Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yukarıda gördüğünüz grafik, mevcut ve kamuoyuna yansımış isimlerden oluşturulmuş 25 kişilikFenerbahçe kadrosu.

        Bu kadro da sizin de gördüğünüz gibi Kolarov - Fejsa - Mert Çetin ve Garry Rodrigues transferi olmuş gibi yapıldı. Elbette bu isimlerin alternatifleri de var.

        Örneğin Fejsa olmazsa başka bir ön orta alan oyuncusu olur. Gustavo zor, çünkü bonservisi pahalı. Genç stoper Mert Çetin alınamazsa başka biri olur. Ama Kolarov olmalı. Bunu hem Yanal hem yönetim dahası hem de oyuncu istiyor. O yüzden Kolarov artık Ali Bey ve yönetimi için olmazsa olmaz bir adım olarak görülmelidir.

        Garry Rodrigues, daha evvelki yazılarımda da belirttiğim gibi Comolli'nin William D'Avilla'ya borç ödeme transferi. Ben inanılmaz katkı verebileceğini sanmıyorum.

        Bana kalsa Moses de yeterli olmayacak. Yanal'ın da benim gibi düşündüğünü tahmin ediyorum. Babel gibi hem kanat forveti hem santrafor arkası oynayabilecek bir isim daha aranıyor.

        Konoplyanka gibi sadece kanatta oynayabilen biri gibi değil de gerektiğinde 2. forvet gibi de iş yapabilecek biri daha alınmalı fikrine katılıyorum. Dortmundlu Reus gibi bir profil yani bakılan isim.

        Gelelim santrfora. Vedat Muriç'de olay aynen şöyle gelişti:

        Vedat'ın menajeri Haluk Canatar, Abdürrahim Albayrak'a yakın. Oyuncunun Galatasaray isteği olsa da Canatar'ın oyuncusunu Albayrak yakınlığı ile Florya'ya yönlendirdiği de ayrı bir gerçek.

        Fenerbahçeise Rizespor ile görüşüyordu. Dün gece, Fenerbahçe 5 milyon Euro bonservis artı 2 oyuncu karşılığı Rizespor ile anlaşmıştı. Rize, kararı Haluk Canatar'a; o da Vedat'a iletti. Sonra da Vedat'ın "tercih uyuşmazlığı nedeniyle sene sonuna kadar Rize'de kalıyorum" açıklaması geldi. Kendisi açısından hayırlı olsun. AncakFenerbahçeyönetimi Canatar'ın bu transfer dönemindeki tavrını 'not etti.'

        Eğer Vedat'ın bu açıklaması gelmeseydi, grafikte soru işareti olan yerde onun ismi olacaktı. Şimdi o bölgeye pivot özellikli bir isim kesin alınacak.

        Sturridge ya da Rondon gibi çok yüksek maaşlı isimlerin transferleri zor. Muhtemelen yeni isimler çıkacaktır.

        Dikkat ederseniz Jailson ve Eljif Elmas grafik kadrolarda yok.Her ikisi de satılacak çünkü. Eljif eğer Tottenham'a giderse Janssen'in yenidenFenerbahçeli olma ihtimali olur.

        Yok eğer Atletico Madrid alacaksa Kalinic yeniden gündeme gelir. Bu durumda pivot santrafor ihtiyacı Kalinic ya da Jannsen ile giderilir.

        Gelelim yukarıdaki grafiğe yazmadığım ama en çok istenen isme.. O isim Mahmut Tekdemir.. Bu oyuncu hem 4 hem 6 hem de 8 oynayabilen bir profil olduğundan isteniyor. Eğer Mahmut alınırsa grafikteki kadrodan bir isim mesela Tolga Ciğerci kiralanabilir.

        Kaleci Altay ise artık bir mucize olmazsa Fenerbahçeli..

        Son olarak Kjaer'e gelelim.. Kjaer'e kimse 4 milyon Euro vermez artık. Danimarkalı buna yakın para istiyor. 2.5 seviyelerine gelirse olabilir ama şu an bir gelişme yok.

        Özetle..

        Kaleci; Altay ve Harun'dan biri olacak.

        Yukarıdaki grafikte görülen kadrolarda Kolarov ve ? işareti ile belirtilen pivot santrfor kesin olarak ilk hedefler. Gençlerbirliğili Mert stoper olarak istenen isim. Mahmut alınmak isteniyor. Mahmut olsa da olmasa da sol ayaklı bir ön orta alan oyuncusu alınacak. (Fejsa ya da Gustavo benzeri)

        Babel - Reus tarzı; santrafor arkasındaki 3 pozisyonda da oynayabilen mümkünse sol ayaklı bir kanat forveti daha alınacak.

        Yanal da Comolli de kendilerine 12 Temmuz'u 'deadline' olarak belirlemişler. Yani asli transferlerin (Kolarov - Altay - Gary - Santrafor - Diğer stoper) 12 Temmuz'a kadar yetiştirilmesi isteniyor. Bakalım Koç yönetimi transferleri bu tarihe yetiştirebilecek mi?

        Diğer Yazılar