Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayserispor, yaldır yaldır ve sert başladı evindeki maça. Fenerbahçe’yi yenmek istiyorlardı doğal olarak. “Fazla heyecanlı hoca Sumudica”; 3. kalecisi genç Vedat’a rağmen hücum oynayayım diye 3-4-3 dizmişti takımını. “F.Bahçe açısından zor geçmeye aday maç” statüsünde görülebilecek müsabaka; Topal’ın şahane pasında topu iyi kontrol eden Soldado’nun vuruşuyla daha 8. dakikada rahatlığa dönüştü. 4 dakika sonra kedi olalı bir fare tutan Aatıf’ın bu seneki belki de tek kaliteli işiyle skor 2-0’a gelince Kayseri’nin ve Smudica’nın gazı tamamen bitti. Sonrası tamamen Fenerbahçe.

        Şener’le ve Giuliano ile kaçırılan gollere karşın ilk devre 3-0 bitti. 2. yarıda kendini hiç sıkmayan ve rahat rahat top çeviren F.Bahçe’de iyi bir gününde olan Şener’in kendine yakıştırdığı golle maç tamamen bitti. Kalan 30 küsur dakika ‘öylesine’ydi.

        Zor gözüken bu deplasman o kadar rahat bitti ki Fenerbahçeliler bile inanamadı. Sumudica’nın baştan yanlış dizilişi; sol kanatta oynattığı Güray’ın berbat performansına karşın ne dizilişten ne oyuncudan vazgeçmemesi bu enteresan karakterin büyük eksisi olarak tahtaya yazılır.

        Bu 3 puanla birlikte oynadığı 14. deplasman maçından 26 puan çıkaran F.Bahçe; bu puan durumunda lider oldu. Deplasmanlarda, G.Saray’dan tam 9 puan fazla toplayan bu takım, bugün rakibinden 6 puan geride 4. sıradaysa bunun tek sebebi iç saha performansında G.Saray’ın yanına bile yaklaşamamış olmasıdır. Deplasmanlarda kendisine karşı oynamaya çıkan rakipleri yenmeyi başaran Sarı-Lacivertliler, iç sahada ise kapanan takımlara karşı bir çözüm yolu bulamamışsa bu tamamen futbola ve oyuna bakış açısıyla açıklanabilir. Aykut Kocaman’ın, belki deplasmanlar için olumlu bir ekip kurmuş olduğunu kabul etsek de “büyük takım”ların alameti farikası olan ‘iç saha padişahlığı’ bu sene Kadıköy’e uğramadı. Bunun de sebebi hocanın mantalitesinde bence. “Önce yenilmeyelim” mantığı dışarıda iş yaptı ama “yenmemiz lazım”ları çözemediler bir türlü. F.Bahçe’ye düşen kalan 7 maçı kazanarak 72 puana ulaşıp olacakları beklemek artık. Kayseri’den böylesine farklı bir galibiyetle dönmek her açıdan olumludur elbette.

        FENERBAHÇE

        Hepsi iyi oynadı. Çok zor bir deplasmandan tamamen üstünlük kurup çok farklı bir sonuçla dönen takımda bir kişi yerine tüm takıma övgü düzmek gerek.

        GÜRAY VURAL

        Genelde yılda 1 gol atar, onu de F.Bahçe’ye atardı. Dün F.Bahçe’nin attığı ilk 4 golün 3’ünde direkt hatası vardı.

        Diğer Yazılar