Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu kadar tesadüf olmaz. Hep 1 uğursuzluk var. 1 golle kaçırılan, 3 kez son maça denk gelen tam 3 şampiyonluk var. Hepsinde de sadece o “Uğursuz 1 gol” ya atılamamış ya da o 1 golün yenilmesi engellenememiş.

        74 maç kazanıp sadece o “Uğursuz 1 maçı” kazanamadığı için Avrupa şampiyonluğundan olan voleybol takımı var.

        Alınamayan 1 ribaundla, potadan seken topu havada tipleyen lanet olası “Uğursuz 1 basket” nedeniyle kaçırılan Euroleague şampiyonluğu var.

        İşte önceki gün kadın basketbol finali... Son saniyede atılamayan o 1 basket, kazanılan faul ve takımın en iyisinin atamadığı 1 sayı, seken topta alınan ribaund ve yine atılamayan basket yüzünden Yakın Doğu Üniversitesi’ne kaybedilen şampiyonluğun ardındaki Uğursuz 1... Yine aynı branşta sürekli yendiğin G.Saray’a karşı 1 kez kaybedilen maç ile yitirilen Avrupa şampiyonluğu var ki al sana Uğursuz 1 daha..

        Tüm sezonu kurtaracak kupa finali için tam 3 kez önüne gelen penaltılarla eleme fırsatını atamadığın 1 gol ile yitirmek... Üstelik takımın 1 numarasının kaçırdığı komik ‘Badi Ekrem Penaltısı’ da Uğursuz 1’liklerden birisi değilse nedir?

        ★★★

        Biliyorum bilimsel ve rasyonel bir yorum değil bu. Tamamen izafi... Ama bu kadar tesadüf olamaz. Fenerbahçe’de Uğursuz 1’i var... Aziz Yıldırım’a açıkça sesleniyorum. Bugün başlayacak Final-Four öncesinde basketbol takımının da aynı uğursuzluktan etkilenmemesi için takımını bir okutup üflemesinde fayda var. Bari taraftarın tek umudu olan Obradovic’in takımını o Uğursuz 1 etkilemesin..

        FİKRET ORMAN’IN İTİRAFI: RAKİBİN FENER’SE HERKES SENİ DESTEKLER

        Bursa maçından sonra Fikret Orman aynen şunları dedi: “Geçen yıl herkes bizi destekliyordu. Bu sene sanki herkes karşımızda...” Başkan haklı... Geçen yıl herkes Beşiktaş’ı destekliyordu. Çünkü Beşiktaş’ın rakibi F.Bahçe’ydi. Eğer şampiyonluk yolunda rakibin F.Bahçe ise Türkiye’nin 4’te 3’ü seni destekler (Bkz: Sadri Şener 2010-11 sezonu açıklaması) Sen de aslında seni sevdiklerinden değil, F.Bahçe nefretinden ötürü sana verilen bu desteği gerçek sanırsan, bir yıl sonra Başakşehir ile yarışırken gerçekleri görürsün... Eee bu ülke böyle; F.Bahçe ile yarışan Trabzon ise G.Saray, Trabzonsporlu’dan fazla Bordo-Mavi sevdalısı olur. F.Bahçe ile yarışan Bursaspor olursa Timsah yürüyüşüne Beşiktaşlılar da katılır. Fener’le yarışan G.Saray olursa zaten herkes ‘Batıya Açılan Pencere’den bakıyordur...

        Dolayısıyla Fikret Orman’a katılıyorum. Fener ile yarışırken herkes Beşiktaş’ı destekliyordu. Başakşehir ile yarışırken ise kimse desteklemiyor. Çünkü bu ülkede ya Fenerlisin’dir ya da ‘Fenerli olma da ne olursan ol’ taraftarı... F.Bahçe’yi yönetenlerin de her zaman bu gerçeği bilip ona göre hazırlanmak zorunluluğu vardır.

        Diğer Yazılar