kesin olarak belli oldu ki Oğuzhan büyük maç oynayamıyor. Milli Takım’da da burada da. Cenk de tek santrfor oynadığında ve 11 başladığında G.Antep santrforuna dönüşüyor.

        2. yarı, Şenol Güneş yapması gereken tek şeyi yaptı. Talisca ve Aboubakar oyuna girince şekil değişti. Aboubakar, stoperleri sağa sola götürdü; aralara Talisca sızma yaptı. Ancak bu biraz rahatsız etse de yine de 65’e kadar G.Saray dengedeydi. Bu kez acemilik G.Saray tarafındaydı. Riekerink Bey, Bruma ve Yasin’den en az birini; Selçuk ve Wes’ten en az birini alması gerekirken uyudu. Ya da cesaret edemedi. G.Saray yaslandıkça ev sahibi baskıyı artırdı. 3. duran top golü de yenildi ve skor 1-2’ken Beşiktaş’ın baskısının artacağı kesindi.

        Riekerink, Cavanda ve Josue’yi aldığında Selçuk’u kesin çıkarması gerekirdi. Orta alan şeffaflaşmıştı çünkü. Bu kez yine Güneş tecrübesi, Riekerink acemiliğine galip gelmişti. Yine de son saniyede maç G.Saray’a geldi. Josue golü atmaya korktu. Ne var ki o pozisyonun dönüşünde Q7, 3 puanı getirebilirdi.

        Sonuçta maç berabere bitti. Poldi ve Kolbeinn geldiğinde; De Jong düzeldiğinde gayet iyi bir kadro olacak... G.Saray’ın geleceği parlak; ancak Riekerink’in Selçuk’u, Wes’i, Eren’i oyundan çıkarmaktan korkmaması lazım. Şenol Güneş’in işi zor. En büyük sorunu da Quaresma.

        Bu “ben size fazlayım ey faniler” tavrı kabak tadı verdi. Cenk 11 santrforu oynarken olmuyor. Olcay da ‘abi’ olduysa oynamaz. Oğuzhan’ın tek yeri Atiba’nın yanı. Gönül de son 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da iyi değil.

        Ali Palabıyık fazla eyyam yapmamaya çalıştı ama Cenk’e 4 kere kendini yere atmadan sarı vermeliydi. Aslında Q7-Caner ve Olcay’ı da çok idare etti.

        TARAFTAR

        5 yıl sonra deplasman taraftarı da pek güzel geldi. Bir de çok çok güzel bir saygı duruşu örneği gösterdiler. Emeği geçenlere şükranlar...

        SELÇUK İNAN

        Ona takıntılılardan değilim ama ne yapıyor bana biri anlatsın. Tempo da belirleyemiyor, pas da atamıyor. Hakikaten ne yapıyor?

        Diğer Yazılar