Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dün istihbaratlarıma dayalı doğrulatılmış bilgiler ışığında Galatasaray'ın transfer hareketliliğini ve ilgilendiği oyuncularla ne aşamada olduğuna dair bildiklerimi anlatmıştım. Bugün Fenerbahçe ile devam edelim.

        Öncelikle Fenerbahçe'nin durumunu UEFA belirleyecek. Muhtemelen 3-5 gün içinde açıklanacak karar eğer "men" olursa böyle bir durumda Ali Koç'un "Gemileri yakarım" dediğini biliyorum.

        'Zaten men edildik ciddi para harcayalım' demek o. Yok eğer beklenildiği gibi men harici bir ceza gelecekse ki kulüp şu an buna hazırlanıyor, o zaman önce satışlar yapılacak.

        Elmas 15 milyon Euro civarına satılır.

        Zajc ve Jailson satılır.

        İnandırıcı gelmese de Jailson'a 10 milyon Euro teklif getirildiği kulağıma üflendi. Kulüp bir takım satışlar ve 'satmış gibi yapma'lar ile (Bkz: Kaleci Ertuğrul'un Boluspor'a satılması gibi) ile 30-35 milyon Euro'luk bir bütçe yaratmayı planlıyor. Bu bütçeyi de transfere harcayacaklar. Peki nasıl gelin bakalım:

        Kolarov:Oyuncu Fenerbahçe'ye gelmek için Roma'ya rest çekti. Inter'e gitmeyeceğini bildirdi. Napoli'nin teklifini de reddetti. Pencere açıldığında bonservissiz bir şekilde ve önemlisi imza parası olmadan kadroya katılır.

        Fejsa:2 milyon Euro civarında bonservis ile kadroya katılır.

        Emre:Fenerbahçe ile son aktif futbol sezonunu yaşayacak.

        Altay Bayındır:Fenerbahçe1.5 milyon Euro teklif etti. Ankaragücü 2 milyon Euro'ya indi. 3 aşağı 5 yukarı bu transfer biter. Comolli yabancı bir iki kaleciye baktı ama hepsi el yaktı.

        Max Kruse:Yüzde yüz diyemesek de yüzde 90 transferi tamamlandı. Ersun Hoca'nın en çok istediği isimlerden biriydi. Hoca kendisini santrfor olarak bazen de 2. santrfor olarak kullanacak.

        Allahyar:Genç İranlı, Kolarov ve olası Fejsa transferleri ile Mirsad-Ramadani ortaklığının 3. transferi. 3. santrfor olacak.

        Vedat Muriqi:Bence Galatasaray'a yakın. Fenerbahçeo bölgeye Ze Luis, Sturridge gibi alternatif isimler bakıyor. İkisi de zor transfer. Asli santrafor Yanal'ın kesin istediği mevki. Buraya bir takviye yapılacak ama bence en son alınacak isim olacak.

        Sol ön:Konoplyanka Mirsad-Ramadani ortaklığında önerildi. Trezeguet ve Garry Rodrigues de William D'Avilla tarafından. Yanal, Skov'u istiyor.

        Wellington Nem de menajerlerin önerisi.

        Sol öne bir isim alınacak. Moses giderse sağ öne de..

        Sağ stoper:Hasan Ali satılırsa fikir değişir mi bilemem fakat ilk düşünülen Kolarov'un sol stoper oynayacak olması. Sağ stopere de biri bakılıyor.

        Jesus - Zanka isimleri var. Bence Yery Mina hala gündemde. Ama sağ stopere bir isim alınacak.

        Sadık ve Serdar Aziz yedek olacak.

        Sol bek:Eğer Hasan Ali satılırsa Kolarov sol bek olarak değerlendirilir ve Ümraniye'den geri alınan Yasir onun yedeği olur. Sağ bek: Transfer yapılmayacak tek mevki. Isla satılırsa düşünülebilir. Isla - Dirar ve zaman zaman Murat Sağlam oynayabilir o mevkide.

        Ben Arfa:Eğer olursa takıma seviye atlatacak transfer o olur. Bu durumda Moses ile vedalaşılır. İhtimal var, ama zor.

        Bildiklerim ışığında F.Bahçe'nin transfer hareketliliğinin bu minvalde olacağını söyleyebilirim. Ama transfer dönemlerinde her şey olur. İmzalar atılmadan her şey değişebilir.UEFA kararı sonrası daha detaylı analiz ederiz.

        Diğer Yazılar