Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muhammed Ali’nin öldüğü haberini alır almaz www.haberturk.tv sitesindeki arkadaşlarıma “Olayın mutlaka farklı bir yönünü bulalım” dedim.

        Bir süre sonra aradığımızı bulmuştuk, şimdi onun ne olduğunu anlatacağım, ama ilk önce şunu söylemeliyim ki iddia ediyorum sitemiz Muhammed Ali’nin ölümü olayını en iyi gören, anlatan site oldu.

        Amerikan başkanlık yarışında Trump, İslam karşıtı söylemleriyle İslamofobi’nin güçlenmesine neden oluyor. Hayatı boyunca haksızlıklara karşı mücadele etmiş bir eylem insanı ve çok da iyi bir Müslüman olan Muhammed Ali, ölümünden önce İslamofobi’ye ve tabii ki Trump’a karşı sol kroşe gibi çakan ve nakavt eden bir mektup yazmıştı.

        Mektubunda Trump’ın adı büyük ihtimalle değer bulmadığından açıkça söylenmiyor ama kimin kastedildiği o kadar açık ki.

        Şöyle demiş mektubunda şampiyon:

        “Ben bir Müslüman’ım ve Paris’te, San Bernardino’da veya dünyanın başka bir yerinde masum insanları öldürmenin İslamiyet’le bir ilgisi yok. Gerçek Müslümanlar, kendilerine İslami cihatçı diyenlerin acımasız şiddetinin, dinimizin en temel ilkelerine aykırı olduğunu bilir.

        Biz Müslümanlar olarak, İslam’ı kendi gündemleri için kullananlara karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Bu kişiler, birçoklarını İslam hakkında bir şeyler öğrenme fikrinden uzaklaştırdı. Gerçek Müslümanlar, İslam’ı dayatmanın dinimize aykırı olduğunu bilir ya da bilmelidir.

        Siyaseten doğruculuk yapmak gibi bir suçlamayla hiç karşılaşmamış biri olarak, siyasi liderlerimizin konumlarını, İslam dinine yönelik bir anlayış sağlamak ve bu yönünü şaşırmış katillerin insanların gerçek İslam’ın ne olduğuna dair görüşlerini saptırdığına açıklık getirmek için kullanmaları gerektiğini düşünüyorum.”

        Bu ramazan günlerinde bu iyi Müslüman centilmen şampiyonun arkasından duaların eksik edilmemesi dileğiyle yazıyorum bunları.

        WWW.HABERTURK.TV

        Sitemizin kurucusu, planlayıcısı benim. Yayın yönetmenliğini bu gibi işlerde daima güvendiğim ve güveneceğim Mehmet Kenan Kaya’ya teslim ettim. Siteyi geçen yaz aylarında henüz konuşma aşamasındayken kendimize rakip hedefi diye Buzzfeed, Huffington Post gibi kaliteli siteleri koyarak “Çıtayı yüksek tutalım, kaliteyi ancak böyle yakalarız” demiştik. İçerik kalitesi bize yayıncılıkta daima yön veren kilit kelimeler oldu. Ben Amerika’daki önde gelen sitelerin merkezlerinin çoğunu gezdim, gördüm. Çoğunda içerik üretiminde yüzlerce insan çalışır. Bizim sitemizde çalışanların sayısı bunların neredeyse yüzde 5’inden azdır. Arkadaşlarıma daima “Bizler sayımız az olduğundan her gün akıllı olmak, yaratıcı davranmak zorundayız” diyorum. Bugüne kadar aldığımız sonuçlar bu kriterleri tutturabildiğimizi gösteriyor. Tırmanışımız başladı ve inanıyorum ki de sürecek. “Eğlenerek öğrenmek” isteyen herkesi sitemize bir bakmaya davet ediyorum. Bir kere bakarsanız bizimle arkadaşlığınızın uzun süreli ve kalıcı olacağına da inanıyorum.

        STAR WARS'A GÖRE DÜNYA

        Harvard Hukuk Fakültesi’nde profesör olan Cass Sunstein, “The World According to Star Wars” (Star Wars’a Göre Dünya) adlı bir kitap yazdı. Filmin yarattığı dünyanın işleyişinden yola çıkarak içinde yaşadığımız hayatın gerçeklerini nasıl çözümleyebileceğimizi sorgulayan çok ilginç bir çalışma.

        New York Times’ın haberine göre, geçtiğimiz salı gecesi Manhattan’ın Soho bölgesinde çok şık bir apartman dairesinde bu kitap için bir davet verilmiş. Henry Kissinger, George Soros, Tina Brown, Walter Isaacson gibi elitlerin de katıldığı davet mavi kanlı elitlerin entelektüel beyin fırtınası şeklinde geçmiş.

        YAZIN FİLMİ

        BU yaz Steven Spielberg’in yakında gösterime girecek “Big Friendly Giant (BFG)” adlı filmini çok konuşacağımızı, bu filmi çok seveceğimizi daha önce yazdım. www.comingsoon.net sitesinde yer alan yeni klibi görün, neden böyle konuştuğumu anlayacaksınız. Bu kısacık klip bile filmin ne kadar güçlü ve iyi olduğunu göstermeye yetiyor.

        BRIC

        Global ekonominin yükselen değerleri olarak görülen BRIC ülkeleri Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’e dayalı olarak oluşturulan BRIC fonları ve kâğıtları bir zamanlar global yatırım dünyasının gözdeleriydiler. Ancak beklendiği gibi performans gösteremeyen bu ülkelere dayalı fon ve kâğıtlar gözden düştü. Bir süre önce Goldman Sachs sonunda BRIC fonunu tamamen kapattı. Bakalım bu ülkeler bu kötümser bakışı aşmak için sürpriz bir atak yapacaklar mı?

        SUSKUNLAR

        Bir Show TV dizisi olan “Suskunlar”ın uyarlama ve yayın hakkını Amerika’nın önde gelen kanalı NBC bir süre önce satın almıştı. Dizinin uyarlaması “Game of Silence” adıyla yapıldı ve bir süredir fokus gruplarında denemesi gerçekleştiriliyor. Amerika’da yeni bir dizi oluşturulurken yayına sokulmadan önce dizi fokus gruplarına gösterilerek tepkiler ölçülüyor. Başarılı olursa ancak ondan sonra yayına sokuluyor. Duyduğuma göre Suskunlar dizisinin uyarlaması olan Game of Silence dizisi fokus grup denemelerinde hayli başarılı olmuş ve dizi önümüzdeki yayın sezonunda prime time’da yayınlanacakmış.

        YAŞLI TÜYLÜ ARKADAŞLAR

        Nashville şehri yakınlarında, “Old Friends Senior Dog Sanctuary” adında yaşlanmış köpekler için bir bakımevi açılmış. Aynı adla Facebook’ta bir sayfa da oluşturulunca dünyanın her yerinden köpekseverler kendi yaşlı köpeklerinin fotoğrafını sayfada paylaşmaya başlamışlar. Sayfa şu anda 1 milyon 413 bin “like” almış durumda.

        Diğer Yazılar