Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sezar’ın hakkı Sezar’a, Fenerbahçeli oyuncuların çoğunluğu ellerinden geleni yapıyor, koşturup mücadele ediyorlar ama ligde istedikleri sonuçları sıklıkla alamıyorlardı. Ama gerek Feyenord gerekse dünkü ManU maçında mücadelenin de emeğin de 3 mislini harcadılar ve harika - muhteşem bir galibiyete imza attılar. Tarihin en pahalı Manchester United kadrosu karşısında rakibi karşısında gram teslim olmayan, zerre miskal geri adım atmayan Fenerbahçeli futbolcular dünkü zaferin mimarları.

        Daha 70. saniyede Moussa Sow olağanüstü golüyle takımını öne geçirince doğrudan “Savunalım, kontraya çıkalım” planına geçildi. Dolayısıyla Dick Advocaat’ın “A Planı”nın ne olduğunu bilemeyeceğiz. Çünkü 70. saniyeden sonra doğrudan ‘Eğer 1-0 öne geçersek...’ planı devreye girdi. İşte o da Şener ve Hasan Ali’nin de tandemin yanlarına gelip 4 stoperli Lens ve Volkan Şen’in de adeta bek gibi oynadığı ve herkesin savunma görevlerini kusursuz yaptığı anlayışa dönüldü.

        30-43 arası uzun süren bir dönem dışında çok iyi kontra fırsatları da yakalandı ve hemen hepsi pozisyonumsuya dönüştü. Lens-Sow ve Şen’in varlıkları kontraya imkan tanıdı. Feyenord maçından sonra dün de mükemmel oyanayan Lens tam bu tür oyunların biçilmiş kaftanı. Sadece olağanüstü top taşıma yeteneği ile değil enfes frikiği ile de sahanın krallarındandı.

        Fener’in “Top onlarda kalsın, biz savunup hızlı çıkalım” mantığı bir ara ManU’ya yüzde 70’lik topla oynama oranı üstünlüğünü sağladı ama işte tam da burada benim savunduğum “topla oynama oranı bir yalandan ibarettir” tezim doğrulandı. Misafirin bir tane bile “Allah korudu” kavilinden pozisyonu oluşmadı. Son 10 dakikada Fener taraftarı ‘oley’ çekiyordu. Bu galibiyet 3 şeyi bir kere daha gösterdi:

        1- Taraftarı harekete geçirecek bir yönetim değişikliği şart. Potansiyel bir kez daha ortaya kondu. 40 bin kişi ile şov yapıldı. İbra manyak edildi. 52 bin olduğunu düşünün bir de.

        2- Ligde kapanan takımlara, ‘top geçer adam geçmez’ hocalara karşı zorlanan F.Bahçe, Avrupa’da oynayan takımlara karşı hep etkili oluyor. Açıkçası hocasının da oyuncuların da Avrupa motivasyonu çok daha üst düzey. Dünkü sonuçla da gruptan çıkma yolunda büyük bir adım attılar.

        3- Yıllarca onu ‘özel biri’ yapan savunma tandanslı sağlam yapılı takım mantalitesi Mourinho’yu artık taşımıyor. Fenerbahçe dün Mou’nun artık o kadar da özel biri olmadığını bir kez daha kanıtladı.

        FENERBAHÇE:

        Belki biraz Alper ile sonradan giren Emenike dışında tüm Fenerbahçeli oyuncular gecenin yıldızıydı. Özellikle Lens-Sow-Josef ve 4 savunmacının tümü ve elbette Topal..

        MANCHESTER UNITED:

        Hocasından oyuncusuna kadar çok kötü bir görüntü sergilediler.

        Diğer Yazılar