Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        O günlerde F.Bahçe aleyhindeki şike iddianamesini hemen her gazetede, tüm TV kanallarında görmüş, okumuş, izlemiş üstüne “Fenerbahçe’yi uzatmadan asın” yorumlarını FENERLİ MEDYA’dan!!! dinlemiştiniz. Bugünlerde mahkemenin kabul ettiği ve yakında mahkemede görüşülmeye başlanacak ‘F.Bahçe’ye Kumpas İddianamesi’ni ne gördünüz ne de duydunuz..

        Efendim ‘Kumpas İddianamesi’ F.Bahçe’nin asıl öznesi olduğu şike davasının ‘kumpas’ olduğunu öne süren; bu yolla taraftarlar arasında ikilik çıkarıp mevcut hükümeti görev yapamaz hale getirmeyi amaçladığını iddia eden iddianame. Kumpas iddianamesinde çok ilgimi çeken 4 bölüm var.

        1- Şike davası döneminde “Şike var” diyen dönemin Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve dönemin Trabzonspor yöneticisi Nevzat Şakar bu iddianame de şikayetçi. Yani “şike var” diyenler şimdi “Bu ‘şike var’ diyenler; bize de kumpas kurmuş aslında” demişler..

        2- FETÖ’cü olduğu bugün için tespit edilmiş olan bazı avukatlar toplam 700 bin dolar almışlar. Bu paraların ‘himmet’e gittiği öne sürülüyor. Bu avukatların sürekli İspanya’dan bir numarayı aradığı tespit edilmiş. İspanyol müfettiş Palacios’u hatırlıyor musunuz? Birden aklıma geldi de..

        3- Polislerin sarih ifadeleri. Dinleme görevlisi bir polisin ifadesine göre telefon dinlemeleri kayıt altına alınıyor ve ‘tape hazırlayan’ başka bir birime veriliyor. Telefon dinlemesini “Tape”ye yani ‘ÖZETLENMİŞ YAZI’ya çeviren birimden bir kişi bile bugün görevinde değil. Çoğu yurt dışında, bir ikisi hapiste. Asıl telefon görüşme kayıtları da taaa 3 Temmuz döneminde hakim kararıyla, “özel hayat” gerekçesi ile imha edilmişti. Yani F.Bahçeli yöneticilerin; “Konuşmalar bizim ama kes-yapıştır yapılmış” savunmasına uygun bir ifade var iddianamede.

        4- Asıl bomba bu. Bir cumhuriyet savcısı, aslında adı cumhuriyet savcısı olup da FETÖ’nün savcısı olduğu bugün anlaşılan biri, hakimin reddine rağmen bazı dinlemeler için hakim izni varmış gibi polisi bu işle görevlendirmiş. Yani dinlenme izni olmayan kişiler sahte izinle dinlenmiş. Bu maddeleri FENERLİ MEDYA!!!’nın bir tanesinde bile okumadınız. Burada son 2 madde ‘delillerin değiştirilmesi’; ‘sahte imza’; ‘kumpas’ın kanıtlarından birkaçı. Bu da dünyanın her hukuk devletinde “YENİ DELİL” kabul edilir. Ve yeni delil varsa yeniden yargılama talebi de; tazminat davası açılması da gayet mümkün. Bu mahkeme; kabul ettiği iddianame üzerinde yargılamayı yapar, açık kanıtlarla kararını “Evet, F.Bahçe’ye kumpas yapılmıştır” şeklinde verirse F.Bahçe için ‘tazminat’ hakkı doğar. Açık konuşalım; Türkiye’de belki TFF’ye dava açamazlar. Siyasi irade belki izin vermez. Ama UEFA ve CAS’ta yeniden yargılama, hatta tazminat mümkün.

        Diğer Yazılar