Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vodafone Arena’nın açılışını yapan F.Bahçe’nin ligde bir iddiası yoktu. Bakmayın siz 2.’lik muhabbetine. F.Bahçeli oyuncu ikinciliğe oynamaz.

        Dolayısıyla F.Bahçe adına tek mantığı “derbilerde kaybetmeyiz” özelliklerini sürdürme olan bir maça çıktı.

        Beşiktaş ise şampiyonluk adına çok önemli bir maça çıkıyordu. Bu tür maçlar büyük isimlerle kazanılır. Talisca ve Oğuzhan neden Quaresma kadar büyük futbolcu olamadıklarını anlamak istiyorlarsa bu maçı seyretsinler. Oğuzhan’ın Fenerbahçe maçlarında tanınmaz hale gelişi psikolojik vaka durumda. Takımın en yetenekli ismi Talisca ise top oynayacağına hokkabazlıkla uğraştı. Adriano ve Quaresma ise olağanüstü top oynadılar. Takımları adına ‘büyük’lük gösterdiler ki takımı taşıyan da Fenerbahçeyi zorlayan da hep Q7 oldu.

        Maç öncesi Hasan Ali’nin sağ bek başlamasına yorumcular olumlu baksa da bence hatalı karardı. Hasan’ın sağ bekte kötü olacağından değil İsmail’in vasat altı bir oyuncu olmasından...

        Nitekim Q7, İsmail’i perişan etti. Aslında bu durum da dahil hiçbir şey sürpriz değildi. Fener yine hiçbirşey oynamadı. İsmail perişan oldu ama devre 0-0 bitecek derken ‘adamım Abou’ bu sene derbilerde Fener’e atılan tek golü buldu.

        2. devre Advocaat başta yapması gerekeni yaptı. Fener oyuna denge getirdi. Ama Fener’in sorunu 1-0 geride oynarken başlıyordu ki bu dönemde Cenk’in bir kafa şutu ve Q7’nin şutu dışında pozisyon da vermediler. Eyyam kralcısı Aydınus, Tolgay’ı atamadığı maçta 2 doğru karttan 2 doğru kırmızı ile Fener’i 9 kişi bırakınca Vodafone Arena coştu. Ama 9 kişilik Fener 93.54’te durum hala 1-0 iken UZAY Takımı; MARS Takımı; Beşiktaş’ı stres altına alabilecek durumda olduğunu gördü. Marcelo’nun Fabri ile ortaklaşa hatasından sonraki sessizliği Vodafone bir tarifeye adını versin. O son saniye sessizliği Fenerbahçe adına paha biçilmezdi..

        Nitekim “içinden geçilmesi” düşünülen Fenerbahçe’yi derbilerde yenmek sadece yürek-bilek-stratejitaktik değil büyüklük de gerekiyor.

        Sonuçta F.Bahçe “Hiçbir şey oynamadığım maçta yine beni yenemedin” diyebiliyor bugün. Bundan sonra hakem bahanesi de bulunmayanŞenol Güneş’in düşüneceği şeyler.

        VOLKAN DEMİREL

        Her türlü gerilime karşı kalesinde DEV gibi durdu.

        İSMAİL KÖYBAŞI

        Maalesef büyük takım seviyesinde bir oyuncu değil.

        Diğer Yazılar