Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Devre 1-0 Krasnodar’ın üstünlüğüyle bittiğinde şutu-korneri olmayan, frikik bile kazanamayan Fenerbahçe soyunma odasına girdi. O an ben hoca olsam şunu düşünürdüm: Tanrım bir mucize olsun; şu an futbol kuralları değiştirilsin ve ben 2. devrede Emenike-Sow-Lens-Şener-Hasan Ali’yi oyundan alabileyim. O kadar kötü oyuncular vardı ki oyuncular adeta uykudan uyanamamış haldelerdi. Krasnodar biraz iyi takım olsa ilk yarı 3-0 biterdi. 2. yarıda toparlanır diye umduğumuz F.Bahçe yine aynı 11 ile sahaya çıkınca Advocaat ile sözleşme yenilenmemesi gerektiğini yüksek sesle söyledim.

        Çünkü bana göre Advocaat Fener’i bırakmış. Konsantre değil, ilk geldiği dönemlerdeki sallapati ruh haline bürünmüş gibi. İstekli, diri dönemlerinden çok uzak görüntüde. Bu olumsuz fizyonomisi ve vücut dili dışında taktik ve diziliş tercihleri ile de tartışmaya açık. Bir kere Emenike nedir, biri bana lütfen anlatsın. Bu adam sıfır futbol zekası, sıfıra yakın tekniği ile F.Bahçe’de nasıl oynar ancak şu önermeyle mümkün: Aziz Yıldırım’ın 3 Temmuz devri kader arkadaşlığından dolayı sürekli şans buluyor.. Emenike bana göre birinci lig seviyesinde futbolcu değil ama F.Bahçe’de 11 başlayabiliyor. Sow desen dün rezil ötesi bir futbol sergiledi. Musa’yı tanımasak “Emenike ile bir olmuş hocayı satıyorlar” diye düşüneceğiz neredeyse.. Lens desen o da yoktu.. İleri 3’lünün 3’ü de koşucu, önüne top isteyen isimler olunca ve Krasnodar da daha 4. dakikada öne geçip geriyi sağlam tutunca taktik plan patladı. Çünkü amaç 3 tane önüne top isteyen görece hızlı isimle rakip savunma arkasında pozisyon arama taktiği idi ama o plan erken gol ile bitti. İlk devrede felaket performanslara; taktiğin geçerliliğini yitirmesine karşın 70’e kadar oyuna müdahale edememesi Advocaat adına yazmamız gereken ciddi eksikler. Advocaat, Fernandao ve Ozan’ı sahaya atınca rakibin etkinliği de bitti çünkü statik santrfor Fernandao hiç olmazsa top tutabildi, böylece rakip alana biraz olsun yerleşilebildi. Sonrasında da 1.5 pozisyon üretilebildi zaten. Yani demem o ki çok kötü performans sergileyen birçok oyuncu olmasına karşın; daha 4. dakikadaki gol ile işlemeyeceği aşikar olan taktiğindeki saçma ısrar ile berbat bir teknik adam performansı sergileyen Advocaat ile diri bir rakibe karşı 1-0’lık mağlubiyet yine iyi skor. Bu maçın skoru tur için önemli olmayabilir; Fener turu geçebilir. Ama Advocaat’a bundan sonra daha dikkatli bakmak gerek, bana sanki kafası çok karışık ve konsantresini kaybetmiş gibi geliyor.

        EMENİKE

        Nedir, kimdir, kimin nesidir ki formasını çıkarıp oyunu terk etmek ister ve affedilir. 3 kere satılmaya çalışılır, millet keriz olmadığı için geri postalanır, yine de egosu törpülenmez. ‘Anam hasta’ diye memleketine gider, alemlerden alemlere, kumarlardan kumarlara koşar, yine affedilir. Bu takıma azıcık saygınız varsa bu adamın bir daha o formayı giymemesi lazım, ama demek ki yüksek yerlerde torpili var!!

        Diğer Yazılar