Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bizimsitede (www.haberturk.tv) harika bir haber yayınlandı. Bir mobil tanışma uygulaması Happn’in verilerini incelemişler.

        Türkiye’de keşfedildikten sonra ilk 6 ay içinde 1 milyon 200 bin kullanıcıya ulaşan Happn’in, sadece İstanbul’da 750 bin kullanıcısı var.

        Ayrıca sıkı durun, Happn’in Avrupa’da en çok kullanıldığı havalimanının Atatürk Havalimanı olduğu ve burada her gün 500’ü aşkın Happn kullanıcısının birbirleriyle tanıştığı da verilere yansımış.

        Uygulamada karşılıklı olarak birbirlerini beğenenlere de tanışma yolu açılıyor. Buna crush deniliyor. Crush’ın İngilizce’de ayrıca iki farklı anlamı olabilir. Bir kişiden hızlı yıldırım çarpmış gibi hoşlanmak veya “to crush” olarak kullanılırsa birinin yanında yaşama başlamak da olabilir.

        İstanbul’da 750 bin kullanıcıya ulaşan bu uygulama, İstanbul’da en çok tanışmanın yaşandığı ve kimlerin nerede kimlerle tanıştığının bir dökümünü yapmış. Özet sonuçlar şöyle:

        Rekor Tarihi Yarımada’da. Verilere göre Happn’in kullanıcıları en çok Tarihi Yarımada’nın bağlı olduğu Fatih semtinde “crush” olup birbirleriyle tanışıyor, yani Tarihi Yarımada olması özelliğiyle dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekme özelliği olan bu bölge crush’ta birinciliği kapmış gözüküyor. Yarımadayı diğer semtlere bağlayan Vatan Caddesi de en çok crush olunan noktalar arasında yer alıyor.

        Sıralamada Tarihi Yarımada’nın ardından Anadolu yakasının sahil hattındaki üç komşu İstanbul’un çapkınlık haritası ilçesi peş peşe geliyor: Kadıköy, Üsküdar ve Maltepe. Bu bölgelerin en çok ön plana çıkan caddeleri ise Bağdat Caddesi ve Paşalimanı Caddesi ile Şükrü Saracoğlu ve Kadıköy’ün en çok sevilen eğlence mekânlarına ev sahipliği yapan Osmanağa Mahallesi’ndeki caddeler...

        Bu arada iş dünyasının içinde yer alan profesyoneller ise en çok Şişli-Beşiktaş hattındaki semtler ve caddelerde crush oluyor. Happn’in verilerine göre Barbaros Bulvarı, Büyükdere Caddesi gibi profesyonel hayatın merkezinde yer alan caddeler bu hattın öne çıkan yerleri.

        HAYAT DEVAM EDİYOR

        Her gün bir travmatik haberle yaşadığımız ve “Herkes mutsuz, umutsuz” filan denilirken, görüyorsunuz hayat da devam ediyor. Mutluluk arayışları katiyen bitmiyor. Üstelik bu arayış muhafazakâr-seküler ayrımı da yapmıyor. Her kesimden insan, insan olmanın getirdiği mutluluk ve haz peşinde koşmasını sürdürüyor. Zaten benim inancım, Türkiye bir gün tekrar yükselmeye başlayınca bu mutluluk ve hayatın güzellikleri peşinde koşan ve onları arayan insanların omuzunda yükselecektir.

        BEN NEDEN YAPMAYAYIM?

        Happn uygulaması, en çok Atatürk Havalimanı’nda kullanılıyormuş. Yakında seçimi izlemek için ABD’ye gideceğim ya, bunu okuyunca “Uygulamayı kullanan 500 bin insan arasında ben de neden yer almayayım?” diye düşündüm.

        İhtiyarlamaya başlamak, böyle şeyleri düşünmeyi de getiriyor beraberinde.

        Kaliteli bir şekilde ihtiyarlamak da böylesi düşünceleri sadece düşünce düzeyinde bırakmak ve hemen unutmakla olabiliyor galiba.

        Ha bir de “Seni kim, ne yapsın?” tarafı da var işin içinde tabii, ama bu tamamen farklı ve acıklı bir yazının konusu olmalı.

        Romantik Komedi

        Filmdünyasında romantik komedi türü altında toplanan filmler, genellikle iki insanın birbirlerine âşık olmaları ve kavuşmalarıyla biter. Bu sinema tekniği açısından hoş sonuçlar vermesine rağmen gerçek yaşamda asıl iş o andan itibaren başlar. Bulunan şeyin gerçekten de romantizm olup olmayacağı ancak o bir araya gelme sürecinden sonra anlaşılacaktır. Bu zor bir arayıştır, hele de evlilik söz konusu olursa zorluk birkaç misli artacaktır.

        AŞK DERSLERİ

        Romantik komedi filmlerinin bittiği andan itibaren neler olabileceğini irdeleyen harika romanı, Alain de Botton yazdı. “Aşk Dersleri” adlı kitabında Botton, devamlı felsefi sayılabilecek italikle yazılmış gözlemlerde de bulunuyor. Hem romanın güzel akışı için hem de bu gözlemler için okumanızı tavsiye ediyorum.

        Altını çizdiğim birçok gözlem vardı; bunlardan sadece birkaçını buraya alıyorum.

        Evlilik: Karşısındakinin kim olduğunu veya olabileceğini bilmeyen iki insanın, tahayyül edemedikleri ve üstüne düşünüp taşınmaktan da itinayla kaçındıkları bir geleceğe kendilerini bağlayarak umutla, cömertçe ve müthiş bir içtenlikle oynadığı bir kumardır.

        Romantizm: Bir sezgisel anlaşma felsefesidir. Gerçek aşkta her şeyi bıkkınlık verecek kadar ayrıntılı bir biçimde açıklamaya gerek yoktur. İki insan birbirine âşıksa eğer, ikisi de en nihayetinde müthiş bir şey hisseder: “Dünyayı tıpatıp aynı şekilde görüyoruz.”

        Seksilik ilk bakışta salt fizyolojik bir fenomen, hormonların salgılanmasıyla sinir uçlarının uyarılmasının bir sonucu olarak görülebilir, ama aslında hislerden ziyade fikirlerle ilgilidir. Özellikle de kabul görme fikriyle. Yalnızlık ve utancın son bulması vaadiyle ilgilidir.

        Sevdiğimizin bizim kaotik, yüz kızartıcı ve utanç verici taraflarımızı gelmiş geçmiş herkesten hatta belki de kendimizden bile daha iyi anladığının anlaşıldığı anlarda aşk belli bir kerteye ulaşır. O kişi kim olduğumuzu anlamakla, güvenme ve verici olma kapasitemiz altında yattığını düşündüğü şeye anlayışla yaklaşıp bizi bundan dolayı affetmektedir. Aşk, altüst olmuş ruhumuzun içyüzünü gördüğü için duyduğumuz gönül borcundan sevgilimize düşen paydır.

        Son söz: Happn uygulamasını kullanmaya karar veren herkes, uygulamayı kullanmadan önce bu kitaba bir göz atmalı bence.

        Diğer Yazılar