Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aslında 2 haftadır G.Saray ile aynı düzende mücadele eden takımlar görüyoruz. Trabzon da, Adana da savunmada kalıp zaten sürekli tempo sorunu yaşayan G.Saray’ı paralize edip puan almayı planladılar. İkisi de G.Saray yarı alanında hiç top tutamadılar. Ama tabii Trabzon, Adana’dan daha iyi kadro olunca 1 gol attı ve 85’e kadar net pozisyon vermedi. Dün de ligin en zayıf kadrolarından biri olan, ‘Eyalet Ligi Brezilyalıları’ ile dolu Adana, aslında çok da kompakt olmayan bir savunma anlayışı ile ilk 45’i eritti.Üstelik Riekerink; bu kez Sabri ve Yasin’le başlamıştı. Demek ki Hollandalı, Türk eleştirmenleri okuyup önemsiyor. Geçen hafta herkes Sabri ve Yasin demişti ya.. Velhasıl bu iki isim olsa da olmasa da G.Saray’ın hücum planları şu:

        1- Bruma ceza sahasına 40 metre kala topla buluşsun, 3 kişiyi geçsin orta yapsın.

        2- Kornerlerde alan savunması yapan takımlara karşı geriden koşarak gelip kafaya çıkan Eren vursun gol atsın.

        3- Ceza yayı civarından Wes- Poldi, duran topta ise Selçuk vursun gol atsın.

        Şimdi bu 3 planın 3’ü ile de G.Saray gol buldu. Çünkü bunlara imkan tanıyacak oyuncu kalitesi var.

        Dün de Bruma baktı ki herkesi çalımlasa da kimse onun paslarına vurup skoru değiştiremeyecek, şutla golü attı. Bana göre PTT 1. Lig’de bile zorlanabilecek bir kadro yapısı ile oynayan ve bu kadro ile düşme nazmeti olan Adanaspor’a karşı bile ‘oyun’ ile değil de ‘oyuncu’ ile kazanıyorsanız “sıkıntı var” demektir

        G.Saray, deplasmandaki Beşiktaş maçı dışında ‘oyun kalitesi ve bilinci ile’ hiçbir maçında baskın gözükmedi. Hep ‘bir yetenek’ çıktı işi gördü. 3 puanlar geldikçe çok önemli gibi gözükmeyen bu sorunların, ileride ‘kronik hastalığa dönüşmemesi’ için oyun kalitesinin artmasına; daha doğrusu bir oyun karakterinin oluşmasına ihtiyaç var. Anladık Jan Olde Riekerink Bey iyi adam, hoş adam da bir oyun planı oluşturacak yeterli zamanı da geçirdi. Beşiktaş’ın 2 puan bıraktığı haftada zayıf takıma karşı da olsa deplasmandan 3 puanla dönmek dün gecenin en büyük artısıydı.

        TÜRKİYE CUMHURİYETİ:

        93 Yaşındaki Delikanlı Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yaşı kutlu olsun. Mustafa Kemal Atatürk’ün hediyesinin kıymeti her geçen gün daha iyi anlaşılıyor.

        Diğer Yazılar