Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2. yarı yeni başlamış, Akhisar 1-0 önde. F.Bahçe’nin hırslıtempolu ve konsantre bir şekilde maça döneceği bekleniyor. Dakika 49; Bruno sağ çaprazda topla buluşuyor. Alves doğal olarak Bruno’nun açısına doğru gidiyor. Ceza alanının içine sadece Gekas koşuyor. Bekir de Gekas’ı kontrol ediyor. Bruno, Alves’i karşısına aldığında yapabileceği 2 şey var:

        1- Alves’e çalım deneyip kaleye inmek.

        2- Gekas’a topu aktarmak. Başka şansı yok. Bu durumda 1 stoper Bruno’yu karşılarken 2.’si ne yapar? Cevap: Elbette pasın atılabileceği adama yakın durup pas arası yapmaya çalışır.

        Bu matematik sorusu değil, çok basit 6 yaş seviyesi futbol öğretisi. Ama Bekir dalıp gidince Gekas bomboş topla buluşuyor ve maçın fişini çekiyor.

        Bu örnek son derece dramatiktir.

        Yenik durumdaki takımın 2. yarı saldırması beklenirken daha sahaya konsantre bir şekilde çıkamadığını gösterir. Antrenörün devre arasında takımı konsantre edemediğini de.

        Aziz Yıldırım, 4-3-3 sistemini korusa da strateji belirleyemeyen; oyunu okuma yeteneği olmayan ve belli ki takımı da çalıştıramayan İsmail Kartal konusunda geç kalmadan bir karar almalı. Kartal, antrenördür ve Fenerbahçe ‘teknik adam yetiştirme yeri’ değildir.

        G.Saray’ın ve Beşiktaş’ın sorunlarla boğuştuğu; henüz “üretim aşamasında” olan Trabzon’un yer aldığı ligde Aziz Yıldırım 4. yıldız için İsmail Kartal riskini daha fazla taşıyamaz.

        2. adamlar bir grubun en önemli adamlarındandır. Liderle elemanlar arasında köprü görevi yaparlar. Liderden memnun olmayan daha alt düzey çalışanlara omuz masajı yaparlar. Alt elemana kızan liderlerin gazını alırlar. Lider ile patron arasında da köprü olurlar. İyi 2. adamlar çoğu zaman alt düzey elemanlar tarafından gazlanır; “Siz liderlik makamına layıksınız” diye. Bir gün birinci adam olduklarında kendisine gaz verenler, en başta kendisine başkaldıranlar olur. İsmail Kartal’ın da yaşadığı budur. Yanal döneminde “Varsın yoksun sensin” diyenler şimdi onu sallamıyor. Ciddiye alınmak için ‘gerekeni’ yaptığında ise yarı yolda yalnız kalıyor. Kartal da liderliğin tavizle değil, prensiplerle yapılacağını öğrenecek. Ama Fenerbahçe bu dersi alma yeri değil.

        HAKKIYLA LİDER

        Ligimizin haklı lideri Akhisarspor’a başta Mustafa Reşit Akçay ve Bilal ile Gekas gibi 2 süperstar olmak üzere tebriklerimi sunuyorum.

        ‘OLEY’E BİLE İSYAN YOK

        Her türlü kötü oyunu anlarım. Konsantre kaybını da. Ama dakikalar 70’leri gösterirken Akhisar tribünlerinden ‘oley, oley’ sesleri geldiğinde dahi duruma isyan etmemeyi anlamam. Futbolcuların kavgaya bile mecali yoksa başka söze de gerek yok.

        Diğer Yazılar