Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bunun adı artık çifte standart değil. Türk spor medyasının bir kısmında adeta F.Bahçe faşizmi var. Fenerbahçe olunca ‘mutlak kötü’; F.Bahçe’ye karşı olunca ‘mutlaka bir sebebi vardır’ mantığı en çok spor medyasını kemiriyor.

        *

        Gelin bu son faşizmin en son örneğini vereyim.

        Derbiden sonra A Spor’da Erman Toroğlu’nu dinledim. Hakem eyyamları ve büyük takım kollanması gibi bir konuda Erman Abi hakem olmaya karar verdiği maçı anlattı. Ankaragücü’nde oynarken, bir İstanbul deplasmanındaki F.Bahçe maçında hakem Muzaffer Sarvan (Oğuz Sarvan’ın babası) Ankaragücü’nü 8 kişi bırakmış. O gün Fenerli topçular, Erman Abi de dahil birçok Ankaragücü oyuncusuna ana avrat küfretmiş. Hakem duymasına karşın bir şey yapmadığı gibi Erman Abi, Muzaffer Sarvan’a “Yahu küfürleri duyuyorsun atsana” sitemi edince hakemden “Sus, yoksa seni atarım..” tehdidiyle karşılaşmış. O gün hakem olmaya karar vermiş. Erman Abi, bu kine ve çifte standarda karşılık Fener ve Beşiktaşlı futbolcuları Ankara’daki maçlarda adeta dövdüklerini de ekledi sözlerine..

        Peki derbide Volkan Demirel ne yapmış? Kendisine el hareketi yordamı ile küfredilmiş. Volkan da gidip hakeme şikâyet etmiş. Tıpkı Erman Abi’nin Muzaffer Sarvan’a şikayet ettiği gibi. Hakem ne yapmış? Tıpkı Muzaffer Sarvan’ın Erman Abi’ye yaptığını: “Sus, yoksa seni atarım” deyip sarı kart vermiş... İki olay arasında teknik olarak hiçbir fark yok. Peki Erman Abi’nin yorumu ne oldu? Tabii ki Volkan Demirel de en az Talisca kadar suçlu bulundu... Neymiş, Volkan hakeme koşmamalıymış... Şimdi kendi yaşadığı olayın teknik olarak aynısını yaşayan bir futbolcuyla ilgili tam tersine bir yorum yapmanın tek bir gerekçesi olabilir: F.Bahçe düşmanlığı ve Volkan’ın F.Bahçe futbolcusu olması.

        *

        Medyadaki bu çifte standardı da aşan faşizm bitmeden; “Fenerbahçe varsa mutlak kötüdür” anlayışını terk etmeden spor medyası bir daha eski günlerindeki gibi parlak günlerine dö-ne-meez...

        Savcıya açık çağrı

        Anadolu Cumhuriyet Savcılığı Aziz Yıldırım’ın tokat rezaleti ile ilgili soruşturma açtı. Zaten bu aynı savcılıkça Aziz Yıldırım’la ilgili ikinci; F.Bahçe ile ilgili açılan 3. soruşturma (Diğeri Volkan Demirel ile ilgiliydi, takipsizlik verildi..) Belli ki bu savcılık konunun özneleri F.Bahçe ile ilgili olunca hassas davranıyor. O zaman ben de savcılığa bir açık çağrıda bulunmak istiyorum.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sayın savcıları:

        F.Bahçe’nin stadı Şükrü Saracoğlu’nda başkan Aziz Yıldırım’ı istifaya davet eden birçok seyirci, alenen ve açıkça tehdit edildiler. Tehdit edenlerin video görüntüleri sosyal medyada yayınlandı. Tehditkârların kimler olduğu da yazıldı. Şükrü Saracoğlu’nda demokratik haklarını kullanıp küfretmeden Aziz Yıldırım’ı istifaya çağırmanın karşılığı, birtakım Azizbahçeliler tarafından tehdit edilmek midir? Eğer öyleyse bu konu da bir soruşturma konusu mudur? Bu konuda bir soruşturma açmayı düşünür müsünüz?

        Saygılarımla...

        Diğer Yazılar