Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ligimizin iki dikine oyun taraftarı hocasının takımı karşılaştı. Mustafa Reşit Akçay’ın takımı, orta alanda pasla falan uğraşmadan direkt uçan kanat oyuncuları ve Ndiaye ile mümkün olduğunca rakip alana doğru akmayı hedefliyor. Ama Osmanlıspor’un en önemli noktası Güven-Çağıran ikilisi. Hem öndeki uçurtmalara top atma hem de kaleciye kadar süren hücum presin başlangıçlarını yapması itibariyle. Dick Advocaat da baktı ki orta alanda pas oyunu oynamak istese de bunu yapacak oyuncusu yok, o nedenle geriden ilerideki 2 siyahi atlete şişirelim bakalım ne olacak tarzı futboluna döndü. Bu oyun anlayışında takımın tek yaratıcı unsuru Volkan Şen. Bu plan bilhassa Feyenoord maçında tutmuştu. Dolayısıyla bol presli, bol uzun toplu, bol 2’li mücadeleli ve bol faullü bir maç vadediyordu bize bu müsabaka.

        Ev sahibi iyi başladı, Fener’i çıkartmadı, atak devamlılığının üstüne 3 korner 1 penaltı eklediler ve skoru aldılar. İstenilen ortam oluşmuştu. Fener’e alan bırakmıyorlar, Volkan Şen de istediklerini yapamıyordu. Ama ilk 45’te sadece 1 kez kontra fırsatı bulabildiler ancak değerlendiremediler. Kalitesiz ama heyecanlı, bol kornerli bir ilk yarıydı.

        2. yarıda Ozan Tufan yerine RvP dahil oldu ve hamleyi Dick yaptı. Amacı ilk yarının sonlarından da anlaşılacağı üzere kapanacak Osmanlı’ya karşı 4-2-4 gibi dizilmekti. Emenike ve Sow dışında RvP’nin de sahada olması 3 gezgin forvet imkanı verdi ve 3’ü de demarke kaldılar. Gol de yine Şen becerisi RvP kafası ile geldi. 1-1’den sonra oyun hakimiyeti Fener’e geçti. Musa Çağıran’ın frikiğinde direkten dönen top dışında Osmanlı’nın pozisyon bulamadığını söyleyelim. Fener de çok üretemedi; final paslarını veremediler ama Emenike ile iyi bir fırsatta Karcemarkas’a takıldılar. Her iki takım da Avrupa macerasından çıktığından, 75’ten sonra yorgunluk etkili oldu. Bu devrede Dick’in kazanmaya yönelik hamlelerine karşın Mustafa Hoca son 5 dakikalık Maher değişikliği dışında tedbirci davrandı. Dün bir kez daha görüldü ki rakip tarafından kilitlendiği maçlarda Fener’in tek kozu Volkan Şen’in yeteneği. Yoksa eldeki kadro itibariyle Dick Advocaat’ın oyun stratejisi de hücuma yönelik değişiklikleri de doğruydu. Hep söylüyorum ya “En kaliteli futbolcusu Volkan Şen olan takım kalitesi yetersiz takımdır.” F.Bahçe’nin oyundan alacağı Wes’i; oyuna girip 2 gol atıp işi çözecek Poldi’si yok. Hoca da bu kadroya uygun dikey oyunu uygulatıyor. Mucize yaratacak hali yok ya..

        METE KALKAVAN

        Bence güzel maç yönetti. En azından bana hiç eyyam hissettirmedi.

        VOLKAN DEMİREL

        F.Bahçe kalecisiz oynuyor. Kaleyi bulan her top gol oluyor. Dün de Regattin penaltıyı aldı ama Volkan’ın topa atlayışı yine hatalıydı. Takım kalecisine rağmen puan alıyor.

        Diğer Yazılar