Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇENLERDE Mesut Yar yazısında kanalımız için “Fatih Altaylı da dahil olmak üzere kanalın programlarının üçte ikisi maneviyat, itikat ve doğaüstü meselelerle ilgili içeriğe sahip” demiş.

        İlk önce bu laf yalandan, çarpıtmadan ibaret. Anlaşılıyor ki kanalından “HABERTURK TV’ye bir saldıralım” talimatı üzerine yapılan bir zorlama var ortada.

        Yalanı, çarpıtması bir yana onun küçümsediği maneviyat, itikat ve doğaüstü meselelerle ilgili bir lafım da var.

        Çünkü bazılarının eğitilmeye ihtiyaçları var.

        Meseleyi de sadece bu eğitim adına uzatmış bulunuyorum, yoksa “Yalan söyleniyor” deyip geçer giderdim. İnsana dair olan her konunun bizim ilgi alanımız içinde olması gerekiyor. Çağımızda maneviyat ve itikat, insanları şekillendiren en önemli konulardan...

        Bazıları bunu anlamıyor olabilir, ama çok sayıda böyle insan var; onların düşündükleri ve tartıştıkları konular hakkında bir laf söylemek, bunları tartıştırmak, yayıncı olarak hepimizin işi olmalıdır.

        HABERTURK TV’de de bu yapılmaktadır, ama ne yazık ki üçte iki düzeyinde değildir. Çünkü konu önemli olduğundan bence şu anda olduğundan daha fazla yer vermek gerekiyor buna.

        Fatih Altaylı hakkında söylenen ise tümden yalan. Evet, Fatih Şii-Sünni çatışmalarını tartıştırmıştır. Mesut Yar’ın haberi olmayabilir, ama bugün tüm bölgemizi etkileyen bir çatışmadır bu ve Fatih iyi bir yayıncı olarak konuyu ele almıştır.

        Doğaüstü konulara gelince... Evet, o da vardır kanalımızda. Programın adı “Öteki Gündem”. Neyi ele alması bekleniyordu acaba? Amacı zaten bu konuları, bazı insanların nasıl düşündüklerini anlamaya çalışmaktır.

        İnsana dair her konunun bu hayatta kendisine ait olan bir hakikat alanı mutlaka var. Bizler bu hakikat alanlarını kendimize göre seçip elemeler yapmayız. Her konuyu ciddiye alıp işleriz. Mesut Yar’ın kanalı da işi bizden biraz öğrense iyi olacak.

        'ZİKA'DAN YEDİĞİM DARBE

        PERU, gurme dünyasının yükselen değeri. Orada en güzel ceviche’ler yapılıyor. Bunu denemek için bu yıl mutlaka Peru’ya gidecektim, ama Zika salgını nedeniyle bunu şimdilik ertelemek gerekecek.

        BÜLENT ARINÇ

        “THE Georgetown Set” adlı kitaptan çok etkilenmiştim. ABD başkentinin semtindeki elitlerin nasıl davrandıklarını anlatan kitabı bence her devlet adamının okuması lazım. Çünkü devlet adamlığı aslında bir duruş, bir tavırdır. Elit olabilenlere ait bir haldir, devlet adamları gizli kalması gerekenleri bilirler. Bunlar güçten uzaklaşınca eski yol arkadaşlarına karşı kullanılacak bilgiler de değildirler. Bülent Arınç’ın bunları bilip unutmaması gerektiğini düşünüyorum.

        TÜRKİYE'DE PİZZA

        TÜRKİYE’de 15 milyon kişi hiç pizza yememiş. Yiyenlerin de yüzde 42’si İstanbul’daymış.

        Lahmacun gibi nefis bir lezzete sahip bir ülke için gayet normal bu. Borsa Restoranlarının kurucusu ve yemek üstadı dostum Rasim Özkanca daima söyler, “Keşkek varken insanlar neden risotto yerler ki?” diye... Pizzada da durum bundan ibaret!

        TRAFİK CANAVARINDAN KURTULUŞ YOK

        GEÇENLERDE haberturk.tv sitemize koyduk: Cenaze taşımakta olan araca kamyon arkadan çarpmış; araçta bulunanlar ölmüş, tabut da caddenin ortasına düşmüş. Anlaşılıyor ki bu trafik canavarından sadece yaşarken değil ölüyken bile kurtulamayacağız.

        Diğer Yazılar