Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe tarihsel olarak kalecileri ve forvet oyuncuları ile efsaneleşmiştir. Fenerbahçe yakışıklı futbol oynamak zorundadır. Hücum etmek zorundadır. Hücum oyuncuları da kaliteli isimlerden oluşmalıdır. Kaleciler çok ama çok iyi olmalıdır. Savunma oyuncuları ise Mehmetçik Basri- Yılmaz Şen-Abdülkerim ya da Deli Nezihi gibi kendini adamış isimlerse tarihe kazanırlar. Yoksa Fenerli, Uche-Högh gibi kaliteli ya da Lugano-Luciano gibi golcü savunmacı sever. Fener’in bekleri adeta kanat hücumcusu olmalıdır. Bu kimlikler, bu sıfatlar yerine başka başka özellikler sıralayıp F.Bahçe’yi vasata mahkum edemezsiniz. Fenerbahçe o gömleği yırtar. Vasatlık ona göre değildir. Şaşaa, yetenekle birleşince F.Bahçe oluşur. Ve F.Bahçe oluştuğunda Türkiye’de zor tutulur.

        Fenerbahçe 10 numarasının ve forvetlerinin gol atabildiği sezonlarda şampiyonluk yarışında iddialı olur. Savunmasıyla öne çıkan tek şampiyonluğu 95-96 sezonunda C. Alberto Pareira dönemindedir. O döneme öykünen Kocaman’ın bir türlü F.Bahçe’nin tamamı tarafından kabul edilmeme sebebi yukarıda anlattığım ‘F.Bahçe Oluşumu’na hep savunma tandanslı bakmasıydı. Bu sezon deplasmanda kazanılan Alanya maçında ve 10 kişi kalınana kadar Beşiktaş maçında çok iyi bir F.Bahçe seyretmiştik. Ama dün görmek istediğimiz, özlediğimiz Fenerbahçe sahadaydı. Bir kere mükemmel derecede önde baskılı oynadılar. Herhalde topu geri kazanma süresinde ülke rekoru kırdılar. Janssen ve Soldado’nun olmayışı skoru ilk yarıda 3-0’da tutan unsurdu. Bu devre için eleştirim Mehmet Topal’a. Bu kadar çok top kaybı yapan, hatalı pas atıp kontra yediren bir oyuncu F.Bahçe’de oynamamalı. Yine de rakibe pozisyon verilmeyen bu devrede şanssız bir gol yenilerek soyunma odasına 1-1 gidildi. 2. devrede baskılı ve akışkan futbolu ‘yakışıklı’ hale getiren isim Giuliano işi bitirdi. Dün geldiğinden bu yana ilk kez hücumda bu kadar etkili olan Dirar ve Şener de hücuma olağanüstü katkı sağladı. Topu alıp sağ dış ile yana çekip yanındaki arkadaşına vermek dışında ne yaptığını pek anlayamadığım Aatif yerine giren Valbuena, ‘kalite farkı’ ne demektir bir kez daha göstererek farkı artıran golü attı.

        Bana göre iyi bir santrfor olan Janssen’in arkası Valbuena-Giuliano- Dirar (Alper) ile tahkim edildiği halde, Topal’ı kulübeye yollayacak skorer bir 8 numara ile ve elbette bir sol bek ile şampiyonluktan daha rahat söz edilebilir. Yazımızın başlığında belirttiğimiz gibi F.Bahçe oluşmaya başladı. Devre arasından sonra kaliteli 2 transferle daha da kuvvetlenecek bu takımın oluşum sürecinin son halkası da taraftar olacaktır. Kasımpaşa ise zayıf kadrosunun ve bir türlü ileride top tutamamasının ceremesini ödedi. Bana göre iyi bir hakem yönetimi vardı.

        AYKUT KOCAMAN

        Önde baskı ve kaybedilen topların geri kazanım oranı konusunda bir takım bu kadar iyiyse artı puan hocasına yazılır. Giuliano ile birlikte en çok alkışı hak eden de oydu.

        MEHMET TOPAL

        Ozan’dan bile geride. Onu seviyorum ama iyi durumda değil.

        Diğer Yazılar