Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gençler zaman zaman hayat tecrübelerimden yararlanmak istiyorlar. Soruyorlar anlatmaya çalışıyoruz. Bazen bir konuda hatıralar gündeme geliyor ve anlatıyorum.

        Şimdi genç arkadaşlarıma çok önemli bir hayat tavsiyesi vereceğim;

        Ne olursanız olun ama asla ve kat'a 'Emir Eri Ramazan' olmayın.

        "Şak diye emrediyoruz tak diye yapıyor" diye düşünenler; 'Emir Eri Ramazan'ları bir süre kullanır. "Başlat" derler başlatır; "Bitir" derler bitirir; "Şu kişiye ters yap" derler yapar; "Şunun önünü aç" derler açar; "Kaldırma" derler kaldırmaz, "Kaldır" derler kaldırır.

        Bu kişiler isterse yeni işe girmiş acemi olsun; isterse bankada milyar doları olan iş insanı; önünde sonunda köledirler ve köle olarak kalacaklardır. 'Emir Eri Ramazan'ların ömrü öyle sanıldığı kadar da uzun olmaz.

        "Yahu ne diyorlarsa yapıyorum. Neden beni görevden alsınlar ki" diye düşünürler ama tam da bu sebepten, ağaları-paşaları-patronları ya da müdürleri bir süre sonra sıkılır ve "Yeter sen bir kalk o koltuktan, falanca oturacak" der. Bu durum 'Emir Eri Ramazan'ların kaderidir, asla değişmez.

        Siz siz olun genç dostlarım, 'Emir Eri Ramazan' olacağınıza istifa ederseniz o an için kaybetmiş görünseniz bile ileride muhakkak kazanırsınız. Çünkü özgürlükten daha güçlü bir ekonomik model yoktur. Dolayısıyla özgür olursanız itibar da kazanırsınız para da.. "Emir Eri Ramazan" sıfatını da Süt Kardeşler filminden aldım. Tamamen bir örneklemedir. Teşbihte hata olmaz.

        ☆☆

        Tüm sevgili okurlarımın Kurban Bayramını tebrik ederim.

        Diğer Yazılar