Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        F.Bahçe dün 6. hakemden başka kimsenin inanmadığı bir penaltı kazandı ve bu sayede 3 puan aldı. F.Bahçe’nin saha içi sorunları mevcut ama asıl sorun daha farklı yerlerde ve daha önemli. Bu yazı saha dışı konular içerir:

        Aziz Yıldırım’ın Ersun Yanal öznesinde ipe sapa gelmez açıklamaları ile başlayan; İlhan Cavcav’ın eşofman giyme aşamasına geçmesiyle alevlenen; çok ilgili ama sıfır bilgili spor yazarı olmayan spor yorumlayanlarından birkaçının katkılarıyla harlanan yeni bir akım ile teknik direktörler, sinek ikili pozisyonuna düştü.

        Bizim Türk teknik direktörlerimiz de bu sektörlerine, mesleklerine yönelik hakaretleri bir güzel yiyip yuttu. Bıraktım teşkilatlarını, sendikalarını kağıt üzerinde olan ama hayatta bir karşılığı olmayan dernekleri bile ağzını açamadı. Oysa teknik direktör önemli değildir; çok önemlidir.

        F.BAHÇE’NİN BİR TEKNİK DİREKTÖRÜ OLSA;

        Kendisini dünyanın en büyük futbolcusu sanan Emenike’nin, Yanal kıskacından kurtulur kurtulmaz şımardığını tespit ederdi. Süper Kupa’da Caner’e; ilk maçta ve Trabzon’da İsmail Kartal’a yaptığı triplere göz yummazdı; böylece oyuncusu dünkü gibi seyirci dayağı yemezdi.

        Emre de Emenike’ye tepki göstermez; gerekeni hocasının yapacağını bilirdi.

        Taraftar ıslıklamışken, seyirci dayağının etkisi sürerken, Emenike’yi oyundan almazdı.

        Sow’un göbeği, bu zamana kadar hala o şekilde kalmazdı.

        Bu takımın 120 dakikalık G.Saray maçında da, Trabzon karşısında da, dün ilk yarıda da pozisyon üretememesinin sebebine dair hamleler yapardı.

        Alper-Webo hamlesini yaparken Diego’yu çıkarmazdı. Çünkü sadece Diego’nun Webo’yu duvar gibi kullanıp kendisine pozisyon yaratabileceğini hesap ederdi.

        Ve F.Bahçe’nin bir teknik adamı olsa Karabük maçında Yanal sistemine yakın; Trabzon’da tam bir Kocaman sistemi; bu maçın ilk yarısında Yanalvari; 2. yarısında ne olduğu belli olmayan bir karışım yerine kendine ait bir planı olurdu.

        Ama F.Bahçe’nin bir hocası yok; antrenörü var. Kocaman ve Yanal’dan şikayet eden futbolcuların gönlünü alırken iyi olursunuz ama davul size geçtiğinde size “büyüksün” diyenler oyundan alınırken elinizi sıkmaz. Antrenörlükten teknik adamlığa geçerken bunlar öğrenilir. İsmail Kartal iyi bir futbol emekçisi olabilir, ama hala antrenör.

        AZİZ HOCA GÖREVE

        Bu sene hocalık görevine de soyunan Aziz Yıldırım’ın yeni bir Samandıra ziyareti yapmasının zamanı geldi. Trabzon maçı öncesi taktik verme işlemi dışında şu ana kadar pek de karışmadığı Kartal’a ayar; bir kısmına da azar vakti geldi. Aziz Yıldırım Hoca göreve!

        Diğer Yazılar