Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TV ekranındaki skor grafiği 76.53’ü gösterirken maçın yorumcusu Reha Kapsal, spiker Yalçın Çetin’in ara pasını aldı ve yorumunu şu sözlerle bitirdi: “Tabii mesele alan katetmek pasla ya da driplingle dikine oynamak. Bugün bunu dikine paslarla çok iyi uyguladı F.Bahçe...”

        Ben bir mantalite peşindeyim. Dikine oyun, dikey oyun, driplingçi oyun derdindeyim. Aykut Kocaman ise ‘kontrol-pas’ futboluna inanır. Ben ise bu oyunun hükmünü tamamladığını düşünenlerdenim. F.Bahçe geçen hafta da Başakşehir karşısında 4-3-3 ile çıkmış ve o maçta da özellikle 2. yarıda benden geçer not almıştı. 2 stoperin önünde Josef; sol iç Ozan; sağ iç Dirar gibi diziliyorlar. Isla ve HAK da çizgiye bastığında F.Bahçe aslen 2-5-3 gibi bir dizilişe sahip oluyor. Öndeki 3’lünün ikisi Valbuena ve Giuliano’nun serbestliği önde bir santraforla desteklenememişti geçen hafta. Ama dün Vincent Janssen bir santraforun takımda nasıl fark yaratacağını gösterdi. Bir kere takımda herkes ileriye baktığında bir santrafor gördü. Top tuttu, top istedi, koşu attı, gol attı ve en önemlisi top taşıyabilen bir oyuncu olduğunu gösterdi. Bilhassa 32. dakikada Dirar’ın yerine Ekici’nin girmesi ile bana göre doğru diziliş bulundu. Bu andan itibaren Neto-Ekici-Valbuena ile oluşan dikey pas kanalları önde bir santrfor varlığı ile anlam kazandı. Giuliano kenarda yaratıcılığını çok konuşturamadı ama Dirar çıkana kadar 2. forvet gibi ceza alanına girdi ve iyi sinyaller verdi. Belli ki 4-3-3 devam edilecek. Ve belli ki Janssen ilk tercih olacak. Neto-Ekici-Valbuena ve Janssen’li omurga iyi ve kaliteli bir takım omurgası olabilir. Yeter ki kapanan takımlara karşı da driplingi, dikey pasları unutmadan mıymıntı yana-geriye pas oyunu saçmalığına dönülmesin. Şimdi bu takıma bir rüzgar gerek... Bu rüzgar fırsatı da önümüzdeki haftada Saracoğlu’ndaki Beşiktaş maçı olabilir.

        Alanya’nın ligin en kötü savunma yapan ekiplerinden biri olması önemli değil. Bu kadar fırsat bulunmaz 3 farklı kazanılmazdı belki ama yine galibiyet gelirdi. Ya da skor 3-3 de bitebilirdi. Benim için önemli olan mantalite. Dünku oyunda gördüğümüz dikey oyun mantalitesi devam ettiği müddetçe şu cümleleri benden duyacaksınız: “Fener’i dün çok beğendim. Aykut Kocaman ve oyuncu grubunu tebrik ederim.”

        **************

        JANSSEN

        Aslında buraya Neto, Isla, Valbuena ve Ekici de yazılabilirdi. Ama ben santrforu çok önemseyen biri olarak Hollandalı’yı öne çıkarmak istedim. Top taşıyabilen forveti hep sevmişimdir.

        **************

        ESAT SANCAKTAR

        Mete Kalkavan iyiydi ama yan hakemler Esat Sancaktar formda değildi. Alper’in golü güme gitti.

        Diğer Yazılar