Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Müdürüm Halil Özer, “Kısa bir yazı bekliyoruz” deyip görev verdi. Ben de kısa yazayım çünkü bazı şeyleri tekrar edip duruyoruz. Önce galip takımdan başlayalım:

        Beşiktaş ilk yarıya etkili ve presli başladı ama üretkenlik sıkıntısı yaşadı. Son 3-4 dakikaya kadar pek pozisyon üretemediler. Ama 2. yarıda skorun erken gelmesinin de etkisiyle kendisini 2 sene üst üste şampiyon yapan sihri yakaladı. Neydi o sihir: Ön alana yerleşmek ve dönen topları mümkün olan en kısa sürede kazanmak. 2. yarıda bunu başardılar. Top kazanma konusunda lig standartlarının üzerine çıktılar. Mağlup oldukları F.Bahçe maçının 2. yarısı gibi tamamen rakip yarı alanda oynadılar. Cesurdular ve istekliydiler. Çok top kazanıp sürekli akın yinelediler. Quaresma gol atmayı bilmiyor. Penaltı dahil, gol atma yeteneği yok! Oğuzhan da gol vuruşu yapmaktan korkuyor. Bu iki isme gelen pozisyonlar Babel ya da Cenk’e gelse 70’e gelmeden maç 4-0 olurdu.

        Beşiktaş bu maçla ligin en etkili hücum edebilen takım olduğu kimliğini yeniden hatırlamalı. Dönen top kazanma süresini bu saniyelerde tutarlarsa içeride artık puan kaybetmeleri zor. Kapalı savunmaları aşma konusunda Şenol Hoca’nın devre arasında başka formül bulacağını düşünüyorum. Negredo’nun nefis golü de kendi açısından çok önemli bir moral olacaktır. Bu galibiyetle Kartal lige yeniden döndü.

        Gelelim mağluba. Tudor üzerinden tartışma olacaktır. Hatta Tudor’un yanı sıra Dursun Özbek de tartışılacak artık. Ve fakat bu haklı olabilecek tartışmalar dışında G.Saray’ın bu kadar tepkisiz olması araştırılmalı. Bilhassa kendisiyle denk güçlerle mücadele ederken gol yediği zaman bu kadar dağılan bir takım büyük takım olamaz. Takım, kenardan bir lidere sahip değil, doğru; ama saha içinde de bir lider yok.

        Muslera’nın bile maçın kilidini açan hatayı yapan adam olması takım üzerindeki negatif enerjiyi gösteriyor. Bu kadar tartışılan bir hocanız varken; onun arkasında dağ gibi duramayan bir yönetiminiz varken, saha içinde de lideriniz yoksa pek de fazla gelecek ümidiniz olmamalıdır.

        G.Saray’ın devre arasında ciddi bir çalışma daha yapması lazım. Saha içi ve kenar yönetimlerinin yeniden ele alınması lazım. Hakem Fırat Aydınus eyyam üstüne eyyam yaptığı ve tartışılacağı bir ilk yarı yaşarken 2. yarıdaki Beşiktaş fırtınası onu da rahatlattı. Bu maçın Beşiktaş dışındaki diğer galibi de Fenerbahçe oldu elbette.

        ŞENOL GÜNEŞ

        2. yarıdaki oyun onun bu takıma getirdiği ve onun oturttuğu sistem. Oyuncularına hatırlattı ve galibiyet geldi.

        İGOR TUDOR

        Mağlubiyet olur elbette. Ama 1-0’lardan sonra oyun planı olmayan büyük takım olmaz. Bir gol yiyince fark yiyen takımın da

        hocası olsa olsa antrenör olur!

        Diğer Yazılar