Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarihin en iyi oyuncularından biri olan Rıdvan vardı. Yetmedi, Aykut-Oğuz-Turhan ve Serdar’ı aldılar. Rize’den sağ açık Hakan Tecimer’i de getirdiler. Turhan dışında hepsi hücumcuydu. Yetmedi Orhan’ın üstüne Hasan Vezir’i alıp santrfora koydular. Geleni geçeni 5’lik 6’lık yapıp 103 gollü şampiyonluğu kazandılar.

        2004’te Alex diye bir oyuncu geldi; her yıl asist-gol sayısında 30’u buldu; Fener hep zirvede kaldı. Alex’in yanı yöresi öndeki santrforu iyi olduğunda şampiyon oldular. Yanı yöresi iyi değilse de 2. Aykut Kocaman geldi, başka bir oyun oynatacağını vadetti, Alex’i yedi. 2 yıl üst üste şampiyondan 10 puan fark yediği unutularak göklere çıkarıldı. Allah için Avrupa’da yarı final oynatma başarısına ulaştı. Ama ‘yıldızsevmez’; ‘nakıs oyun uzmanı’; ‘tempo karşıtı’ Aykut Kocaman’ın elinde Kuyt-Webo-Sow vardı. Arada Ersun Yanal’lı bir sezon da taktik teknik kalite bir yana itildi ve iki bekin de hücuma destek verdiği 4-2-4’lük dizilişle eze eze şampiyonluk geldi. O futbol için fizik kondisyon lazımdı, çalışmayı sevmeyen futbolcular hocalarını yediler. Sonra hem Aykut Kocaman’dan hem de Yanal’dan vazgeçen F.Bahçe yönetimi sürekli bocaladı. Kocaman 10 numara sevmezdi; Yanal’ın olayı yüksek top, direkt oyun, önde baskı idi. Bu iki hoca olmayınca Fener yönetimi aslında hala yeri dolmayan Alex’in yerine Diego’yu aldı ama tutmadı. Nani ve RvP ile kalite katkısı da yaptı ama o sene de Pereira’yla zirve kaptırıldı. Bir zamanlar hücum takımı olan, yıldızlar takımı olan F.Bahçe, tarihin en zayıf kaliteli kadrolarından biri ile seneye başladı.

        Çünkü, bu takımın futbol aklı yok. Aziz Yıldırım, ‘Alexler’den ‘Roberto Carloslar’dan Sivaslı Aatıf’a; Emenike-Stoch’a düşürdü takımı. Yani F.Bahçeli oyuncular ellerinden geleni yapıyorlar. Hakikaten çok mücadele ediyorlar ama bu takım bu kadar.

        Fener taraftarı aptal değil. Sene başından beri hemen hepsi “Bu sene bizden bir şey olmaz” diyorlar ki o yüzden gitmiyorlar stada zaten. İşte 10 bini direkt Aziz Yıldırım’ın bindirilmiş kıtası olan taraftara; 3-4 bini kolej velilerine verilen davetiyelerine rağmen kalanlar “Yönetim istifa” diyor. Bu kaliteyi yıllar içinde eriten; iyi takım ve iyi hoca iklemini yıllardır sağlayamayan, neredeyse 10 senedir hem G.Saray’dan hem Beşiktaş’tan daha az kaliteli bir kadro kurulmasını kabullenemiyorlar.

        Mesele Dick Advocaat meselesi falan da değil. Aziz Yıldırım’ın vizyonumisyonu çoktan bitti de bir tek Azizbahçeli bedavacı kongrebazlar farkında değil. Bu takım da Azizbahçeliler’e layık. Milyonlarca gerçek Fenerli, sessiz protestoda. Onların takımı artık Fenerbahçe Basket Takımı. Liderleri de Obradovic.

        Diğer Yazılar