Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbol dünyasındaki mobbing’in en çarpıcı örneği yaşanıyor son 15 gündür. Mehmet Ekici Fener’e gitmek; Aatif da Trabzon’a gitmemek istiyor. İkisi de istekleri yerine gelmedi diye görevlerini yapmamazlık etmiyorlar. Ama kulüpleri onları profesyonel gibi değil de köle gibi gördüğü için resmen baskılara maruz kalıyorlar. Fenerbahçe, Aatif gitmediği ve baskıları da umursamadığı için Trabzonspor’a 2 milyon Euro önermiş. 3 Temmuz sonrası bu iki kulüp arasında ilk defa bir diyalog ortamı kurulmuşken Muharrem Usta birden bu ilişki kurma ihtimalinden caymış göründü. Her zaman yönetimler üzerinde çok etkili olan Trabzon yerel medyası da öyle büyük bir tepki koymamışken Usta’nın birden ortadan kaybolması her zaman seslendirdiği ve önemsediği ve iyi ki de üzerinde durduğu ‘medeni’ olma haline yakışıyor mu? Beşiktaş’taki 10 haberinden 10’u da doğru olan Kartal Yiğit’ten öğreniyoruz ki aslında Fikret Orman, Olcay transferi sırasında Ekici’nin Fener’e satılmaması koşulu da koydurmuş, ‘kadro dışı bırakın’ aklını da vermiş. Beşiktaş Kulübü bu haberi her ne kadar yalanlasa da Trabzonspor’un elini kolunu bağlayan bir durum olduğu kesin.

        Şimdi ortada bir mobbing; 2 milyon Euro’luk Fener teklifi; 2 milyon Euro’luk Beşiktaş sopası var. ‘Medeni İnsan’ Muharrem Usta ağır bir yönetememe krizinde belli ki.. Ben Usta’dan ümidi kestim. Sevgili dostumuz Trabzonlu, Trabzonsporlu Mehmet Atalay’a sormak istiyorum. Sevgili Mehmet Atalay müdürüm; Aatif ve Ekici’ye yapılan mobbing midir? Sporcuya bu şekilde davranılabilir mi? Trabzonspor’u Fikret Orman mı yönetiyor, yoksa Muharrem Usta mı? Ne diyorsun bu hususta?

        YILDIRIM ARTIK 'BIRAKTIM' DESİN

        Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe yönetim zihniyetinin devri çoktan bitti. Şampiyonlar Ligi geliri olmamasına rağmen; Şampiyonlar Ligi geliri olan G.Saray’ı gelir olarak geride bırakacak kadar güçlü Futbol A.Ş.’si varken kulübü UEFA’lık yapması, maddi olarak tel tel dökülmesi bir yana Aziz Yıldırım’ın lobi gücü de kalmadı, inandırıcılık oranı da sıfır. Dünyanın en doğru lafını da etse kimse dinlemek istemiyor. Sadece rakipler falan değil; Fenerliler’in de en az yüzde 70’i bıktı artık. Bir zamanlar ‘merdivenler boş değil’ ve ‘Nobre’ye Emre’nin parmağı geldi!!’ gibi küçük konularda bile gündem değiştirebilen; mağlubiyetleri unutturabilen Yıldırım yöntemleri artık tutmuyor. İlke üzerinden konuşmadığı için dedikleri doğru da olsa dinlenilmiyor. Ergin Ataman için hem “Hem Milli Takım’ı hem kulüp takımını çalıştıramaz” dedi; Ataman ayrıldı. Şimdi Ufuk Sarıca hem Beşiktaş’ı hem de Milli Takım’ı çalıştıracak ve Aziz Bey ağzını dahi açamayacak. Çünkü meseleyi Ataman’ın 2 takımı birden çalıştırması üzerinden değil, Ataman’ın bariz Fener düşmanlığı üzerinden yürütmedi. Argümanını “Mesele aynı anda 2 takımı çalıştırmak değil. Milli takım koçu Fener düşmanı olamaz” üzerine kurmadığı için bugün yine ‘konuşmuş ama yapamamış’ durumuna düştü. TFF’yi seçime götüremeyecek ve yine konuşup başaramayacak. Fenerbahçe her şeye tahammül eder ama güçsüzlüğe asla. Gücünü, lobisini en önemlisi inandırıcılığını yitirmiş biri de F.Bahçe’nin başkanı olamaz. Aziz Bey bence artık çıkıp açıklama yapmasın. Ya da yapsın: Çıkıp sezon sonu kongre yapacağını; başkan adayı olmayacağını söyleyip teşekkür etsin. F.Bahçe’nin büyük potansiyelinin önünü açsın.

        Diğer Yazılar