Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya ligin en zor deplasmanlarından. Hele ki bu nemli mevsimde. Hele ki bu kadar hücum yatırımının karşılığı henüz alınmamışken Rıza Çalımbay’ın sert ve rahat bırakmayan futbol anlayışı ile. G.Saray etkileyici başlangıcının ardından dün bu zor deplasmanda sürpriz sayılmayacak bir sonuç aldı. Maça bakacak olursak; Antalya ileride baskı ile başladı ve Sarı-Kırmızılılar’ın ani driplingli çıkışlarını engelledi.

        Dolayısıyla hücum alanına bir türlü çok adamla yerleşemediler ve istedikleri üretkenliği sağlayamadılar. Bu tür maçlarda takım oyun olarak kilitlendiğinde ‘yıldız’ dediğimiz oyuncuların devreye girmesi gerekir. Muslera ve Maicon bu işi üstlendiler ve gereğini yaptılar. Ama G.Saray’ın Belhanda’yı tartışması lazım. Acaba bu oyuncu 8 milyon Euro bonservis ödenecek, yılda da 3.5 milyon Euro’dan fazla ücret alacak bir oyuncu mu?

        Bu kesin olarak tartışılması gereken bir sorudur çünkü ne “üretimhane” bölümünde yer alabiliyor ne “engellemehane” bölümünde.

        Yine de oyun üstünlüğü Antalya’da iken ligimizde Burak Yılmaz dışında kimsede göremediğimiz şahane bir ön direk koşusu ile Gomis golünü attı.

        Ligde 0-0’ı iyi oynayan ama 1-0 öne geçince adeta canavarlaşan takım olan G.Saray, klasiğinin dışına çıktı. 2. yarıda tamamen defansa gömüldüler. Tudor belli ki “Düşük tempoda kalalım, 1-0’ı savunalım” demişti. 80’e kadar da getirdiler. Ev sahibi tempoyu da artıramıyordu ama kaliteli oyunculara sahip bir rakibiniz varken arada sırada ön alanda topu tutabilmek gerekir. Bana göre Selçuk’u almak “pas yapalım” mantığı açısından doğru olsa da Ndiaye yerine Belhanda çıkmalıydı. Çünkü Badou topla çıkabilen tek oyuncu. Değişiklik tercihleri çok önemli değil ama Tudor’un şunu görmesi lazım; G.Saray bekleyecek bir takım değil.

        82’de gol yenildikten sonra dahi net 1.5 pozisyon bulunabiliyorsa G.Saray’ın hücum etkinliğini hiçbir zaman sıfıra indirgememesi gerek. Ben G.Saray’ın bir daha bu kadar edilgen olacağını düşünmüyorum. Evet, şampiyonluk yolunda kazanılan maçların yüzde 70’ini takım kazanır. Yüzde 15’ini sıkışıldığı dönemlerde hoca kazanır ki G.Saray bu kontenjanını kullanabilecek mi, tartışılır.

        Geri kalan yüzde 5’i hakemle kazanırsınız ama son yüzde 10’unu ‘yıldız’ ile kazanmanız gerekir. Bu kadar iyi transfere rağmen Gomis dışında taşın altına elini sokacak bitirici oyuncu da lazım.

        Antalyaspor’u beğenmedim. Futbolları geçen seneden geride. Nasri krizi de çözülmeli, Menez de artık takıma katılmalı.

        **************

        FERNANDO

        Takımın en önemli ismiydi. Diri kaldı, 1 puanın en önemli mimarlarındandı.

        **************

        BELHANDA

        Hakkında ciddi soru işaretlerim var ve artıyor.

        Diğer Yazılar